Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najextrémnejší VW Golf GTI: 264 km/h, 290 koní pod kapotou!

GTI, ktoré pokorí Golf R? Zabudni aj na ostrý VW Golf GTI Performance! Volkswagen Golf GTI verzia TCR = extrém na kolesách! Pohon predných kolies + brutálne parametre. Maximálna rýchlosť 264 km/h. Toto 290-koňové delo sa objaví na európskom trhu už koncom roka. Produkčnú verziu Golfu GTI TCR si rozhodne nechceš nechať ujsť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.05.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Najextrémnejší VW Golf...

Auto-moto zaujímavosti

Zabudni na ostrý VW Golf GTI Performance! Volkswagen Golf GTI verzia TCR = extrém na kolesách. 290 koní, pohon predných kolies a brutálne parametre. Čo ponúka nový cestný špeciál Volkswagenu?  

2018 VW Golf GTI TCR concept

Volkswagen Golf GTI verzia TCR - Extrém na kolesách!

Novinka koncernu Volkswagen, cestná verzia Golfu GTI, je jednoznačne kráľom dnešných premiér. Súčet vlastností má jasný výsledkok. Golf GTI TCR ponúka všetko to, po čom extrémny vodič túži!

Volkswagen Golf GTI TCR ConceptZdroj: paultan.org

TCR - pretekársky špeciál určený na cesty

Skratka TCR je odvodená od rovnomenného „závodného špeciálu.“ TCR verzia je oslavou víťazstva vo svetovom šampionáte v rokoch 2016 a 2017. Volkswagen skratku TCR chce dostať z pretekárskeho okruhu aj na cesty. To, čo si pre zákazníkov nachystal pod kapotou, je dostatočným „balíkom zimomriavok,“ ktorý zaručene strhne pozornosť milovníkov rýchlej jazdy mimo pretekárskej dráhy.

Pohon

O výkon sa postará 2-litrový preplňovaný motor vo verzii TCR. Hodnoty, ktoré rozhodne stoja za pozornosť? Najvyšší výkon 213 kW / 290 koní pri 5.000 až 6.800 otáčkach za minútu. Maximálny krútiaci moment 370 N.m medzi 1600 a 4300 otáčkami za minútu. Výkon je na predné kolesá prenášaný spoľahlivou 7-stupňovou 2-spojkovou prevodovkou DSG cez diferenciál so spojkami VAQ.

Volkswagen Golf GTI verzia TCR - Extrém na kolesách! Zdroj: carmag.co.za

Maximálna rýchlosť + prekvapenie

Deaktivácia elektronického obmedzovača na TCR ponúka viac ako extra výkon. Najvyššia rýchlosť? Hodnota 250 km/h môže vystreliť až na hranicu 264 km/h! Prekvapenie k tomu. Na želanie je v ponuke titánový výfuk Akrapovič, ktorý milujeme na Golfe R.

Volkswagen Golf GTI verzia TCR - Extrém na kolesách! Zdroj: carmag.co.za

Zaujímavé prvky

To stále nie je všetko, čo táto GTI lahôdka ponúka. Zaujímavé vŕtané brzdové kotúče, 18-palcové alebo 19-palcové disky kolies, zníženie podvozku o 20 mm v porovaní so štandardom. Nestačí? Adaptívne tlmiče DCC ako bonus.

Ostré delo – Za koľko?

Cena najrýchlejšieho Golfu GTI  zatiaľ nie je známa. Rovnako výrobca nezverejnil, či pôjde o štandardnú verziu alebo limitovanú edíciu pre náročných zákazníkov. Maximálna rýchlosť posunutá na 264 km/h zaváňa limitovanou edíciou.

Volkswagen Golf GTI TCR koncept Zdroj: paultan.org

Príchod na trh

Aj keď sa pozeráš na konceptovú štúdiu, na trhu sa objaví už čoskoro. Toto 290-koňové delo plánuje príchod na európsky trh už koncom roka 2018. Produkčnú verziu Golfu GTI TCR si rozhodne nechceš nechať ujsť!

Golf GTI TCR koncept - 290-koňové delo!Zdroj: autoguide.com

Zdroj: caranddriver.com, carmag.co.za, paultan.org

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Raritná Škoda Rapid Cabrio na predaj za 23-tisíc eur!Ako sa stará škodovka dostane v dražbe na cenu nového automobilu? Sleduj príbeh raritnej...20. Máj, 2017
02Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Francúz Francois Gissy pokoril šialený rekord akcelerácie! Ako jediný na svete dosiahol...12. Máj, 2018
03Ostrý súboj: 608-koňové BMW vs. AMG a Audi RS6 Avant!Súboj, v ktorom Mercedes-Benz C63S AMG a Audi RS6 Avant, nemajú šancu? Kto sa stane víťazom...10. Máj, 2018