Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Mini JCW – aj Briti vedia urobiť ostrý Hot Hatch

Populárne a ikonické miniautíčko nie je len pre čudákov a zberateľov. Ani pre slečinky, ktoré dostali Mini do daru od bohatého sponzora. S týmto drobcom si môžete užiť dokonca aj na pretekárskej trati!

Dávid v Auto-moto zaujímavosti
25.02.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Mini JCW – aj Briti vedia...

Auto-moto zaujímavosti

Mini, nie len štýl ale aj dravosť!

Žiadne Mini nie je tak celkom obyčajné. Napriek tomu, že šlo pôvodne o koncept cenovo dostupného auta sa prvotný zámer tak trocha zmenil. Projektant pôvodného Mini v roku 1959 určite nečakal taký celosvetový úspech. Zo šedej myšky sa stal prefíkaný a štýlový lišiak. Apropo, spomínaný konštruktér Alec Issinonis je dôkazom, že Gréci vedia robiť aj niečo iné ako len šalát a problémy.

Mini JCW, anjel alebo diabol?

Toto čertovské Mini už dávno nie je tým, na čom jazdil Mr. Bean a jeho macko. Páni z JCW (John Cooper Works, spoločnosť upravujúca automobily od roku 2000) sa na Mini poriadne vyhrali. A nie je to ani zďaleka ich prvý pokus. Majú za sebou už niekoľko zaujímavých úprav a tá najnovšia verzia vyzerá viac než sľubne.

Najnovší koncept bol predstavený začiatkom tohto roka v Detroite. Mesto zmietané automobilovou krízou bolo poctené odhalením tohto mimoriadne stráženého projektu. Do oficiálneho predstavenia uniklo len minimum informácií. Respektíve jedna. Mini JCW bude! Tvorcovia nového Mini JCW ani na svetovej premiére nevytiahli všetky esá z rukáva.

Tak trochu záhadné Mini

O novom JCW sa doteraz veľa nevie. Bude mať 18 palcové kolesá. Dostane agresívny body kit v dráždivom šedo-červenom vyhotovení so závodnými pruhmi. Bude mať prítlačný spojler a o pohon sa pravdepodobne postará 2 litrový štvorvalec, s výkonom približne 220 koní. To však nie je potvrdené. Každopádne pôjde o mimoriadne živé autíčko, za ktorým by sa obzrela aj samotná kráľovná matka.

Aké Mini JCW rozhodne nebude?

O tom, aké bude môžeme viesť dohady. Vieme však, aké zaiste nebude! Nebude ako jeho predchodca, ktorého si stručne predstavíme. Bude aspoň o úroveň lepšie.

Takže pripútajte sa, začíname. Srdcom staršieho bračeka bol 1,6 litrový motor s priamym vstrekovaním. Dokázal zo seba vyžmýkať až 211 koní. Vzhľadom na pomerne nízku váhu, len 1 165 kg bolo staršie Mini JCW čistokrvným športiakom. Šprint z nuly na stovku za 6,5 sekundy a maximálka 238 km/h. Tieto čísla hovoria jasnou rečou. A čiperné Mini toho ani veľa nespapkalo. V priemere len 7,1 l/100 km. Tak čo na to hovoríte, bude nové JCW lepšie?

Mini JCW – aj Briti vedia urobiť ostrý Hot Hatch

Mini JCW – aj Briti vedia urobiť ostrý Hot Hatch

Mini JCW – aj Briti vedia urobiť ostrý Hot Hatch

Mini JCW – aj Briti vedia urobiť ostrý Hot Hatch

Mini JCW – aj Briti vedia urobiť ostrý Hot Hatch

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA