Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Lacnejšia Tesla z Číny: Vydarený dizajn + Tesla patenty!

Čínsky automobilový startup vytvoril vozidlo, ktoré svojím vzhľadom nápadne pripomína Teslu. Nie je to náhoda, tento stroj dokonca používa Tesla patenty! Čo sa týka dizajnu, je sa na čo pozerať. ide o naozaj vydarenú kópiu. Zaujme nielen vzhľadom! Sleduj video. 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
12.11.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Lacnejšia Tesla z...

Auto-moto zaujímavosti

Čínsky automobilový start-up Xiaopeng Motors vytvoril vozidlo, ktoré svojím vzhľadom nápadne pripomína Teslu. Nie je to náhoda, tento stroj dokonca používa Tesla patenty! Čo sa týka dizajnu, je sa na čo pozerať! Posúď podobnosť s Teslou, ide o naozaj vydarenú kópiu!

Xiaopeng Xpeng – Beta verziaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Podobnosť s Teslou

Xiaopeng Xpeng na seba pritiahne pozornosť podobnosťou so známym Modelom X. Úspešná Tesla má s Xpengom spoločných hneď niekoľko detailov nielen v exteriéri. Podobnosť s Teslou je zjavná aj pri pohľade do interiéru. Posúď sám na základe nasledujúcich fotografií.  

Tesla Model XZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Tesla Model X vs. čínska kópia

Henry Xia, bývalý výskumník a vývojár veľkej čínskej automobilky Guangzhou Automobile Group, založil start-up Xiaopeng Motors s jasnou víziou. Akou? Vytvoriť vozidlo inšpirované Teslou, ktoré bude prvým elektromobilom značky. To sa podarilo, po 3 rokoch vývoja spoločnosť predstavila zaujímavé elektrické SUV Xiaopeng Xpeng, ktoré zaujme nielen dizajnom.

Xiaopeng Xpeng – Beta verziaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Financovanie projektu

Otázka peňazí, ktorá dokáže zmietnuť zo stola nejeden nádejný koncept automobilu, nebude pre čínsku kópiu Tesly problémom. Spoločnosti sa podarilo získať kapitál až 320 miliónov dolárov! Čiastka by mala ešte narastať, hovorí sa o celkovej sume 1,4 miliardy dolárov.

Interiér TeslyZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Dostupná cena + autopilot

Centrálny displej, digitálna prístrojovka, to sú len dve z lákadiel, ktorými sa spoločnosť rozhodla „pobiť“ o zákazníkov. Výrobca ohlásil aj využitie autopilota. Na vývoji sa má podieľať špecialista, ktorý vyvíjal aj autopilota Tesly. Čerešničkou na torte bude aj cena!

Interiér Xiaopeng XpengZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Takmer identická batéria Tesly

Použitá batéria disponuje podobnými vlastnosťami a tvarom. Výrobca použije batériové články rovnakej veľkosti (typ 18650) ako sa montujú do akumulátora Tesly Model X a Model S od spoločnosti Samsung SDI.

Xiaopeng Xpeng – Beta verziaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Dojazd a kapacita batérie

Dojazd modelu Xpeng sa podriadil hlavnému predpokladu Xpengu. Vytvorenie lacnejšej a dostupnej varianty elektromobilu si ako daň berie o 300 kilometrov nižší dojazd. Tesla je určená pre majetnejšiu klientelu, preto má Xpeng najlepšie vyhliadky presadiť sa na trhu dostupných elektrických SUV.

Xiaopeng Xpeng – Beta verziaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Open-source riešenie

Použitie open-source riešenia priamo od spoločnosti Tesla sa pri vzniku prvého elektromobilu automobilky osvedčí. A čo na to zakladateľ samotnej Tesly? CEO Tesly, Elon, Musk, je z Xpengu nadšený.  Zo dňa na deň je úplné nahradenie bežných automobilov vozidlami na elektrický pohon stále reálnejšie. Aj vďaka tomu, že Tesla sprístupnila svoje open-source riešenie. Čo si myslíš o nástupe elektrickej dopravy ty?

Xiaopeng Xpeng - Lacnejšia TeslaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Spoločnosť Xiaopeng Motors už vyrobila prvých 15 exemplárov. Zastúpenie firmy pracuje na navýšení kapitálu. Plánom produkcie je vyrobiť až 100 000 kusov strojov. Xiaopeng Xpeng, ktorý používa Tesla patenty a vyzerá skvele, má rozhodne našliapnuté na úspech. Pozri si „lacnejšiu Teslu“ vo videu. 

Zdroj: xiaopeng.com, electrek.co, electrive.net,mega-technik.ru, YouTube kanál Topcarreviews

Video: Lacnejšia Tesla z Číny - Xiaopeng Xpeng

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Tatra 810 4x4 vs. extrémne 55° stúpanie! Extrémne prekážky vs. Tatra? Ako si "tatrovka" poradí v brutálnom 55° stúpaní? Povestná...4. November, 2017
02Na predaj Škoda 110 R - top stav! Za koľko? Pozor, na predaj ojedinelý, mimoriadne zachovalý, exemplár! Zachovalý stroj ťa zaujme...2. November, 2017
03Diablovo Géčko: 760-koňový Mercedes G63 AMG od Aresu! Netradičná  úprava „géčka“ od Mercedesu prešla zmenami výzoru a nielen. Charakteristické...8. November, 2017