Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nemecký test odporúča: Prečo kúpiť jazdenú Škodu Octavia III?

Zaujímavá ponuka na kúpu automobilu musí spĺňať viaceré predpoklady. Ako vybrať vhodný dízlový pohon z množstva áut za dobrú cenu? Čo robí zo Škody Octavia III bestseller autobazárov? Prečo kúpiť staršiu jazdenú Škodu? Škoda Octavia 3. generácie s motorom 1,6 TDI a automatom DSG dovozené z Nemecka môže byť tvoje už za cenu 5 850 eur! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
24.03.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Test 2014 Škoda...

Auto-moto zaujímavosti

Známa pod interným označovaním ako typ 5e patrí v ponuke jazdených vozidiel u nás aj v Nemecku medzi vyhľadávané modely. Čo robí zo Škody Octavia III bestseller autobazárov?

Škoda Octavia 1,6 TDI DSGZdroj: youtube.com/ Kim Geçer?" data-iml="1553419487171

Škoda Octavia III - nielen príťažlivá cena

Cena starších dieslov na nemeckom trhu má klesajúcu tendenciu. Staršie jazdenky s dízlovým pohonom sú dnes pre vodičov mimoriadne zaujímavé. Populárne české combi dovezené z Nemecka môže majiteľa prekvapiť v pozitívnom alebo v negatívnom zmysle.

Cena v Nemecku

Najväčším lákadlom je pre potenciálneho zákazníka, v súvislosti so znižovaním hodnoty dieslov, je určite cena. Škoda sa teší svojej popularite aj vďaka reputácii domácej značky. Zaujímavé jazdené combi Škoda Octavia 3. generácie s motorom 1,6 TDI a automatom DSG sa dá v Nemecku v ponuke na predaj nájsť výnimočne aj za cenu 5 850 eur . Za 7 000 až 8 000 eur nájdeš zaujímavú ponuku aj u nás. Cena u nás je vyššia, stále však ide o zaujímavú ponuku, vzhľadom na to, čo Octavia III ponúka.

Škoda Octavia III u nás v ponuke na predaj TU!

Škoda Octavia III Zdroj: adac.de" data-iml="1553416505540

Hlavné výhody - veľký kufor, parametre + cena

Vlastniť Škodu Octavia III pred modernizáciou, vyrábanú v rokoch 2012 - 2016,  môže byť  spojené s úsporou finančných prostriedkov. Najväčšie pozitíva Škody Octavia combi 3. generácie? Veľký kufor, cena a parametre. Aj kúpou Škody Octavia po facelifte však zákazník dostáva za svoje peniaze adekvátnu protihodnotu a parametre.

Nedostatky

Pri podrobnejšom preskúmaní sa našli aj nedostatky. Dovezené jazdenky z sú lacné. Horšie sú na tom pri skúmaní dopadu na čistotu ovzdušia. To však na našom trhu nemusí byť takým sklamaním. Väčšina vozidiel na našich cestách je podstatne starších ako dovezené staršie dieslové vozidlá z Nemecka. Stará Škoda Octavia 3. generácie sa vďaka tomu teší množstve zákazníkov aj dnes.

Test 2014 Škoda Octavia Combi 1.6 TDI DSG Zdroj: youtube.com/ TEST DRIVE FREAK" data-iml="1553415320455

Nemecký test Škody Octavia III s nájazdom 200 000 km

Nemecký Auto Bild v teste otestoval kvality tohto vozidla. Podrobnému porovnaniu vystavil exemplár s nájazdom takmer 200 tisíc kilometrov. Staršia Škoda si vyslúžila v teste až 4 hviezdičky z 5. Ako jediné slabé miesto, označil nemecký test hnacie ústrojenstvo. Namiesto vychvaľovaného 2-litra dostala Octavia III. generácie slabší pohon - 1,6 TDI s výkonom 110 koní. Prenos výkonu na kolesá nezabezpečuje u testovaného modelu spoľahlivá DSG prevodovka, ale staršia automatická prevodovka DQ200.

Zaujímavá spotreba

Mimoriadne zaujímavá je spotreba 5,2 litra na 100 km. Ďalšie parametre? Staršia "škodovka" disponuje zrýchlením z 0 na 100 km/h za 11,1 sekundy.  Autori testu však priznávajú, že väčšina vodičov bude  s touto špecifikáciou motora a parametrami rovnako spokojná. Podrobné výsledky testu si môžeš pozrieť v odkaze na konci článku.

Škoda Octavia 2017 2.0 TDI CombiZdroj: youtube.com/ Motorvision" data-iml="1553415999668

Rada pri výbere pre náročnejších

Pri výbere vhodného automobilu pre náročnejšieho vodiča treba zohľadniť štýl jazdy a predpoklad zaťaženia vozidla. Vodič, ktorý sa chystá automobil plne využívať v súkromnou aj pracovnou živote, by sa mal porozhliadnuť minimálne po verzii s 2-litrovým motorom s vyšším výkonom.

Chceš viac a nevadí ti vyššia cena?

Plánuješ ako nový majiteľ aj dlhšie trasy, výlety s rodinou, prípadne využívanie pripojenia prívesu? Potom určite siahni po variante so 4x4 pohonom alebo Škode Octavia Scout a špecifikáciách s výkonom 184 koní. Ak si môžeš dovoliť zaplatiť viac, výbornou voľbou bude pre teba práve silnejšia špecifikácia pohonnej jednotky. Ešte stále môžeš však ušetriť výberom modelu s manuálnou prevodovkou. Vyhneš sa tak problémom spomínanej prevodovky DQ200, ktorú ponúka napríklad 1,6 TDI verzia. Vodiči sa často sťažujú na problémy s radením za studena.

Prečo kúpiť jazdenú Škodu Octavia III?

Pri uprednostnení výkonnejšej jednotky pred automatom získaš šikovné využitie peňazí bez straty zaujímavých parametrov. Prečo kúpiť jazdenú Škodu Octavia III? Posúdenie výhod a necháme na teba. Kúpa tohto jazdeného diesla z Mladej Boleslavy môže byť pre teba perfektnou voľbou. Cena kúpy tejto jazdenky dovezenej z Nemecka je teraz mimoriadne zaujímavá! Ako hodnotíš hlavné výhody kúpy dieselovej Octavie III? S ktorým konkurenčným modelom možno kúpu Škody Octavia III porovnať?  

Zdroj: bild.de, autobild.de

Video: 2016 Škoda Octavia Combi - záťažový test - nájazd 100 000 km

Video: Test 2014 Škoda Octavia Combi 1.6 TDI DSG

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Terénne monštrum z Ruska: Odvezie 127 ton nákladu, meria 28 m!Z Ruska pochádzajú najextrémnejšie stroje planéty. Tento kolos si s iným vozidlom určite...4. Marec, 2019
02Vietnamské BMW s nemeckou technológiou: Vinfast Lux V8 dá 300 km/h! Vietnamec vyrába luxusné SUV za peniaze zarobené v ČR! Jeho automobilka VinFast prekvapuje....16. Marec, 2019
0324-tonové vojenské monštrum: 10 kolies, 5 náprav, 609 koní! Zabudni na Mercedes G 6x6! Brutálne parametre + bezkonkurenčné vlastnosti. 24 ton, 10...2. Marec, 2019