Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najväčšie SUV Mer­ce­desu: GLS šelma pre 7 osôb!

Čo všetko ponúka obrí "medveď" s výbavou, ktorá zahanbí luxusné delá konkurencie? Príchod Mer­ce­desu-Benz GLS 2020 nepoteší Le­xus GX, Ca­dil­lac Es­ca­lade a spraví vrásky silným favoritom ako Audi Q7, BMW X7 a Range Ro­ver! Ako dopadne hviezdny súboj? Nenechaj si ujsť 5 hviezdičiek luxusu a komfortu na palube novej lahôdky Mercedesu = Mer­ce­des-Benz GLS 2020!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.02.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Mercedes-Benz GLS...

Auto-moto zaujímavosti

Nenechaj si ujsť 5 hviezdičiek luxusu a komfortu na palube novej lahôdky Mercedesu. Mer­ce­des-Benz GLS 2020 zaujme nielen dizajnom! Nebude sa páčiť ani rivalom. Ako dopadne hviezdny súboj s top súpermi segmentu?

Mercedes Benz GLS 2020 Ascariss DesignZdroj: facebook.com/Ascarissdesign

Mer­ce­des-Benz GLS beštia

Karty, aké si v partii rozdajú najsilnejší hráči a esá kategórie veľkých SUV, sa väčšine zúčastnených nebudú páčiť. Prečo? Možno očakávať, že velikáni na čele s Range Ro­verom, dostanú v súboji na frak.

Mercedes Benz GLS 2020 Ascariss DesignZdroj: facebook.com/Ascarissdesign

Ostrý súboj šialených mašín

Príchod Mer­ce­desu-Benz GLS 2020 nepoteší Le­xus GX, Ca­dil­lac Es­ca­lade a spraví vrásky silným favoritom ako Audi Q7, BMW X7 a Range Ro­ver. Čo všetko ponúka obrí "medveď" s výbavou, ktorá zahanbí luxusné delá konkurencie?

Mercedes Benz GLS 2020 Ascariss DesignZdroj: picdeer.com

Pohon

Zákazníci budú v prípade záujmu nielen finančné prostriedky z bankových účtov. Na výber dostanú viaceré varianty pohonu. K dispozícii bude hyb­rid­ná pohonná jednotka s tur­bo­die­se­lom s vý­ko­nom 286 koní, 600 Nm krútiaceho momentu alebo s výkonom 340 koní a 700 Nm krútiaceho momentu. Ben­zí­nový variant ponúkne ob­je­m 3,0 litra a výkon 362 koní a 500 Nm krú­tia­ceho mo­mentu. Vrchol  ponuky? Silný 4-litrový 8-valec s objemom s tur­bo­dú­chad­lom zažiari v top špecifikácii s populárnou skratkou Mer­ce­des AMG GLS 63. Výkon bude na kolesá prenášať 9-stup­ňová au­to­ma­tická pre­vo­dovka.

Mercedes-Benz zväčšuje veľkosť - Nové GLE bude o 105 mm dlhšie ako predchodca Zdroj: stuff.co.nz

Dizajn, Rozmery

Na prvá pohľad pozornosť upúta dominantná 2-farebná mriežka s výrazným znakom Mercedes. Mercedes-Benz zväčšuje veľkosť. Nové GLE bude o 105 mm dlhšie ako predchodca. GLS 2020 bude naj­väč­ším SUV z rodiny statných predstaviteľov značky.

Mercedes-Benz GLE interiér s high-tech výbavouZdroj: stuff.co.nz

Interiér + výbava

Dominantou interiéru je skutočne veľká digitálna obrazovka. Rozmermi vypĺňa polovicu priestoru. Súčasťou je  informačný systém MBUX so satelitnou navigáciou. Ktoré prvky interiéru sa postarajú o maximálny komfort pasažierov? Pohodlné sedadlá disponujú masážnym asis­tentom aj miesta na sedenie. Osvetlenie interiéru ponúka viac ako 60 rôznych farebných režimov. Informačný systém možno ovládať bez jediného dotyku obrazovky. Bezdotykové ovládanie nie je jediným bonusom.

Mercedes-Benz GLE interiér s high-tech výbavouZdroj: blogmedia.dealerfire.com

Vychytávky

Rovnakým spôsobom možno nastavovať a ovládať klimatizáciu a ďalšiu elektronickú výbavu "moderného hotela." Služby najvyššej úrovne možno prirovnať k výbave ultra moderného iDrive nových BMW. Extra služby zabezpečí ši­roká škála praktických asis­ten­tov. Čo dokážu? Napríklad zaznamenať zrýchlený pohyb chodcov v okolí vozidla a zareagovať zastavením aj pri rýchlosti 60 km/h.

Šlachtenie v Texase - vždy vo veľkom (dobytok aj Mercedes-Benz GLE)Zdroj: stuff.co.nz

Voliteľné nastavenie trakcie tlmičov

Menšie Gle je postavené na rovnakej MHA platforme. Vďaka tomu nové GLS-ko disponuje systémom E-Active Body Control a ponúka výnimočné 48-voltové elektrické individuálne nastavenie tlmičov. Čo to znamená? Lepšiu možnosť nastavenia pruženia podľa potrieb a vlastností vozovky a terénu.

Špionážne zábery z testovania maskovaného Mercedesu-Benz GLSZdroj: youtube.com/ G-Auto

Luxusná SUV beštia

Ako hodnotíš šance na výhru všetkých zúčastnených strán? Mercedes-Benz chystá v kategórii luxusných crossoverov konkurencii štipľavé prekvapenie. Je sa na čo pozerať. Ako sa ti páči aktuálna podoba a dizajnová predzvesť tvarov? 

Zdroj: mercedes-fans.de, picdeer.com, topspeed.com, motor1.com, stuff.co.nz

Video: Mercedes-Benz GLS 2020 špionážne zábery

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!Nájsť 11 BMW 5 Series E34 z 1994 s top technickým stavom? Dokonalý objav, čo povieš? Správa...16. Január, 2019
02Pozor - Nové policajné Audi v ČR: 581 koní, 280 km/h!Súčasťou policajného vozového parku v ČR je nová mašina. Delo s výkonom 581 koní (427 kW) a...20. Február, 2019
03Mercedes G 63 AMG 6x6 lacno? Lada Niva rarita za 6 645 eur!Zaujímavá varianta hriešne vzrušujúceho sna z našich snov za zlomok ceny? Zbystri...14. Január, 2019