Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Leptanie skiel nefunguje ako zabezpečenie vozidla

Praha 29. 10. 2013 - Spoločnosť Cebia upozorňuje na možnosť pomerne jednoduchého odstránenia vyleptaných kódov na automobilových sklách. Táto technológia teda nefunguje ako trvalé zabezpečenie vozidla, ktoré by zlodejom zásadným spôsobom komplikovalo predaj odcudzeného vozidla. Takto funguje iba vypieskovaný kód, ktorý zasahuje hlbšie do autoskla a je teda neodstrániteľný.

Jan Dryák v Auto-moto zaujímavosti
30.10.2013
Diskusia:
Sledujte nás na:

Leptanie skiel nefunguje...

Auto-moto zaujímavosti

Spoločnosť Cebia upozorňuje na možnosť pomerne jednoduchého odstránenia vyleptaných kódov na automobilových sklách. Táto technológia teda nefunguje ako trvalé zabezpečenie vozidla, ktoré by zlodejom zásadným spôsobom komplikovalo predaj odcudzeného vozidla. Takto funguje iba vypieskovaný kód, ktorý zasahuje hlbšie do autoskla a je teda neodstrániteľný.

 Pozrite názorné video, kde uvidíte, aké ľahké je odstránenie vyleptaného kódu. Naozaj neodstrániteľný je len vypieskovaný kód, pri ktorého odstraňovaní sklo praskne.

 Značenie automobilových skiel je jednoduché, cenovo dostupné a patrí medzi najefektívnejšie formy zabezpečenia na trhu. Používajú sa dva spôsoby: leptanie a pieskovanie kódu na sklo. "Pieskovanie kódu na autosklá má zásadne vyššý zabezpečovací efekt než leptanie, ktoré možno ľahko bezo zvyšku odstrániť. Ochranné značenie leptaním je určite lepšie ako nič a zlodej si pravdepodobne vyberie auto, ktoré nemá žiadne značenie skiel. Skutočne profesionálnym zabezpečením vozidla je však len neodstrániteľný vypieskovaný kód, "vysvetľuje Martin Pajer, riaditeľ spoločnosti Cebia .

 Cebia poskytuje pod značkou OCIS značenie oboma spôsobmi, teda pieskovaním VIN alebo unikátneho kódu, ale aj leptaním VIN. Výhodou leptanie je, že si ho človek môže vykonať doma sám. Pieskovanie musí byť vykonané v servise vyškolenými pracovníkmi. Prebehne ale na počkanie a v prípade pieskovanie unikátneho kódu stačí jedna návšteva servisu. "Jednoznačne najlepším spôsobom bezpečnostného značenia skiel je pieskovanie 7-miestneho unikátneho kódu, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s Políciou. Ochranný efekt značenia touto formou je rovnaký ako spôsob s použitím VIN. Pieskovanie unikátneho kódu je však pre zákazníka rýchlejšie a jednoduchšie, pretože pieskovanie VIN vyžaduje najskôr výrobu šablón s VIN kódom," hovorí Martin Pajer .

 Leptanie skiel nefunguje ako zabezpečenie vozidla

Základné údaje značenie skiel:

• cieľom je vybaviť vozidlo neodstrániteľný kódom na sklách a odradiť zlodeja od krádeže

• 30 x znižuje riziko krádeže (prieskum realizovaný v spolupráci s Ministerstvom vnútra ČR)

• u označených vozidiel je o 96 % nižší počet krádeží, než je celoslovenský priemer

• naviac u niektorých poisťovní zľavy na poistnom až 10 %

• Cebia vykonáva registráciu vozidla v medzinárodnom informačnom Systéme OCIS
a poskytuje 24 hodinový pokrádežový dispečing HelpDesk OCIS

 Cebia, spol. s r. o., je leader na trhu v preverovaní pôvodu a histórie vozidiel. Spoločnosť dlhodobo pomáha motoristom s bezpečným nákupom ojazdených vozidiel. Cebia ponúka komplexné služby Autotracer , ktorá je dostupná on - line na www.zkontrolujsiauto.cz ( resp. www.skontrolujsiauto.sk ), rad ďalších služieb pre preverovanie pôvodu a originality vozidiel.

 Cebia zabezpečuje rôzne formy zabezpečenia vozidiel , okrem iného bezpečnostné značenie okien OCIS a satelitné systémy Cebia SAT a UNIQA Safeline. Spoločnosť je výhradným predstaviteľom Systému OCIS (Open Car Information System) v ČR a SR. Systém OCIS používajú partneri Cebia po celom svete ako nástroj pre evidenciu a výmenu dát o vozidlách.

 

Od roku 2009 je spoločnosť Cebia držiteľom certifikátu kvality podľa normy ISO 9001:2008.

 

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA