Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová beštia Toyota Supra: Výkon 340 koní zvýši cez Overboost!

Silný motor, uchvacujúce parametre a dych berúca dizajnová podoba! Nesplnený sen na kolesách! Viac závodný špeciál ako sériové vozidlo = Toyota Supra. Nová hračka pre náročných sa v agresívnom kabáte so silným motorom predvedie v sériovej výrobe! Výkon 340 koní ponúkne prekvapivé zvýšenie pomocou Overboostu! Toyota Supra konečne na trhu! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
16.02.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Toyota Supra...

Auto-moto zaujímavosti

Kultová Toyota Supra z času na čas prekvapí dych vyrážajúcim konceptom. Tentokrát však prekvapí reálnym plánom príchodu na trh. Konečne, Supra už si chýbala!

Nová Toyota Supra pripomína viac závodný špeciál ako sériové vozidlo, čo povieš? Zdroj: carmagazine.co.uk

Slávna + výnimočná Toyota Supra

Rýchlo a zbesilo rozpútalo ošiaľ zvaný „horúčka Toyoty Supra!“ Zažiarila v slávnom filme v hlavnej úlohe ako vozidlo Briana O’Connora, ktorému sa s ňou podarilo ako tajnému policajtovi dostať na „kĺb“ gangu zločincov. Adrenalín v jej krvi prúdil tak veľmi, že sa výrobca rozhodol, úplne nečakane, ukončiť výrobu.

Nová Toyota Supra bude vychádzať z konceptu Toyoty FT-1 Zdroj: SUPRAMKV.COM

Parádne koncepty vystrieda sériové delo!

Po dlhšej pauze sme sa potešili konceptu Toyoty Supra FT-HS z roku 2007. Ďalšou „čerešničkou na torte“ bol model FT-1, ktorý, posúď sám, vyzerá úžasne! Čo si však všetci prajeme? Toyotu Supra vo výrobe! Konečne sa dočkáme! Siluetou nová Supra výrazne pripomína Toyotu FT-1, z ktorého dizajnová podoba zrejme vychádza. Pripomína viac závodný špeciál ako sériové vozidlo, čo povieš? 

Toyota FT-1 konceptZdroj: speed-driven.com

Nesplnený sen na kolesách – Supra konečne na trhu!

Toyotu Supra patrí k automobilom, ktorých plagáty visia na stenách častejšie, ako sa dostanú do garáží zákazníkov. Je snom mnohých automobilových nadšencov. Dôvodov je niekoľko. Silný motor. Uchvacujúce parametre a dych berúca dizajnová podoba! A predsa svetlo sveta v podobe sériovej verzie, si užije len zriedka.

Toyota FT-1 konceptZdroj: roadandtrack.com

Konečne Supra v sériovej výrobe

Toyota podľa najnovšej správy chystá prekvapenie, ktorú sériová výroba rozhodne neminie. Fotografia konceptu a niekoľko prvých informácií potešia srdce mnohých z nás. Niet pochýb, že nová Supra bude delo, ktoré budeš chcieť! Pri fotografiách konceptu Toyoty Supra FT-1, sa aj ty pristihneš, že po Supre zatúžiš! Čo novinka ponúkne?  

Výkon a parametre

Prvé zverejnené informácie sľubujú výkon 340 koní a 450 N.m. krútiaceho momentu! Nová Toyota beštia ponúkne zaujímavý pohon, ktorý zabezpečí ostrý 3-litrový 6-valec. Výkon bude na kolesá prenášaný spoľahlivým 8-stupňovým automatom. Stroj o hmotnosti 1495 kilogramov prekvapí aj pod kapotou!

Toyota zverejnila prvé informácie. Sľubujú výkon 340 koní a 450 N.m. krútiaceho momentu! Zdroj: twitter

Zvýšenie výkonu pomocou Overboostu!

Prekvapenie? Zvýšenie výkonu pomocou Overboostu! Funkcia „Overboost“ umožňuje krátkodobé zvýšenie prepĺňacieho tlaku, a tým aj krútiaceho momentu. Overboost sa postará o krátkodobé „vystrelenie“ krútiaceho momentu Supry až na 500 newtonmetrov!  

Toyota FT-1 konceptZdroj: roadandtrack.com

340-koňové delo – Príchod na trh  

Vietor medzi rýchlymi mašinami plánuje rozpútať už 6.marca 2018 pri príležitosti Autosalónu v Ženeve. Plánovaný príchod na trh je stanovený na rok 2019. Narozdiel od predchádzajúcich konceptov, dych vyrazí nielen v dokonalej konceptovej úprave! Bude nová Supra beštia ako sa na zabijaka rýchlosti patrí?

Zdroj Twitter ToyotaMotorCorptopgear.com, carmagazine.co.uk, jalopnik.com/

Video: Toyota Supra špionážne zábery na okruhu Nordschleife z testovania na Nurburgringu

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najlacnejší Defender: Univerzálny + funčkný chyták Land Roveru za 15€!Land Rover vie, ako prekvapiť! Dôkazom je novinka, ktorá poteší nielen automobilových...10. Február, 2018
02Pozor: 19 nových 4x4 Superb zbraní Polície ČR! Polícia u susedov má na diaľničných úsekoch nové posily. V ČR ťa namerajú špeciálne...2. Február, 2018
03Pozor / Polícia varuje: Na Slovensku úraduje falošný policajt!Nenaleť falošnému policajtovi! Polícia varuje pred ďalším falošným policajtom, ktorý...14. Február, 2018