Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nočná oprava cesty v Japonsku: Zabudni na slovenské kolóny!

Rekordne krátka oprava ciest v Číne vs. nekonečné opravy na Slovensku. Prečo si východné krajiny vedia poradiť s opravami ciest a vyhnúť sa nepríjemným kopapsom dopravy? Aj vďaka Sleduj video! Koľko by trvala rovnaká oprava cesty na Slovensku? Nebudeš veriť svojim očiam! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.01.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Šialene rýchla...

Auto-moto zaujímavosti

Najmodernejšie konštrukčné riešenia prinášajú nové možnosti a techniky výstavby a opravy ciest. Napriek tomu dnes opravy ciest spôsobujú kolaps dopravy a niekoľkohodinové kolóny a zdržania počas celej doby výstavby.

Oprava ciest v Číne a Japonsku - rekordne rýchlaZdroj: steelguru.com

Mimo hodín dopravnej špičky

Až na niektoré výnimky, u nás opravy ciest prebiehajú takmer výlučne cez deň a za bežnej premávky. Aj to je dôvod, prečo výstavba ciest spôsobuje vrásky nielen vodičom. Niektoré krajiny však dokážu využiť menšiu vyťaženosť cestných úsekov v noci vo svoj prospech. Práve počas noci sa dokážu vyhnúť nepríjemnému kolapsu dôležitých dopravných ťahov.

Výstavba mostov v ČíneZdroj: youtube.com/DART & SON - HEAVY INDUSTRIES

Oprava ciest v Japonsku

Za pomoci vyspelej techniky a najnovších techník je možné cestný úsek zbúrať a postaviť nový doslova počas noci! Príkladom sú viaceré prípady opráv cestných úsekov, ktoré divák sleduje so zatajených dychom. V Číne už dokázali počas noci pracovať s flotilou 100 bagrov na jednom úseku súčasne. Výsledok, skutočne stojí za to. Pozri si videá pod článkom.

Rekordne rýchla práca cestárov v Číne Zdroj: youtube.com/CCTV Video News Agency

Futuristický koncept čínskeho autobusuZdroj: bossautoservice.com

Najmodernejšie stroje a technika na svete

Rovnako tomu bolo vo viacerých prípadoch výstavby ciest v Japonsku. V minulosti sa miestnym konštruktérom a cestárom podarilo opraviť cestné úseky v rekordne krátkom čase.Rekordne krátka Oprava ciest v Číne a Japonsku vs. nekonečné opravy v plnej premávke na Slovensku. Porovnanie celkového času nutného na opravy ciest nepotrebuje komentár. Aj napriek tomu u nás ešte stále pracujeme na cestách prevažne cez deň, kedy sú cestné úseky maximálne vyťažené.

Rekordne rýchla práca cestárov v Číne - 100 bagrov súčasneZdroj: wordlesstech.com

Ako sa opravujú a stavajú cesty?

Zábery z výstavby a opráv cestných úsekov budeš sledovať so zatajeným dychom. Neveríš? Nenechaj si ujsť to najlepšie z výstavby a opráv ciest na svete. Zabudni na slovenské kolóny a pozri si "Ako sa to robí návod" inšpirovaný najlepšími staviteľmi na svete vo videu!

Zdroj: china.org.cn , youtube kanál Drom Fun, inhabitat.com

Nočná oprava cesty v Japonsku: Zabudni na slovenské kolóny a zdržanie!

Rekordne rýchla nočná oprava cesty v Číne

Video: Ako sa opravujú a stavajú cesty - najmodernejšie techniky na svete

Video: Šialene rýchla práca cestárov v Číne - 100 bagrov súčasne

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Ťahač s nájazdom 994 887 km: Štart po 18 rokoch bez prevádzky!Vzácny ťahač Peterbilt 359 dostal 2. šancu na život. Prekvapil nečakanou odolnosťou. Stroj...4. Január, 2019
02Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!Nájsť 11 BMW 5 Series E34 z 1994 s top technickým stavom? Dokonalý objav, čo povieš? Správa...16. Január, 2019
03Lacnejšie cesty na Slovensku: Firma zo Zvolena vyrába cesty z plastu!Spoločnosť Via­korp zo Zvo­lena si získala svetovú pozornosť. Slovenská firma vymyslela...12. Január, 2019