Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najbrutálnejšie BMW M4 všetkých čias!

Ostrejšie prevodové stupne a výkon, ktorý zloží ostatné „M4-ky!“ Výkon 431 koní a všadeprítomný uhlík! Parametre pretekára a víťaza v jednom! Jazdné vlastnosti pretekárskeho špeciálu, ktorý je zrodený pre rekordy! A to nie je všetko, toto BMW je najextrémnejšia M4-ka, akú si môžeš kúpiť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
12.06.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Najbrutálnejšie BMW M4...

Auto-moto zaujímavosti

Nestačia ti parametre extrémneho BMW M4 GTS? Potrebuješ viac? Hľadáš ostrejšie delo do tvojej garáže? Pre naozajstných fajnšmekrov je tu nové BMW M4 GT4, ktorý bolo odhalené  na Nürburgringu pred 24-hodinovým pretekom Green Hell!

Pohon

Motor a prevodovka pochádza z M4, to znamená, že pod kapotou tróni ostrý 3,0-litrový šesťvalec s turbodúchadlom, ktorý poháňa zadné kolesá a pohon je na kolesá prenášaný 7-stupňovou prevodovkou s 2 spojkami.

BMW M4 GT4 Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Špecialita - kontrola výkonu

Motor ponúka niečo špeciálne. To „niečo sú "power sticks", ktoré umožňujú rýchle a jednoduché zmeny medzi výkonmi, takže automobil dokáže reagovať na akékoľvek požiadavky výkonu, ktoré vodič vozidlu uloží.

BMW M4 GT4 Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Využitie a výkon

Výrobca ráta s náročnejším využitím vozidla a tak sa BMW M4 GT4 môže pochváliť ešte ostrejším športovo zameraným ladením. Čo možno očakávať? Ostrejšie prevodové stupne a výkon, ktorý zloží ostatné „M4-ky!“ Vozidlo disponuje celkovým výkonom až 431 koní!

BMW M4 GT4 Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Palivová nádrž

Silnú výbavu dopĺňa slušný výfukový systém, masívna 125-litrová palivová nádrž, užitočná v „ringu“ a pri trhaní asfaltu na trati! Výrobca použil tvrdšie komponenty odpruženia a „motorsport tune“ pre kontrolu stability a ABS brzdy.

Óda na uhlík

Tento automobil vyniká najmä všadeprítomným využitím uhlíka a pevných uhlíkových vlákien. Strecha, dvere, kapota, krídla a rozpery sú vyrobené z mimoriadne odolného plastu vystuženého uhlíkovými vláknami. Karbónovou kapotu si vozidlo vypožičal z BMW M4 GTS.  Sedačky, brzdy a pedálový box sú z BMW M6 GT3. A čo aerodynamika? Tú ladil skúsený tím odborníkov v špeciálnom veternom tuneli!

BMW M4 GT4 Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

18-palcové kolesá a silné brzdy

Odolná konštrukcia stojí na 18 palcových kolesách a uctievaných pneumatikách značky Hankook. Zaujímavosťou je aj „premakaný“ brzdný systém. Silný stroj potrebuje silné brzdy. Potrebnú brzdnú silu zabezpečujú upravené brzdiče väčších rozmerov.

Pretekársky špeciál

Ako každý dobrý pretekár ponúka špeciálne upravený podvozok a nastaviteľné stabilizátory. O to, aby automobil stál „nohami na zemi“ sa starajú tlmiče značky Ohlins. A čo tomu chýba k spokojnosti vodiča? Mimoriadne komfortný interiér! Ten je taktiež súčasťou tohto šialeného stroja!

BMW M4 GT4 Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Skutočná strela

Karbónu nikdy nie je dosť a tak tu máme karbónové dvere, predná splitter, zadné krídlo a aj špeciálne výfukové potrubie, ako inak, z karbónu. Parametre pretekára a víťaza v jednom! Jazdné vlastnosti pretekárskeho špeciálu, ktorý je zrodený pre rekordy! Toto BMW je najextrémnejšia M4-ka, akú si môžeš kúpiť!

BMW M4 GT4 Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Cena

Koľko nový majiteľ za túto horúcu strelu zaplatí? Na domácom trhu bude dostupné za cenu približne okolo 150-tisíc eur! Áno, nadštandardné vlastnosti športového vozidla nie sú ekonomické ladenia. Ale sú v priamej úmere s vlastnosťami, ktoré kúpa tohto vozidla majiteľovi prinesie! Ako hodnotíš jednotlivé prvky? Čo hovoríš na nový pretekársky špeciál značky BMW? Podeľ sa o svoje postrehy s parametrami novej M4-ky v komentároch! 

Zdroj: blog.caranddriver.com, topgear.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Škoda Superb s výkonom 420 koní: Dá dole aj Audi RS4!Predtým ako začneš snívať o novom Superbe RS, pozri si túto šialenú úpravu, ktorá úplne...10. Jún, 2017
02Rival Tiguanu? Krajší brat Peugeotu 3008 - Opel Grandland X!Produkcia Opelu sa za posledný čas rozšírila o trojicu krásnych modelov. Najprv dizajnom...8. Jún, 2017
03Video: Nákup áut cez apku - zaplatíš a okamžite odchádzaš na novom! To, čo vidíš, nie sú hračkárske modely áut, ale svetová senzácia zo Singapuru! 15 poschodí...4. Jún, 2017