Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Kopíruje nielen Čína: Audi predstavilo nemeckú Teslu so 4 kruhmi v znaku!

Lacnejšie kópie úspešných áut už neprichádzajú len z Číny! Audi E-tron GT bolo kópiou modelu Porsche Taycan. Automobilka so 4 kruhmi v znaku sa teraz nechala inšpirovať Teslou Elona Muska. Na nový elektromobil s nápadnou podobnosťou s najúspešnejším elektormobilomv sa dokonca neostýcha zákazníkov lákať s ukradnutým modelovým označením. Čo ponúka elektrická Tesla so 4 kruhmi v znaku?

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.05.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Audi eTron SUV vs....

Auto-moto zaujímavosti

Ktorá úspešná automobilka v minulosti priznala, že sa nechala inšpirovať modelom konkurenčnej značky? Dve veci sa v automobilovom  svete neodpúšťajú. Úspech značky a zavádzanie funkčných inovatívnych nápadov.

Audi kópia Tesly - Nemecká Tesla vs. americká TeslaZdroj: youtube.com/Musterx

Kopírovanie ako stratégia

Kopírovanie „toho dobrého“ od iných výrobcov do kategórie neprípustných riešení nespadá. Svedčí o tom aj množstvo prípadov, kedy je podobnosť s iným modelom celkom neodškriepiteľná a evidentná na prvý pohľad. Dá sa povedať, že sú tieto praktiky medzi výrobcami celkom bežné. Prekvapivo, nie vždy sú spojené so snahou o vytvorenie lacnejšej kópie po vzore mnohých čínskych počinov.

Nielen lacné kópie z Číny

Dnes sa pozrieme na veľkolepé dielo spoločnosti Audi. Na trh prichádza s netradičným modelom vo svojom portfóliu. Tento príbeh mnohí poznáme. Chuť preraziť v novom segmente spojená s cieľovou kategóriou, ktorú už na trhu objavil iný výrobca. Tadá, privítajme novú elektrickú Teslu značky Audi!

Audi E-tron GT koncept Zdroj: audi.com

Tesla vs. Audi

Na Teslu sa čo sa týka konkurencieschopnosti, žiaden iný výrobca dodnes „nechytá.“ Poďme sa pozrieť ako je na tom elektrická Tesla a prečo ju nemôže rival z pera značky Audi, čo sa efektívnosti, dosahu a zrýchlenia, hlavných silných stránok originálu týka, pokoriť.  

4 dôvody prečo je Tesla top elektromobil

Prečo je Tesla na špičke ľadovca úspešných elektromobilov?  

Fakt, že je spoločnosť v segmente viac ako 10 rokov stratová a vďaka investorom prináša nové inovatívne riešenia a ďalšie revolučné modely

Iné značky by určite dokázali urobiť lepšie modely – kvôli objemu finančných prostriedkov, ktorými Tesla disponuje, si iné značky ich výrobu nemôžu dovoliť

Jediná značka na trhu, ktorú nevie pokoriť Audi, BMW ani Mercedes-Benz

Konkurenčné výhody

Elektromobil značky Audi spáchal priam „školácku“ chybu. Až skutočne okato skopíroval všetko, čo sa dalo. Túto svoju „obsesiu“ originálom vyšvihol pri konštrukcii vlastného webu na stránkach írskeho zastúpenia firmy do nečakaných rozmerov. Pri opise vlastností nového konceptu, ostáva rozum stáť. Posúď sám.

Audi E-tron GT koncept - interiérZdroj: audi.com

Audi fail - Skopírovaný text z webu Tesly

Nemecká značka na oficiálnom webe ponúka Model S, Model X a Model 3. Podobnosť čisto náhodná? Audi sa namiesto kreatívnych výstupov pri tvorbe reklamných textov na podporu predaja nechalo strhnúť najlepšou stratégiou predaja na trhu. Výsledok – skopírovaný text z webovej stránky amerického výrobcu. Ako sa k skopírovaniu modelovej línie a kľúčových vlastností postaví Tesla?

Skratka k novým modelom

Tento prípad však nie je jediný. Audi Model 3, S a X nie je jediným pokusom. Značka zo 4 kruhmi v znaku už v minulosti stúpila do vody čisto náhodnej podobnosti s iným modelom. Pri pohľade na nové Audi e-tron GT je tu podobnosť s Porsche Taycan.

Kopíruje nielen Čína: Audi predstavilo elektrickú Teslu so 4 kruhmi v znaku!Zdroj: autoblog.nl

Reakcia Audi

Hneď ako bola celá kauza na internete odhalená a zverejnená, boli skopírované údaje vymazané. Dodnes sa k tomu značka Audi nevyjadrila. Výrobca neposkytne žiadne oficiálne stanovisko z jednoduchého dôvodu, kopírovanie sa nedá poprieť. Pri ďalšom pokuse o „inšpirovanie sa“ konkurenciou, bude mať zrejme sťaženú pozíciu a už pri malej podobnosti s inou značkou bude niesť následky hanebného činu.

Potvrdenie pozície na trhu

Neexistuje iná svetová značka, ktorá by sa odvážila vstúpiť na pôdu ostrého konkurenčného boja bez kopírovania Tesly. Kopírovanie nie je od nemeckého výrobcu profesionálne, na druhú stranu sa dá povedať, že Audi týmto počinom priznáva, že Teslu nemožno pokoriť. Väčšie uznanie práce tímu Elona Muska nemohla značka Audi predátorovi na trhu elektromobilov dať. Ako hodnotíš nemeckú Teslu? Aké najväčšie príklady kopírovania iných značiek a modelov si pamätáš? Vyjadri svoj názor na kopírovanie zo strany Audi v komentároch pod článkom.

Zdroj: autoblog.nl, electrive.net/

Audi kopíruje nielen výzor - modelová podobnosť čisto náhodná

Nemecká Tesla vs. americká Tesla - audi kopíruje top elektromobil sveta

Video: Audi eTron SUV vs. Tesla Model X/ Audi e-tron GT VS. Tesla Model S

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Rusko šokuje: Autonómny Kamaz bez kabíny a vodiča!Rusko šokovalo automobilový svet. Po Volve prichádza so zaujímavým konceptom nákladnej...6. Máj, 2020
02Mansory delá pre náročných: Modrá koža, 0-100 km/h za 2,5 s, výkon 850 koní!Len najextrémnejšie delá automobilového priemyslu dostávajú výnimočné úpravy z úpravcovskej...26. Apríl, 2020
03Trabant na entú = bez bakelitu, hluku a smradu lepší ako Škoda FabiaAko je možné, že tento bakelitový krásavec dnes nie je najlacnejším hitom v Európe? Nový,...16. Máj, 2020