Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Pokiaľ máte rodinu, alebo veľký okruh priateľov určite viete, že v niektorých situáciách jednoducho obyčajné auto nestačí. Hlavne jeho kufor. Občas to chce o niekoľko litrov viac. Pokiaľ rozmýšľate nad kúpu kombíka do 5 000 €, máme pre vás 3 zaujímavé tipy!

Dávid v Auto-moto zaujímavosti
31.03.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Naj kombík do 5 000 €....

Auto-moto zaujímavosti

Pokiaľ máte rodinu, alebo veľký okruh priateľov určite viete, že v niektorých situáciách jednoducho obyčajné auto nestačí. Hlavne jeho kufor. Občas to chce o niekoľko litrov viac. Pokiaľ rozmýšľate nad kúpu kombíka do 5 000 €, máme pre vás 3 zaujímavé tipy!

Hyundai i30 CW 1.6 CRDi, úsporný Aziat

Kombíky sú povestné svojou praktickosťou a mimoriadne objemným batožinovým priestorom. Toto auto je tak troška iné. Batožinový priestor je ďaleko väčší, než pri jeho klasickej verzií, napriek tomu v tomto bode za konkurenciou zaostáva. Je to však na škodu?

Paradoxne je to skôr výhoda! Myslíte si, že sme blázni? Ani nie, uvedomíte si to, keď sa posadíte na zadné sedadlá. Je tu toooľko miesta. Skutočne vnútorným priestorom nemá v tejto triede Hyundai i30 CW príliš veľa konkurentov. Priestor na nohy cestujúcich vzadu by závideli aj niektoré autá zo strednej triedy. Vtedy poľahky zabudnete na menší batožinový priestor. Veď koľko krát v roku máte kufor zaprataný do posledného možného miesta? Raz, dva? Okrem týchto situácií bude priestor i30-tky CW len a len plusom.

Pokiaľ si myslíte, že automobilka Hyundai bola pred pár rokmi ešte príliš neeurópska, tento model vás prekvapí. Prišiel len o niečo neskôr ako populárna Kia Cee´d, ktorá sa doteraz teší veľkej obľube. Aby nebol Hyundai presne taký istý ako sesterská Kia, tak siahol po menších zmenách. Plasty v interiéri sú z rovnakej dielne, akurát inak tvarované. Poteší však pohľad na auto zvonku. Hlavne zozadu. Máte pocit, že toto ste už niekde videli? Sú vám piate dvere akési povedomé? Nieto divu, dizajnéri sa inšpirovali BMW radom 1 a z diaľky si tohto Aziata pomýlite s Nemcom. A odpustíte mu aj menší, 415 litrový batožinový priestor. Navyše sa odmení pomerne výkonným 1,6 litrovým dieslom, ktorého 116 koní stačí na takmer 190 km/h. Najhoršie nie sú ani dynamické vlastnosti, na stovku to netrvá ani 12 sekúnd. A skvelá je aj spotreba, oficiálna je 4,9 l/100 km, reálne si pridajte o pol litra viac.

Cena za konkrétny Hyundai i30 CW je 4 499 €, kompletné znenie inzerátu nájdete TU!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi, auto hoc aj na sťahovanie

Oproti menšiemu kufru, ktorý ponúkol Hyundai i30 SW tu máme skok do inej triedy. Ford Mondeo je už dlhé roky typickým predstaviteľom strednej triedy, obzvlášť pred nejakými 10 rokmi šlo o jedno z najpopulárnejších áut v triede. Kvalitne spracované materiály, pomerne výkonné a zároveň úsporné motory, veľkorysý priestor.

Aj po niekoľkých rokoch sa budete po nasadnutí do Mondea cítiť komfortne. Ide o funkčné a kvalitné auto, nečakajte luxus ako v 7-mičkovom bavoráku, ale určite to bude lepšie ako v niektorej zo starších Octávií. Skrátka ide o zlatú strednú cestu.

Mondeo Combi nie je žiaden drobec, bez necelých 20 cm by mal 5 metrov. Takáto veľkosť je vzhľadom na jeho určenie len plusom, batožinový priestor pojme až 540 litrov! Samozrejme v klasickej konfigurácií bez sklopených zadných sedadiel. A to je už aj na poriadne dlhú dovolenku, prípadne na výpomoc pri sťahovaní sa.

Napriek rozmerom auta pri motore 2.0 TDCi netrpí ani dynamika. Mondeo to vytiahne na absolútne postačujúcich 200 km/h a na stovku zrýchli za 10,2 sekundy. Zásluhu na tom má stádo 131 konských síl. Síce to nie je rozhodne športové auto, no vždy keď bude treba máte pohodlnú rezervu aj na riskantnejší predbiehaní manéver. Vzhľadom na celkový výkon a robustnosť auta je kombinovaná spotreba 5,9 l/100 km veľmi prijateľná. Ide o ideálne auto pre tých, ktorí potrebujú hlavne priestor a spoľahlivú značku s dobrou servisnou dostupnosťou.

Cena za konkrétne Ford Mondeo Combi je 4 900 €, kompletné znenie inzerátu nájdete TU!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Audi A4 Avant 2.5 TDi Quattro S-Line, rodinný športovec aj do nepohody

A na záver tu máme tiež jeden atraktívny kombík, hlavne pre milovníkov kvality, precíznosti a rýchlosti. Značka Audi sa u nás stále teší mimoriadnej obľube a štyri kruhy sú istým symbolom prestíže. To platí aj o starších modeloch A4. Napriek tomu, že aj na tejto A4-ke už vidno, že od jej vydania prešlo niekoľko rokov, nepôsobí zle.

Je to jeden z tých menších kombíkov. Audi je v porovnaní s Mondeom kratšie o vyše 25 cm, je čo poznať nielen na menšom batožinovom priestore, ale aj na mieste pre cestujúcich vzadu. Napriek tomu ponúka auto dávku komfortu a pohodlia. Pýchou Audi je predovšetkým precízne dielenské spracovanie. Iste, interiér môže byť trochu opotrebený, no vzhľadom na kvalitu všetko drží tak ako má aj po rokoch. Nie nadarmo sa pri týchto autách nepozerá ani na stav kilometrov, ale na stav auta.

Pre niekoho bude hlavným problémom batožinový priestor, ktorý v základe ponúka 442 litrov. Na súčasné pomery je to trocha menej, no na drvivú väčšinu prípadov vám bude bohato stačiť.

Táto Audi A4 však boduje niečím iným. 2,5 litrový diesel ponúka až 180 koní. To stačí na maximálku 222 km/h a zrýchlenie na stovku trvá len 8,7 sekundy. Zajazdiť si svižnejšie môžu aj športovejšie naladení vodiči, teda pokiaľ so sebou nemajú celú rodinku. Daňou za výkon je o niečo vyššia spotreba. Tá sa v kombinovanej prevádzke pohybuje na úrovni 7,8 l/100 km, čo nie je málo. Odpustíte ju však hneď potom, ako si uvedomíte, že táto A4-ka má pohon všetkých 4 kolies. Nájsť kvalitné auto, na ktoré sa dá spoľahnúť s osvedčeným pohonom 4 kolies v tejto cene je naozaj lákavé. Nezastaví vás strmší zasnežený kopec cestou na lyžovačku, ani rozbahnená prístupové cesta k rozostavanému domčeku. A ako bonus tu nájdete aj automatickú prevodovku.

Cena za konkrétne Audi A4 Avant je 4 500 €, kompletné znenie inzerátu nájdete TU!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

Naj kombík do 5 000 €. Nielen pre rodiny!

 

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA