Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najdlhší autobus na svete: Meria 27 metrov, odvezie 250 osôb!

27 metrov dlhý autobus vyrobili na objednávku. Dĺžka takmer 30 metrov z neho robí najväčší autobus na svete - autobus s najväčšou dĺžkou vôbec. Maximálna rýchlosť? V závislosti od členitosti terénu okolo 70 km/h. Dojazd na 1 nabitie až 300 km/h. Veľkokapacitný unikát z Číny, autobus BYD K12A je rekordérom dĺžky aj počtu pasažierov - odvezie až 250 osôb! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.03.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Najväčšia flotila...

Auto-moto zaujímavosti

27 metrov dlhý autobus je neprehliadnuteľný dopravný prostriedok. Čo dokáže a aké vlastnosti ponúka?

Veľkokapacitný autobus BYD K12A je rekordérom dĺžky aj počtu pasažierov - Až 250 osôb! Zdroj: youtube.com

Odvezie až 250 osôb

Veľkokapacitný unikát z Číny, autobus BYD K12A je rekordérom dĺžky aj počtu pasažierov - odvezie až 250 osôb! Poďme sa pozrieť na ďalšie parametre. Disponuje dojazdom 300 kilometrov na 1 nabitie. Maximálna rýchlosť? V závislosti od členitosti terénu okolo 70 km/h.

Veľkokapacitný autobus BYD K12A je rekordérom dĺžky aj počtu pasažierov - Až 250 osôb! Zdroj: youtube.com/Aban Tech

Unikát z Číny

Zaujímavý je aj účel využitia. Bude prevážať pasažierov na opačnom konci sveta. Vyrobili ho na objednávku, poputuje do Kolumbie v Južnej Amerike. Podľa výrobcu vznikol najdlhší autobus na svete. Dlhé telo je kvôli pohybu v teréne lomené na 2 miestach.

BYD K12A Najdlhší čistý elektrický autobus na sveteZdroj: youtube.com/ Climate Samurai

Rekordná verzia - 5x viac pasažierov

Môže autobus prevážať viac ako 100 osôb? Dlhšia verzia s kĺbom ponúka viac miesta pre sedadlá. Bežné modely mestskej a medzimestskej dopravy ponúkajú približne 50 sedadiel. Tento extrémny autobus odvezie 5-krát viac pasažierov!

Najdlhší elektrický autobus na svete Zdroj: youtube.com/ Climate Samurai

Najdlhší elektrický autobus na svete

Potreby najľudnatejšej krajiny na svete vytvorili projekt vozidla hromadnej dopravy, ktoré mnohonásobne prevyšuje počet bežných cestujúcich. Dĺžka takmer 30 metrov robí z neho najväčší autobus na svete - autobus s najväčšou dĺžkou, ktorý bol kedy vyrobený.

Beštia s dojazdom 500 km - Vytiaz DT-30P odvezie náklad kamkoľvek!Zdroj: youtube.com/Aban Tech

Autobus BYD K12A

Konštrukcia sa skladá z troch častí, ktoré umožňujú lomenie vozidla a prejazd terénom. Vozidlo naprojektovala a vyrobila čínska spoločnosť BYD. Firma sa venuje aj výrobou osobných áut, tento výnimočný projekt zabezpečil automobilke celosvetovú pozornosť.

Veľkokapacitný autobus BYD K12A je rekordérom dĺžky aj počtu pasažierov - Až 250 osôb! Zdroj: youtube.com/Aban Tech

Pohon - iba eletrický

Model s označením K12A uvádza do pohybu iba sada elektromotorov. Obrí dopravný prostriedok hromadnej dopravy disponuje pohonom 4x4 a možnosť pohonu každej nápravy zvlášť. Továrenské 4x4 vyhotovenie má však zabezpečiť lepšiu koordináciu pohybu a ovládateľnosť. Prvé testovanie v reálnej premávke prebehne pod rýchlym tranzitným systémom TransMilenio v Bogote.

Veľkokapacitný autobus BYD K12A je rekordérom dĺžky aj počtu pasažierov - Až 250 osôb! Zdroj: youtube.com/Aban Tech" data-iml="1554595390851

Elektrické autobusy - Silné stránky

Vedenie spoločnosti sa vyjadrilo, že hlavnou silnou stránkou tejto formy autobusovej dopravy bude úspora, ktorá sa prejaví aj na spotrebe elektrickej energie. K12A sľubuje nulové emisie. a mimoriadne tiché cestovanie, ktoré poteší nielen samotných cestujúcich. Prevádzkovateľ  ušetrí tiež na údržbe. Len v Číne už majitelia týchto strojov vlastnia a prenajímajú 400 tisíc elektrických autobusov. Budúcnosť "elektrobusov" na cestách je dnes viac ako istá. Náklady a prevádzka súčasných autobusov priam volá po efektívnejšej forme dopravy. Elektrobusy môžu nahradiť bežné autobusy. Pozri si zaujímavé riešenie najdlhšieho elektrického autobusu na svete vo videu.

Zdroj: byd.combydeurope.cominsideevs.com

Video: BYD Auto K12A

Video: Najväčšia flotila elektrických autobusov na svete spoločnosti BYD

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nemecký test odporúča: Prečo kúpiť jazdenú Škodu Octavia III?Zaujímavá ponuka na kúpu automobilu musí spĺňať viaceré predpoklady. Ako vybrať vhodný...24. Marec, 2019
02Modernizované veľké SUV: Lacnejší Kodiaq z Číny!Changan CS95 mieri do Európy! Vďaka pôsobivému vzhľadu Range Roveru ho na cestách...22. Marec, 2019
03Zrážka: Veľké SUV Audi Q7 2006 vs. Citroën C3 2014Ako dopadne zrážka starého SUV a malého hatchbacku? Nenechaj si ujsť simulovaný crash test...20. Marec, 2019