Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najvýkonnejší Citroën v ponuke: 300-koňové hybridné SUV C5 Aircross!

Výkon 300 koní, elektrický pohon, dojazd 60 kilometrov, rozmery Peugeotu 3008, väčší kufor, protihlukové opatrenia, špeciálny systém odpruženia a komfort na 1. mieste! Prvý hybridný automobil a zároveň najsilnejší Citroën všetkých čias si rozhodne nenechaj ujsť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
06.05.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Najvýkonnejší Citroën v...

Auto-moto zaujímavosti

V segmente SUV sa kladie dôraz najmä na jazdné vlastnosti, kone pod kapotou a celkovú využiteľnosť. Trh tak ponúka množstvo krásnych a výkonných SUV-čiek s parádnymi vlastnosťami v teréne. Dlhšiu jazdu v takom vozidle si určite zapamätáme. Nie vždy vďaka príjemným pocitom z jazdy. Chrbát bolí, nohy tŕpnu a krk káže zastaviť na každej benzínovej stanici. Mnohí to poznáme.

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Komfort na 1. mieste

Kvôli zníženému priestoru na nohy a nepohodlnej jazde je väčšina krásnych SUV-čiek super na „kočovanie“ po okolí a nedokonalých slovenských cestách. Ani SUV však nemôže počítať len s potrebami prejazdu po nespevnených cestách, kde ide komfort bokom. Pohodlie cestovania je rovnako dôležité. Kupujú sa vozidlá, ktoré rovnako dobre zvládnu cestu na dovolenku a dlhšiu služobnú cestu. Tu s väčšinou SUV treba pribaliť lieky proti bolesti alebo počítať s množstvom oddychových prestávok.

Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Citroën C5 Aircross – prvý hybrid v ponuke

Citroën ide svojou vlastnou cestou a robí dobre. Citroën C5 Aircross  je prvým hybridom v ponuke. Automobilka sa rozhodla, že staví na to, čo ide Citroënu dobre, komfort. Súčasťou kabíny sú široké sedadlá. Konštrukčné riešenie kabíny a podvozku je navrhnuté s ohľadom na mimoriadne pohodlie cestujúcich. C5 Aircross dbá na zážitok cestujúcich z iného pohľadu, ponúkne to, na čo ostatné crossovery zabúdajú. Pozeráme sa konečne na pohodlného predstaviteľa segmentu kompaktných SUV?

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Protihlukové opatrenia

Rozšírením komfortu sú aj protihlukové opatrenia. Tie zabezpečujú špeciálne sklá s vrstveným sklom a izolačnou vrstvou. Zaujímavé je aj riešenie odhlučnenia motora, ktoré zákazníka určite osloví. Rozdiel s iným automobilom rovnakej triedy, určite pocíti. To stále nie je všetko. Pasažieri sú chránení aj proti zápachu z vonkajšieho priestoru vozidla. Uhlíkový filter neprepustí do interiéru pachy, ktoré by mohli znepríjemniť jazdu.

Výkon až 300 koní

Záujemci o obľúbený 4x4 pohon zistia, že ho ponúka len hybridná verzia. Výkon zabezpečuje silný spaľovací motor s dvojicou elektromotorov. Spolu produkujú celkový výkon až 300 koní. Práve tento parameter je pre model kľúčový.

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

C5 Aircross – najsilnejší Citroën v ponuke

Návrh pochádza z koncepčného riešenia Aircross predstaveného pred 2 rokmi. Okrem toho, že je prvým hybridom v ponuke, je aj najsilnejším Citroënom vôbec! Kompaktné SUV C5 Aircross má čo ponúknuť!

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Patentované odpruženie Progressive Hydraulic Cushions

Francúzska automobilka vyniká nielen v otázkach a riešeniach s dôrazom na komfort. Tento model má niečo, čo rozhodne stojí za pozornosť. A nehovoríme o prvenstvách alebo komforte vozidla. Automobilka vyvinula špeciálny systém odpruženia Progressive Hydraulic Cushions s hydraulickými dorazmi tlmičov. V súčasnosti už Citroën eviduje 20 patentov. Špeciálny systém odpruženia bude v tomto automobile osadený ako v prvom automobile vôbec!

Interiér

Interiér pôsobí harmonicky, je dostatočne moderný, a zároveň nepôsobí zbytočne rušivo. Ovládanie zabezpečuje 12,3-palcová digitálna prístrojová doska. Výbavu interiéru dopĺňa 8-palcový HD displej s funkciou, ktorá umožňuje prepojenie so smartfónom.

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Rozmery a objem batožinového priestoru

A čo rozmery? Hybridné SUV je dlhé 4,5 metra, široké 1,84 metra a vysoké 1,67 metra. Rozmerovo je takmer identický s úspešným modelom Peugeot 3008. Ponúka batožinový priestor o objeme 482 litrov, to je 40 litrov viac ako ponúka Peugeot 3008. Oba automobily sú postavené na rovnakej platforme EMP2, výzorovo však veľa spoločného nemajú.

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Dojazd a príchod na trh

K tomu všetkému automobilka do receptu primiešala elektrický režim. V tomto režime dokáže automobil prejsť na jedno nabitie až 60 kilometrov. Nové hybridné SUV určite zamieša karty na trhu kompaktných SUV-čiek. To, ako sa systém odpruženia odrazí na kvalite jazdy a pohodlí cestujúcich, sa ukáže už čoskoro. Automobilka prichádza s novinkou najskôr na čínsky trh, predpokladaným termínom príchodu je už október tohto roku. Na európskom trhu sa objaví predbežne v polovici roku 2018. 

Nové hybridné SUV Citroën C5 AircrossZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj: autoexpress.co.uk, express.co.uk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Yeti II - nová Škoda Karoq - prvé zábery! Deň za dňom sa viac hovorí o príchode ďalšieho reprezentanta skupiny SUV značky Škoda. Na...28. Apríl, 2017
023000-koňová Lexus beštia dá 440 km/h za 5,5 sekundy!Pri tejto rakete stratíš slová! 3000-koňový EKanooRacing Špeciál prezlečená za Lexus RC F...24. Apríl, 2017
03Drsný Range Rover Velar: Dielo dizajnéra zo Slovenska, 4x4 + výkon až 380 koní!Oči automobilového sveta a širokej verejnosti v týchto dňoch padajú na novú 4x4 hviezdu,...18. Apríl, 2017