Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Monštrum z Bratislavy: 600-koňové Audi RS Q8!

Najrýchlejšie SUV Nürburgringu z Bratislavy je tu! 600-koňové Audi RS Q8 ponúka parametre, ktoré ťa zaručene dvihnú zo stoličky! Sleduj video priamo z okruhu.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
24.11.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Nové Audi RS Q8 2020

Auto-moto zaujímavosti

Po posledných novinkách, ktoré rozšírili produktovú ponuku nemeckého výrobcu áut ako RS4 Avant, RS6 Avant, RS7 Sportback, RS Q3 či RS Q3 Sportback je tu model, ktorý napriek širokému portfóliu zaručene strhne na seba všetky pohľady. Posúď sám.

Nové 600-koňové Audi RS Q8 z Bratislavy = Najrýchlejšie SUV Nürburgringu!Zdroj: youtube.com/Carfection

Nové RS Q8

Pri príležitosti autosalónu v Los Angeles Audi oznámilo, že spustí sériovú výrobu automobilu, ktorý konkurenčným modelom vezme vietor z plachiet. Je ním novinka v nádhernom zelenom prevedení, ktorú na ceste, či okruhu zaručene neprehliadneš.

Nové 600-koňové Audi RS Q8 z Bratislavy = Najrýchlejšie SUV Nürburgringu!Zdroj: youtube.com/Carfection

SUV monštrum z Bratislavy

Audi je pripravené hrať vo vysokovýkonnom SUV priestore prvé husle. S Audi RS Q8 sa to značke od zverejnenia prvých informácií darí neskutočne dobre. 4 krúžky v znaku si pre zákazníkov pripravili dokonalý kokteil dizajnu a výkonu. Aké sú hlavné vlastnosti novinky? Najhorúcejšou správou týchto dní je práve fakt, že sa nadchádzajúca novinka bude vyrábať u nás v Bratislave.

Elektrifikované hnacie ústrojenstvo

Elektrifikované hnacie ústrojenstvo. Audi hovorí o 48-voltový systém s hybridom spojený s dvojmotorovým motorom V8, ktorý disponuje s objemom 4,0 litra. Rovnaký pohon ponúka aj Audi RS6 Avant a RS7 Sportback.

Audi RS Q8 2020Zdroj: audi-mediacenter.com

Zaujímavé hybridné vlastnosti + nový zážitok z jazdy

Hybridný systém dokáže pre lítium-iónovú batériu získať späť až 12 kilowattov energie. Vďaka rekuperácii energie bude RS Q8 pri rozbehu využívať túto energiu až 40 sekúnd. Vodič bude tento stav sledovať pri rýchlosti medzi 34 a 99 km/h.

Plachtenie bez motora

Audi hovorí o celkom novom zážitku z jazdy. Túto fázu „plachtenia“ s vypnutým motorom si noví majitelia vychutnajú v rozmedzí rýchlosti od 55 po 160 km/h.

Nové 600-koňové Audi RS Q8 z Bratislavy = Najrýchlejšie SUV Nürburgringu!Zdroj: audi-mediacenter.com

Výkon

Výkon bude zabezpečovať 4,0-litrový twin-turbo V8 motor s priamym vstrekovaním a výkonom 441 kW / 600 koní a 800 Nm.. Presný udávaný výkon Audi RS Q8 je 592 koní. RS Q8 ponúka extrémnu rýchlosť na cestách a svojej uplatnenie nájde aj na okruhu.

Akcelerácia

Vozidlo s hmotnosťou 2,5 ton disponuje zaujímavými parametrami zrýchlenia.  Z 0 na 100 km/h sa ručička tachometra presunie za 3,8 sekundy. 200 km/h prekoná za 13,7 sekundy. Maximálna rýchlosť je stanovená na 250 km/h. Príplatková verzia doslova trhá betón. Dosahuje rýchlosť 305 km/h.

Rýchle SUV s kruhmi v znaku

Za posledné štvrť storočie sa značka nesústredila na kategóriu výkonných SUV. Modely ako SQ5, SQ7 či SQ8 mali v hľadáčiku iné vlastnosti. Dnes sme sa dočkali momentu, keď aj značka Audi prehodnotila budúcnosť extrémne rýchlych SUV na trhu sériových modelov.

Atraktívny dizajn

Už na prvý pohľad fanúšikov osloví skvelé prepracovanie detailov. Atraktívny vzhľad a dynamické vlastnosti sú presne to, čo moderný potenciálny zákazník hľadá a očakáva od vozidla, ktoré zaparkuje vo svojej garáži.

Audi RS Q8 2020 Zdroj: audi-mediacenter.com

Nárazník a maska

Ak sa zameriame na niektoré detaily, prepracovanie masky a mohutného nárazníka skutočne vytvára dominantný vzhľad, ktorý publikum triedy SUV určite ocení. Ďalším lákadlom sú skvele prepracované Matrix-LED svetlomety s čiernym podkladom, veľké 23-palcové disky a 2 veľké koncovky výfuku.

Príplatková výbava

Ak ťa osloví ešte výraznejší vzhľad, máš možnosť vybrať si príplatkové vyhotovenie s všadeprítomnou čiernou a ultra efektnú neónovo zelenú farbu. Už v základnej výbave sa nový majiteľ môže tešiť na interiér, ktorý kombinuje 12,3-palcové digitálne budíky. Zaujímavým riešením je aj špeciálna grafika ladená v športovom štýle, ktorá osloví najviac mladšieho vodiča.

Dokonalý interiér už v základnej výbave

Ďalej vodič využíva 10,1-palcový stredový „Black Panel“ displej a 8,6-palcový panel klimatizácie. Na prvý pohľad upútajú všetky detaily interiéru, pôsobivé prešívanie, materiály ako Alcantra a všadeprítomné označenie RS s pôsobivými športovými prvkami.

Interiér Audi SR Q8 - Nové SUV monštrum z BratislavyZdroj: audi-mediacenter.com

Pohodlie

Komfort pasažierov zabezpečí špeciálne vyhrievanie a ventilácia sedadiel. Milovníci športovej jazdy ocenia zaujímavé tlačidlo na volante. „RS Mode“ umožňuje zmenu režimov podľa potrieb jazdy. Režimy RS1 a RS2 si vytváraš ako vodič sám,, takže niet pochýb, že budú ušité presne podľa tvojich potrieb.

Nový rekord na okruhu

Nové SUV je držiteľom rekordu na okruhu Nordschleife v Nürburgringu v kategórii SUV. Aký čas dosiahol prototyp pri teste na najznámejšom nemeckého okruhu? Celkový čas len 7 minút a 42,253 sekundy posúva novinku na miesto víťaza doterajších SUV mašín, ktoré pokorili okruh. Predchádzajúci držiteľ rekordu, Mercedes-AMG GLC63 S, dosiahol o niekoľko celých sekúnd horší čas ako nové Audi RS Q8.

Sleduj video

Ako sa ti horúci kandidát na najlepšie a najrýchlejšie SUV na trhu páči? Ktoré informácie ťa na novinke zaujali najviac? Podeľ sa o svoje postrehy a názory v komentároch. Určite si nenechaj ujsť pôsobivé divadlo, ktoré predviedol upravený prototyp na okruhu! Sleduj video. Nové SUV monštrum z Bratislavy rozhodne stojí za pozornosť!

Zdroj: audi-mediacenter.com

Nové 600-koňové Audi RS Q8 z Bratislavy = Najrýchlejšie SUV Nürburgringu!

Nový rekord Nürburgringu: Audi RS Q8 na Nordschleife okruhu

Video: Nové Audi RS Q8 2020

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Škoda Octavia IV: Najväčšie vychytávky výbavyŠkoda predstavila dlho očakávanú novú generáciu ikonického modelu značky. Nová Octavia IV...20. November, 2019
02Najspoľahlivejšie benzínové motory? Škoda, VW, Audi a Honda? Motor používaný u mnohých značiek, 1.8T 20v 110kW motor si získal nielen značky, ale aj...8. November, 2019
03Tragická nehoda: Pád ťahača s cisternou do 20 m rokliny Drsná nehoda ťahača s cisternou sa zapísala medzi nehody s tragickou bilanciou. Smrť vodiča...16. November, 2019