Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Mercedes-Benz 2015 C-Class vs. E-Class: Hľadaj rozdiely!

Už pri prvom pohľade na nový Mercedes Triedy E je jasná istá podobnosť s Mercedesom triedy C. Pri podrobnejšom skúmaní aj takmer identických modelov sa pri porovnaní zvykne prísť na to, že jeden z modelov ponúka viac funkcií, viac priestoru alebo sa vyznačuje vyššou cenou. Ako je to v prípade Mercedesu triedy E a C? Sú takmer identické? Koľko rozdielov nájdeš? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
08.01.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Mercedes-Benz 2015 C-Class...

Auto-moto zaujímavosti

Mercedes-Benz C-Class 2015 vs. Mercedes-Benz E-Class

Už pri prvom pohľade na nový Mercedes ťa možno napadla istá spojitosť s vlnou kritiky, ktorá sa na automobilku Audi opakovane vyrútila kvôli podobnosti jednotlivých modelov. Pri podrobnejšom skúmaní sa samozrejme zvykne prísť na to, že jeden z modelov ponúka viac funkcií, viac priestoru alebo sa vyznačuje vyššou cenou.

Mercedes-Benz E-Class vs. Mercedes-Benz C-Class Zdroj: carwow.co.uk

Porovnanie

Aj napriek tomu takáto obhajoba neumlčí pochybnosti o podobnosti. Koľko rozdielov nájde oko pozorného automobilového fanúšika? Poďme sa pozrieť na porovnanie modelov 2015 Mercedes-Benz C-Class a 2015 Mercedesu-Benz E-Class zblízka!

Exteriér

Na základe vonkajšieho  vzhľadu sa dajú rozoznať obe triedy podľa štýlu. E-Class využíva „boxerský“ štýl, ktorý sa zrodil už v jeho staršom modelovom prevedení. Zatiaľ čo C-Class sa dočkal vo verzii 2015 úplného prepracovania, E-Class nebol kompletne prepracovaný od roku 2010. To znamená, že C-Class ponúka modernejší vzhľad a krivky v súlade s inými súčasnými modelmi Mercedesu S- triedy a CLA-triedy.

Mercedes-Benz C-Class vs. Mercedes-Benz E-ClassZdroj: carwow.co.uk

Tradičnejší z dvojice

Dá sa povedať , že E-Class vyzerá z tejto dvojice viac tradične. V nastávajúcich rokoch možno očakávať redizajn triedy E. Éčková rada sa viac ako pravdepodobne bude snažiť dohnať  a osviežiť "dizajnérsky jazyk.“ Zadná časť výraznej podobnosti dáva za pravdu. Rovnaké sú nielen koncové svetlá ale aj chrómovaný pás kufra aj linka spájajúca koncovky výfuku. E-Class má naviac úzke odrazky na zadnom nárazníku. Tie sa u druhého z dvojice nenachádzajú.  

Mercedes-Benz C-Class vs. Mercedes-Benz E-ClassZdroj: carwow.co.uk

Interiér a rozmery interiéru

Aj v interiérovom prevedení  sú okom viditeľné rozdiely. Dizajn interiéru triedy C pôsobí oveľa modernejším dojmom. Ponúka tiež oveľa jednoduchšie ovládanie stredovej konzoly, palubná doska a displeje dostali viac futuristický styling. Za pozornosť stoja kruhové vetracie otvory a "tyč“ na informačnom displeji. Pre porovnanie, E-Class má oveľa konvenčnejší interiér s integrovanou informačnou obrazovkou, tradičnými pravouhlými vetracími otvormi a riadiacim centrom s väčším počtom tlačidiel. Samozrejme, ďalším podstatným rozdielom medzi C-Class a E-Class je veľkosť. E-Class ponúka väčší interiér s väčším priestorom pre spolujazdca vpredu a vzadu.  

Mercedes-Benz C-Class vs. Mercedes-Benz E-ClassZdroj: carwow.co.uk

Motor

Sedan C-Class ponúka tri možnosti motora. Základná rada C300 modelu používa 2,0-litrový 4-valec s výkonom 241 koní. Vodiči, ktorí chcú viac energie sa môžu rozhodnúť pre C400, ktorá ponúka preplňovaný V6 motor s výkonom 329 koní, štandardný pohon všetkých kolies. A konečne, najsilnejší výkon ponúka verzia C63 AMG, ktorá sa môže pochváliť 4,0-litrovým preplňovaným V8 motorom. V závislosti na verzii pre ktorú sa zákazník rozhodne, je na výber "delo" s výkonom 469 alebo 503 koní! Čo dodať!

Prílišná podobnosť

Už pred premiérou na autosalóne v Detroite začali prvé pochybnosti o možnej podobnosti týchto 2 modelov. Tie sa potvrdili pri oficiálnom odhalení Mercedesu triedy E novej generácie. Len málokto však čakal, že nový E-Class bude tak podobný a vzhľadovo takmer identický menšiemu Mercedesu C-Class.

Mercedes-Benz C-Class vs. Mercedes-Benz E-ClassZdroj: carwow.co.uk

"Éčko" alebo "Céčko?"

Hlavným poznávacím znamením je nárazník. C-Class má totiž výraznejšiu stredovú mriežku. Ak sa dá urobiť konečné porovnanie tak všeobecne platí, že C-Class ponúka o niečo menšie motory a vyznačuje sa mierne lepšími hodnotami hospodárenia s palivami ako E-Class. Na druhej strane však ponúka menej možností výberu, pretože v ponuke nemá diesel a nedisponuje ani možnosťou výberu hybridnej verzie. Ak máš o také verzie záujem, ruka výberu siahne na E-Class. 

E-Class dostupný už na jar 

Prvé vozidlá nového radu E-Class si zákazníci budú môcť zakúpiť na jar. Vyznávači luxusnej triedy sa môžu tešiť na interiér, ktorý sa osvedčil v triede S. Ktorý z porovnávanej dvojice Mercedesov by si uprednostnil ty?

Mercedes-Benz C-Class vs. Mercedes-Benz E-ClassZdroj: carwow.co.uk

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: carwow.co.uk, youtube.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Cesty neboli stavané pre autá: cyklisti a nie vodiči bojovali za vydláždenie ciestKaždý vynález, technológia, vylepšenie má za sebou svoju históriu. Nikola Tesla, ktorého...7. Január, 2016
02Video: Prejazd cez adrenalínový most!Dá sa prejsť 4-kolesovým vozidlom aj po veľmi tenkom moste? Túto otázku si asi kládol...7. Január, 2016
03Tatra okolo sveta: Najlepšia reklama všetkých čias!Kto z nás si nepamätá expedíciu Tatrou okolo sveta? Celá expedícia trvala 3 roky. Špeciálne...7. Január, 2016