Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najvzácnejšie Porsche Type 64 je na predaj: Za koľko?

Výnimočný stroj zmení majiteľa po 22 rokoch. Aukčná spoločnosť ppredpovedá predajnú cenu viac ako 20 miliónov amerických dolárov. Posledný exemplár svojho druhu dokáže skutočne zaujať. Dražba sa má uskutočniť už v auguste. Čím je tento exemplár tak výnimočný? Sleduj video. 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.05.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Porsche Type 64

Auto-moto zaujímavosti

Ako odštartovala výroba preslávenej značky? Na počiatku stálo neznáme Porsche. Nebyť práve modelu Porsche Type 64, nikdy by sme sa nepreviezli na skvostoch ako ospevované Porsche 356, 550 alebo 911.

Porsche Type 64 - unikátny exemplár na predajZdroj: youtube.com/Classic Car Curation

Príbeh

„Toto je pôvodný príbeh Porsche. Auto, ktoré rodilo legendu spoločnosti a ponúka zberateľom to, čo je pravdepodobne neopakovateľnou príležitosťou na posedenie v sídle Ferdinanda a Ferryho Porsche. S týmto autom bude nový majiteľ nielen pozvaný na prvý rad každého podujatia Porsche po celom svete - budú to vždy prvý rad!“

Z histórie

Unikátny kúsok je na predaj po 22 rokoch. Prvý majiteľ zomrel. Druhý vozidlo predáva. Desiatky rokov poctivého garážovania sa postarali o zaujímavý nákupný artikel, aký sa automobilovému zberateľovi naskytne len raz za život.  

Zrodila sa hviezda

Vtedy nikto netušil, že bude tento automobil tak vzácny. Porsche sa môže pochváliť históriou značky, ktorá dokáže zahanbiť najlepšie stroje konkurencie. Jediný dochovaný model Porsche Type 64 bude v dražbe v Monterey Sale RM Sotheby's 15. - 17. augusta 2019. Všetko nasvedčuje tomu že pôjde o extrémny záujem nielen zberateľov nemeckých mašín po celom svete.

Najvzácnejšie Porsche Type 64 od RM Sotheby je na predaj: Za koľko?Zdroj: youtube.com/ Classic Car Curation

Zaujímavosť

Málo automobilových fanúšikov pozná miesto narodenia Ferdinanda Porsche, ktorý sa o výrobu vozidiel s dokonalým tvarom a parametrami postará. Narodil sa vo Vratislaviciach pri Liberci.

Prvé Porsche všetkých čias

Ktorý automobil bol úplne prvým vozidlom značky schádzajúcim z výroby? Tu sa väčšina z nás mýli. Úplne prvé vozidlo s označením Porsche pristálo na modeli 365. Tabuľkovo prvým je však práve Type 64.

Najvzácnejšie Porsche Type 64 od RM Sotheby je na predaj: Za koľko?  Zdroj: youtube.com/ Classic Car Curation

Výroba

Poslanie modelu? Naštartovať výrobu úchvatných strojov, ktoré sa zapíšu do dejín. Presne to sa značke podarilo. Tu sa však príbeh zaplieta. Za zrodom modelu stojí predchodca Volkswagenu, ktorý využívala nemecká nacionalistická stranu. Akú úlohu zohráva tento stroj v príbehu výnimočných mašín v súčasnosti? 

Najvzácnejšie Porsche Type 64 je na predaj: Za koľko? Zdroj: stuttcars.info" data-atf="0" data-iml="1558478992163

Hitler a vojna

Stavbu vozidla zadala automobilka Volkswagen, respektíve jej predchodca. Ten využívala nemecká nacionalistická strane na čele s Adolfom Hitlerom. Ako to všetko začalo? Porsche dalo posledné áno poslednému automobilu KdF-Wagen. Presne táto pôvodná verzia stojí za projektom dlhého úseku diaľnice, ktorý sa nikdy neuskutočnil. Vozovka o dĺžke 500 kilometrov spája Berlín a Rím. Prečo sa tak nestalo a nemáme tento úsek k dispozícii dnes?

Limitovaná edícia - vyrobené len 2 exempláre

Reálne sa na svetlo sveta dostali 3 exempláre. Jeden však svoj osud spečatil v hrozivej nehode Boda Laffferentze, ktorý pôsobil ako šéf značky. Vzácnosť vozidla teda ešte viac podčiarkuje existencia len celkovo 2 vyrobených modelov na celom svete.

Porsche Type 64Zdroj: youtube.com/ Classic Car Curation

Vojnové obdobie

Tu príbeh pokračuje. Po výrobe prvého automobilu sa na rad dostal druhý kus. Písal sa vtedy rok 1939. Vojnové obdobie sa stalo v mnohých oblastiach obdobím temna. Aj tu sa vojna pričinila o nepokračovanie s ďalšou výrobou.

Majetok značky

Ako vozidlá skončili? 1 exemplár mal toľko šťastia, že sa dočkal slušného zaobchádzania. Poveternostným vplyvom odolával vďaka umiestneniu v sklade. Oba exempláre sa stali majetkom samotnej značky. Práve 1 z dvojice našiel využitie rodinného automobilu pre samotného Ferdinanda a jeho syn Ferryho.

Kde je k videniu?

Vzácny Type 64 je k videniu ako súčasť expozície v Petersenovom múzeu. Bude vystavený pri príležitosti motoristického týždňa v Monterey. Koľko peňazí zaplatí za tieto parametre víťaz dražby? Nenechaj si ujsť novinky na blogu.

Najvzácnejšie Porsche Type 64 je na predaj: Za koľko? Zdroj: youtube.com/ Classic Car Curation

Vzhľad

Vozidlo disponuje nielen zaujímavým vzhľadom, ale aj vlastnosťami. Obdivovateľa veteránov si získa hliníková karoséria. Pri výrobe boli aplikované zistenia a poznatky z letectva.

Ďalšie zaujímavosti

Medzi ďalšie zaujímavé vlastnosti patria originálne náhradné diely a nástroje, ktoré majú vysokú hodnotu. Ak si ešte nepočul o možnosti odnímateľných krytov kolies, vezmi v úvahu ich prínos na zníženie odporu vzduchu.

1939 Porsche Type 64Zdroj: imgur.com" data-atf="0" data-iml="1558395064869

Zberateľský sen

Vzduchom chladený motor sľubuje maximálnu 160 km / h. Ak si myslíš, že je astronomická cena v dražbe prestrelená, nezabúdaj, že presne za tento volant a kľučky ťahal na tomto vozidle aj samotný Ferdinand a Ferry Porsche. 

Rarita na predaj po 22 rokoch - Cena?

Vozidlo čaká na nového majiteľa v Kalifornii. Výnimočný stroj zmení majiteľa po 22 rokoch. Spoločnosť RM Sotheby's predpovedá predajnú cenu viac ako 20 miliónov amerických dolárov. Viac informácií o predaji Monterey nájdete na stránke RMSothebys.com.

Zdroj: rmsothebys.com, classiccarcuration.co.uk, porscheroadandrace.com

Video: Porsche Type 64

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Tatra ako osobný automobil: Nová, modernejšia Tatra 700Tatra ako osobný automobil? Nová, modernejšia Tatra 700 rozhodne stojí za pozornosť!...6. Máj, 2019
02BMW X5 z Číny: Lacná kópia jazdí aj po 14 rokoch!Shuanghuan SCEO vs. BMW X5 podobnosť s originálom takmer 1:1. Zmena loga však z...2. Máj, 2019
03Zlodel level expert: Ako ukradnúť pick-up v dodávke? Ako ukradnúť Ram 1500 v dodávke? Teraz môžeš povedať, že si už videl všetko! Na niečo...8. Máj, 2019