Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Lupiči ukradli 2 300 000 €: Pancierovú dodávku rozsekli bagrom!

Ako ukradnúť 2 300 000 eur z pancierovej dodávky na prevoz peňazí? Talianske mafiánske filmy by sa za tento plán lúpeže rozhodne nemuseli hanbiť! Zaručene 1 z najtrúfalejších plánov lúpeže! Krádež s bagrom ako z filmu musíš vidieť. Sleduj video.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.01.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Zlodeji ukradli 2...

Auto-moto zaujímavosti

Ako ukradnúť 2 000 000 eur z pancierovej dodávky na prevoz peňazí? Lúpež z Talianska sa stala okamžitým hitom internetu! Na klasické prepadnutia s iným automobilom zabudni. Lupiči používajú dnes sofistikovanejšie spôsoby!

Lupiči ukradli 2 000 000 €: Pancierovú dodávku rozsekli bagrom!  Zdroj: twitter.com/tg2rai

Dokonalý plán lúpeže

Vymyslieť dokonalý plán krádeže nie je také jednoduché. Tresty pre dolapených zlodejov sú vysoké. Už dávno nestačí mať na prekonanie zabezpečenia len odvahu. Moderné systémy ochrany a nástrahy, v podobe nepredvídateľných situácií v premávke, však napriek tomu neodradia každého zločinca. Nájdu sa takí, ktorí svoje zlodejské "umenie" skutočne vyvažujú zlatom. Odmenou za šikovnosť a prekonanie zabezpečenia nepriestrelnej dodávky môžu byť milióny eur.

Krádež 2 000 000 € z pancierovej dodávky: Lupiči ju rozsekli bagrom!Zdroj: twitter.com/tg2rai" data-reactid="16

Krádež s bagrom

Taký prípad sa stal v Talianskom meste Bari. Južné Taliansko zažilo prípad, ktorý by celkom pokojne mohol predstavovať scény z akčného filmu. Lupiči zosnovali geniálne riešenie zabezpečeného bohatstva. Využili nečakané a účinné metódy. Na pomoc si prizvali pomoc stavebného stroja. Obrnená dodávka nemala voči sile bagra žiadnu šancu. Po ulúpených peniazoch ostali na mieste činu horiace nákladné vozidlá a dodávka rozseknutá bagrom!

Príbeh ako z filmu

Začiatok príbehu. Modrý nepriestrelný Fiat opúšťa prístavné mesto Bari s nákladom, ktorý vzbudil záujem kriminálnikov. Dodávka dostala úlohu previezť prostriedky na vyplácanie dôchodkov na pošte v blízkosti Matery. Približne hodinu trvajúca cesta nabrala však úplne iný spád. Dodávke na diaľnici zabránili pokračovať v ceste priečne zaparkované autá. Rozseknutá dodávka + horiace nákladiaky. Pre 3 ochrankárov veci nešli hladko podľa plánu. 

Krádež 2 000 000 € z pancierovej dodávky: Lupiči ju rozsekli bagrom!Zdroj: twitter.com/tg2rai" data- data-width="783

Akčná zápletka

Netrvalo dlho a na nič netušiacu posádku v dodávke sa vyrútili 2 obrovské bagre. Účel? Teraz už viac ako jasný. Cestní piráti sa namiesto k rýchlosti snažili prebojovať k bohatstvu "na palube" dodávky. Zámer sa podaril. Zabezpečenú schránka s peniazmi sa podarilo rozbiť. Lupičom sa podarilo nákladu peňazí zmocniť skôr ako stihol vodič zareagovať.  

Krádež 2 000 000 € z pancierovej dodávky: Lupiči ju rozsekli bagrom!Zdroj: twitter.com/SkyTG24" data-aria-label-part="

Okolnosti prípadu

Ukradnuté peniaze rýchlo nahádzali do osobných áut a z miesta činu sa rýchlo vyparili. Traja ochrankári sa mohli len nečinne prizerať. Ako správny "akčný trhák" bola akcia zakončená podpálením nákladných áut, ktoré zlodeji využili na zastavenie dodávky s peniazmi. Pri nebezpečnej dráme na diaľnici sa nikomu zo zúčastnených nič nestalo. Objasneniu prípadu pomáha aj to, že zlodeji kradli cez deň. Polícia sa snaží páchateľov vypátrať na základe výpovedí svedkov. Podľa televízie Tg2rai je za krádežou 1 z vodcov gangov špecializovaných na túto starodávnu kriminálnu činnosť. Má na svedomí viaceré druhy zločinov po celom Taliansku.

Krádež 2 300 000 € z pancierovej dodávky: Lupiči ju rozsekli bagrom!Zdroj: twitter.com/tg2rai

Ako ukradnúť 2 300 000 eur na diaľnici?

Zlodeji si prilepšili o poriadny "balík." Z útrob dodávky si vďaka dokonalému plánu prilepšili o viac ako 2 milióny eur. Talianske mafiánske filmy by sa za tento plán lúpeže rozhodne nemuseli hanbiť. Zaručene 1 z najtrúfalejších plánov lúpeže! Krádež s bagrom ako z filmu musíš vidieť. Sleduj video.

Zdroj:twitter.comboingboing.net, lagazzettadelmezzogiorno.it

Video: Zlodeji ukradli 2 000 000 eur - Pancierovú dodávku rozsekli bagrom!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lacnejšie cesty na Slovensku: Firma zo Zvolena vyrába cesty z plastu!Spoločnosť Via­korp zo Zvo­lena si získala svetovú pozornosť. Slovenská firma vymyslela...12. Január, 2019
02Ťahač s nájazdom 994 887 km: Štart po 18 rokoch bez prevádzky!Vzácny ťahač Peterbilt 359 dostal 2. šancu na život. Prekvapil nečakanou odolnosťou. Stroj...4. Január, 2019
03Drsná nehoda na Bôriku: BMW na totálku, vodič vyletel z cesty, narazil do tunela!Drsná nehoda Slováka z pred pár dní si okamžite získala pozornosť. Vodič vyletel z cesty a...6. Január, 2019