Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová finta zlodejov: Pozor na krádež na 2 pokus!

Pokus o krádež, pri ktorom nič nezmizlo a jediným poškodením bolo rozbité okno? Majiteľ BMW varuje vodičov, aby podobnú situáciu správne vyhodnotili a nenechali sa oklamať. V prípade rozbitého okienka, zbystri pozornosť. Pozor na fingovanú krádež! Zlodej sa vráti a kradne na 2 pokus. Ako sa chrániť pred novým sofistikovaným spôsobom? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.11.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nová finta zlodejov: Pozor...

Auto-moto zaujímavosti

Deaktivovanie alarmu je pre zlodejov najpoužívanejší spôsob vlámania sa do vozidla. Zlodeji sú čoraz viac nepredvídateľní a odhalili novú cestu k trestnej činnosti.

Pozor na rozbité okienko bez zmiznutia vecí! Nová finta zlodejov - Krádež na 2 pokus (ilustračná foto)Zdroj: videoblocks.com

Nový hit zlodejov

Nová sofistikovaná metóda - Zlodej nainštaluje zariadenie, dotknutý majiteľ okrem rozbitého okienka nezaznamená stratu, vymení rozbité okno a myslí si, že mal šťastie. Nemusí ísť o šťastie, zlodej sa pravdepodobne chystá k vozidlu vrátiť.  K vozidlu sa po "druhej návšteve zlodejov" pravdepodobne už nevráti.

"Fingovaná" krádež

Ako krádež prebieha? Najprv šikovne deaktivuje bezpečnostné prvky. Vodičovi nič nezmizne, vymení rozbité okienko. Zlodej automobil "navštívi" znovu, vozidlo ukradne na 2 pokus! Nad novým spôsobom ostáva rozum mnohých poškodených stáť. Vôbec netušili, že je to "predpríprava" na krádež. Pre vodiča nečakaná situácia, kedy po vlámaní do vozidla nedošlo k odcudzeniu majetku, skončí, prekvapivo, ako dokonalá krádež. Pozor na fingovanú krádež!

Ako sa chrániť pred novým spôsobom krádeže?

Zlodej sa dostane do auta v priebehu 5 sekúnd. Deaktivovanie systémov cez zadný stĺpik poškodený nemusí odhaliť. Ako sa pred týmto spôsobom chrániť? Čo robiť v prípade, že poškodenému nič nezmizne?

Nová finta zlodejov - Krádež s 2 pokusom!Zdroj: autoevolution.com

Osobná skúsenosť majiteľa poškodeného BMW

So svojou skúsenosťou sa na svojom osobnom blogu podelil dotknutý Marc Rooding z Holandska. Majiteľ BMW 320i generácie F30 zažil nepríjemnú skúsenosť pred pár týždňami. Všetko začalo približne o 4 ráno. Za dverami stáli príslušníci policajného zboru. Na miesto, kde mal zaparkované svoje vozidlo, boli zavolaní na základe telefonátu z Call Centra BMW.

Nevydarená krádež alebo vandalizmus

Príbeh pokračuje ako v prípadoch krádeží. Na jeho BMW niekto rozbil okienko spolujazdca. Vystrašený majiteľ zažije ešte väčšie prekvapenie, keď spolu s policajtmi prezrie vozidlo. Z vozidla nezmizli žiadne cennosti ani osobné veci. Na prvý dojem to vyzerá ako nevydarená krádež alebo vandalizmus.

Rozbité okno bez krádeže

Jediné poškodenie - rozbité okienko na vozidle. Väčšina vystrašených vodičov by si vydýchla a považovala vzniknuté škody za výsledok výtržníctva so šťastným koncom pre majiteľa. Marcov príbeh však pokračuje, keď odvezie vozidlo na miesto opravy rozbitého okna.

Nová finta zlodejov - Krádež s 2 pokusom!Zdroj: mrooding.me

Chybné hlásenia a varovania

Pri pokuse o naštartovanie vozidla BMW iDrive začalo vyhadzovať chybné hlásenia a varovania. Väčšina hlásení sa vzťahovala na problémy s bezpečnostným pásom. Varovania sa týkali tlačidla SOS na strope, ktoré nebolo schopné nadviazať kontakt s vozidlom.

Výmena rozbitého okna

Výmena okien v servise trvala menej ako hodinu. Marc dúfal, že po ich výmene zmiznú chyby a varovania. Ani s novým oknom, však hlásenia chýb neskončili. Marc vzal auto k miestnemu dealerovi BMW na podrobnú kontrolu. 

Nová metóda - Pozor na fingovanú krádež - Zlodej nainštaluje zariadenie, kradne na 2 pokus! Zdroj: only1autoglass.com

Deaktivovaný alarm a prestrihnuté káble za čalúnením

V servise si všimli, že obloženie A-stĺpika nesedí správne.  Pri kontrole zistili, že zväzok káblov za čalúnením bol prestrihnutý. To spôsobilo deaktivovanie alarmu a senzorov proti vlámaniu. Marcovi preto odporučili nechať auto v servise, aby zabránil zlodejom v krádeži na 2 pokus.

Pozor na krádež na 2 pokus

Na svojom blogu preto varoval vodičov, aby podobnú situáciu správne vyhodnotili a nenechali sa oklamať, ak z vozidla nič nezmizlo a jediným poškodením bolo rozbité okno. Ponúka jednoduché riešenie ako sa chrániť pred novým sofistikovaným spôsobom. 

Zlodej sa dostane do auta v priebehu 5 sekúnd. Čo robiť v prípade, že poškodenému nič nezmizne? Zdroj: nerdwallet.com

Správne vyhodnotenie situácie

Vďaka kontaktovaniu polície zo strany BMW z dôvodu hlásenia o zlyhaní bezpečnostného systému a pohotovému vyhodnoteniu situácie, Marc neprišiel o svoje vozidlo. Zlodeji by sa v krátkom čase zrejem pokúsili o odcudzenie vozidla. Určite podobné prípady neskončili tak šťastlivo ako pre Marca. Väčšina vodičov by spokojne vymenila rozbité okno a pokračovala v bežnom používaní vozidla. Práve to zlodeji očakávajú. Mnohým poškodeným tak prešli cez rozum.

Nová metóda - Pozor na fingovanú krádež - Zlodej nainštaluje zariadenie, kradne na 2 pokus! Zdroj: sigfox.com" data-entity-type="file" data-entity-uuid="df11d99a-f994-4f04-9e9c-72ac441d778b

Nové metódy krádeží

Zlodeji pravidelne prekvapujú novými metódami krádeží. Marc preto varuje, aby majitelia nepodceňovali podobné prípady a situáciu, čo najskôr riešili podrobnou kontrolou a preverením bezpečnostných prvkov vozidla u odborníka, ideálne v autorizovanom servise. Fotografie Marcovho BMW dokumentujú jeho príbeh. Vyzýva vodičov k opatrnosti. V prípade rozbitého okienka, určite zbystri pozornosť!

Zdroj: Osobný blog Marca mrooding.me, autoevolution.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Zabijak Škody Octavia RS: Kufor 1 341 litrov, výkon 275 koní"Zabijak eresy," korejský bestseller, vsadil na priestorný kufor s objemom 1 341 litrov a...2. November, 2018
02Nová finta zlodejov: Pozor na krádež na 2 pokus!Pokus o krádež, pri ktorom nič nezmizlo a jediným poškodením bolo rozbité okno? Majiteľ BMW...4. November, 2018
03827-koňové delo: 9,0 l V8 motor pod kapotou! Existujú stroje, ktoré disponujú extrémnym výkonom. Len výnimočne však narazíš na umelecké...6. November, 2018