Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Luxus bez bankrotu? Sedmičkový Bavorák za cenu Octavie!

Je tvojím nesplneným snom vlastníctvo vlajkovej lode značky BMW? Nová "sedmička" za 70-tisíc alebo "jazdenka" za zlomkovú cenu? Na čo si dať pozor pri výbere? Sleduj zaujímavé video so slovenskými titulkami! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
14.12.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Prečo zvážiť kúpu...

Auto-moto zaujímavosti

Každý chceme vlastniť naše vysnívané vozidlo. Momentálnemu trendu vládnu SUV, ale tie si kvôli súčasnej popularite aj veľmi dobre držia hodnotu. Nie každý túži po malom crossoveri alebo obrovskom SUV-čku. Ak patríš medzi tých, ktorí zvažujú kúpu pohodlného vozidla uznávanej značky a chceš s kúpou získať aj určitú prestíž, „sedmičkový bavorák“ môže byť tou správnou voľbou! Je tu však niekoľko vecí, ktoré by si mal vedieť pred kúpou. Na čo si dať pozor?

Prečo zvážiť kúpu jazdeného BMW radu 7?Zdroj: Zdroj foto: rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Problémy s elektronikou

S novým vozidlom uznávanej značky sa spája aj bezproblémový chod. V ideálnom prípade by s elektronikou v aute nemali byť vážnejšie problémy, ani s väčším počtom najazdených kilometrov. S rokmi vlastníctva, však „krížiky“ na bezproblémovom chode a funkčnosti môžu pribúdať. Pri kúpe treba dať pozor na poruchy softvéru. Tie majú vplyv aj na funkčnosť asistenčných systémov a celkových jazdných vlastností!

Problémy s aktívnym riadením

Aktívne riadenie, ktoré predstavilo BMW pred časom, patrilo k inovatívnym a obľúbených prvkom v konštrukčnom riešení podvozkov. Dnes sa čoraz častejšie objavujú jeho poruchy. Pozor si treba dať napríklad na polohu volantu pri jazde priamo. Častým prejavom problémov s aktívnym riadením je volant vychýlený z vodorovnej polohy.

2012 BMW radu 7Zdroj: Zdroj foto: rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Chyby prevodovky a parkovacej brzdy

Trhajúca prevodovka. Klasika, ktorú poznajú najmä vozidlá z prvých sérií. Ak prevodovka má drobné problémy v radení, môže časom vzniknúť situácia, že už daný prevod nezaradí! Ďalším problémom je systém elektrickej parkovacej brzdy, ktorý nemožno aktivovať prípadne deaktivovať. Medzi ďalšie vady patrí strata oleja, indikátor celej rady ďalších problémov v budúcnosti. Ak sa majitelia nesťažujú na vzduchové pruženie, väčšinou riešia únik oleja z motora, prevodovky alebo diferenciálu.

Nové vs. jazdené

Čím viac techniky na palube, tým viac vecí, ktoré nemusia fungovať tak ako majú. Ak je auto ešte v záruke, kryje poruchy záruka. Tretí majiteľ zas ušetril veľa peňazí, niekedy aj tretinu či polovicu ceny vozidla, kúpou „jazdenky.“ S určitými vadami preto treba rátať. Vlastniť luxusný automobil, to môže predstavovať aj kopu „luxusných“ problémov v budúcnosti. Nie je to však niečo, za čo tieto krásne stroje môžu. Luxusné automobily bývajú vybavené tou najmodernejšou technikou. Tá je zdrojom problémov.

2016 BMW radu 7  Zdroj: Zdroj foto: rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Kedy kúpiť/nekúpiť?

Kedy zvážiť kúpu luxusného automobilu za cenu Octavie? Ak auto pôsobí zachovalo a jeho skúška je spojená s príjemnejším zistením, že je poctivo servisované, a aj ako jazdený automobil sa môže pochváliť tým, že všetko „šliape“ ako má, všetko nasvedčuje tomu, že bude táto kúpa dobrý nápad! Porovnanie ceny novej a jazdenej „sedmičky“ je jasný dôvod, prečo splnenie sna touto cestou zvážiť! 

BMW radu 7 v našej ponuke TU! 

Cena a náhradné diely

Rad 7 je vlajkovou loďou značky BMW. Tomu zodpovedá aj cena nového automobilu, ktorá stúpa až do výšky 70-tisíc eur! Treba rátať s vyššou cenou náhradných dielov. Z orientačných cien náhradných dielov BMW 730D vyberáme sadu predného brzdového obloženia za 200 eur, ložisko predného kolesa 216 eur, filter prevodového oleja 200 eur a napríklad remeň príslušenstva s kladkami 149 eur. Hovoríme samozrejme o cenách bez nákladov na servisné práce.

2017 BMW 7 Series Zdroj: Zdroj foto: rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Komfort jazdy

Výbornou a obľúbenou možnosťou konfigurácie je aj nastavovanie podvozku cez palubný systém. Možno si vybrať z niekoľkých stupňov tvrdosti. Čo sa týka komfortu jazdy, spokojní budú aj starší vodiči. Obrazovka multimediálneho systému je dostatočne veľká. Na nemožnosť navigácie bez okuliarov sa sťažujú mnohí užívatelia konkurenčných multimediálnych systémov. Hladina hluku v interiéri je nízka a celkový komfort jazdy nadpriemerne vysoký. Priestranný interiér ponúka vpredu aj vzadu až prekvapivo veľa miesta. Čo sa týka komfortu, ťažko nájdete u konkurencie pohodlnejšie vozidlo tejto triedy!

Luxus bez bankrotu

Nová „sedmička“ preto ostáva len snom mnohých z nás. Na druhú stranu už vznetový šesťvalec základného modelu 730d disponuje krútiacim momentom 540 Nm a výkonom 180 kW, 245 koní! Výkon je na kolesá prenášaný spoľahlivou šesťstupňovou automatickou prevodovkou. A čo sa týka dynamických vlastností, má „sedmička“ čo ponúknuť! Zaujímavé jazdné vlastnosti a prestíž robia z tohto vozidla výbornú voľbu určenú najmä na dlhé trasy!

Zdroj: jalopnik.combimmerforums.com

Video: Prečo zvážiť kúpu jazdenej sedmičky? (S titulkami)

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najobľúbenejšie SUV na Slovensku s najširšou ponukou motorov! Máš tip na najobľúbenejší crossover u nás? Slovenský zákazník si na ňom najviac cení...8. December, 2016
02Paródia na Mercedes: Ruský Uaz Hunter exceluje v reklame!Brutálny Hunter dokáže divy! Minimálne omnoho viac ako "G-čkový" Mercedes! Sleduj vydarenú...12. December, 2016
03Najväčší autobus na svete: Meria 30 m + odvezie až 300 cestujúcich! Volvo vytvorilo najdlhší autobus sveta! Meria 30 metrov a odvezie až 300 pasažierov! Čo...1. December, 2016