Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najkvalitnejšie značky áut podľa spokojnosti majiteľov: Ktoré sa oplatí kúpiť?

Oplatí sa za značku priplatiť? Niektorí hovoria, že drahé autá sú kvalitnejšie. Je to skutočne tak? Čo presvedčí lepšie ako rebríček spokojnosti samotných majiteľov áut? Ktoré značky sú najkvalitnejšie podľa zákazníkov? Rebríček ťa prekvapí! Ktorá značka áut je na 1. mieste? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
14.10.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Prehľadný rebríček...

Auto-moto zaujímavosti

Oplatí sa za značku priplatiť? Niektorí hovoria, že drahé autá sú kvalitnejšie. Je to skutočne tak? Čo presvedčí lepšie ako rebríček spokojnosti samotných majiteľov áut? Ktoré značky sú najkvalitnejšie podľa zákazníkov? Rebríček ťa prekvapí!

Ktoré značky áut sú najkvalitnejšie? Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Rebríček podľa spokojnosti samotných majiteľov 

Prieskum spokojnosti je z Ameriky, všetky značky, ktoré vo výsledkoch nájdeš, majú zastúpenie aj u nás na Slovensku. Ktoré hodnotené značky sú najkvalitnejšie? Kto sa stal celkovým víťazom hodnotenia spokojnosti?

Najkvalitnejšie značky áut podľa spokojnosti majiteľovZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Ako sa hodnotilo?

Ako spoločnosť J.D. Power zostavuje rebríček spokojnosti? Oslovením 80-tisíc respondentov, ktorí odpovedajú na celkom 233 otázok ohľadne spokojnosti s ich vozidlom. Existuje lepší spôsob na posúdenie kvality značky ako oslovenie samotných majiteľov vozidiel?

Rebríček najkvalitnejších značiek áut podľa spokojnosti majiteľovZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Výsledky hodnotenia

Čím nižšie číslo, tým kvalitnejšia značka a lepšie umiestnenie v rebríčku spokojnosti. V teste je totiž kvalita vyjadrená priemerne zaznamenaným počtom problémov na 100 áut, hodnotou (PP100).

Toyota

S výsledkom 95 (PP100) sa populárna voľba vodičov z celého sveta umiestnila medzi najkvalitnejšími značkami právom. V celkovej tabuľke si medzi rivalmi vybojovala 14. miesto.

Toyota patrí medzi majiteľmi áut z hľadiska spokojnosti k obľúbeným značkámZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Mini

Populárne MINI oslovuje najmä mladších vodičov, mladší vek však nie je pravidlom, medzi majiteľmi sa nájde aj veľa verných fanúšikov značky. Väčšina majiteľov je s kúpou vozidla tejto značky spokojná. Jej hodnotenie v rebríčku spokojnosti majiteľov je 94 (PP100). V celkovej tabuľke patrí značke Mini 12. miesto.

Značka MiniZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Volkswagen

Volkswagen patrí medzi najkvalitnejšie značky, čo sa týka spokojnosti samotných majiteľov. V rebríčku mu patrí 11. miesto s výsledkom 93 (PP100).

Volkswagen patrí medzi najkvalitnejšie značky, čo sa týka spokojnosti majiteľov Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Nissan

Nissan sa s výsledkom 93 (PP100) umiestnil na 10. pozícii. Nielen jeho modely crossoverov patria medzi skutočne spoľahlivé vozidlá.

Nissan TerranoZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Jeden z najobľúbenejších modelov NissanuZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Hyundai

Kto by povedal, že dosiahne rovnaké hodnotenie ako Chevrolet a BMW? 88 (PP100) ho dostalo na 8. miesto celkového rebríčka spokojnosti.

Hyundai Santa CruzZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

BMW

BMW už tradične obsadilo popredné miesto z hľadiska spokojnosti svojich zákazníkov. Hodnota 88 (PP100) a oficiálne 6. miesto pre značku BMW.

Značke BMW patrí v spokojnosti majiteľov celkové 6. miesto Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Ford

4. miesto v celkovom poradí. Značka Ford 86 (PP100). Skvelý výsledok!

Ford KugaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom7

Porsche

Porsche je pojem nielen, čo sa týka rýchlostných parametrov. Je maximálne spoľahlivou značkou aj z hľadiska spokojnosti samotných majiteľov.  Hodnota 78 (PP100) a 3. miesto na stupni víťazov!

Porsche Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Bratislavský VW len pred mesiacom spustil výrobu luxusných Porsche CayenneZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Kia

Kto je absolútnym víťazom rebríčka spokojnosti samotných majiteľov áut spoločnosti  Kia. Jej výsledok sa zlepšil oproti minuloročnému prvenstvu z 83 na 72 (PP100).

KiaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

KiaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

S čím sú majitelia najviac nespokojní?

Ak ťa umiestnenie a víťazstvo Kie prekvapilo, zaujme ťa aj fakt, že najviac kritizovaný bol napríklad systém sledovania jazdných pruhov, adaptívne tempomaty a systém na detekciu mŕtveho uhla. Čo hovoríš na výsledky spokojnosti s jednotlivými značkami? Ktoré značky áut hodnotíš ako najkvalitnejšie a čo je pre teba ako spotrebiteľa, v hodnotení spokojnosti najpodstatnejšie? Podeľ sa o svoje názory v komentároch. 

KiaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj: jdpower.com, autonews.com, americanexpress.com, netcarshow.com, jalopnik.com

Prehľadný rebríček najkvalitnejších značiek podľa spokojnosti majiteľov od J.D Power

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lacnejšia Škoda Kodiaq? 7-miestna Dacia Grand Duster!7 miest na sedenie, štedrý batožinový priestor s objemom až 650 litrov, to je len niekoľko...6. Október, 2017
02Volga 2020: Jaguar na ruský spôsob! Ruské nové autá si rýchlo získavajú celosvetovú pozornosť! Dizajn prešpikovaný chrómom...2. Október, 2017
03Najdrahšia Škoda všetkých čias za 200 000€!Superb, Kodiaq alebo Škoda RS? Najdrahšia Škoda všetkých čias ťa prekvapí! Luxusná...12. Október, 2017