Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Koľko € stojí prevádzka najlacnejšieho SUV, Dacie Duster?

Dacia Duster je jednoducho bestselerom. Prečo? Nuž nájsť pomerne veľké SUV s maximálne praktickými vlastnosťami v cene do 10 000 € bolo do jej príchodu nemožné. A Dacia Duster to zmenila. V Nemecku sa pozreli na to, či je Dacia Duster rovnako atraktívna aj v prípade, ak vezmeme do úvahy servisné náklady.

Dávid v Auto-moto zaujímavosti
19.02.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Koľko € stojí prevádzka...

Auto-moto zaujímavosti

Dacia Duster je jednoducho bestselerom. Prečo? Nuž nájsť pomerne veľké SUV s maximálne praktickými vlastnosťami v cene do 10 000 € bolo do jej príchodu nemožné. A Dacia Duster to zmenila. V Nemecku sa pozreli na to, či je Dacia Duster rovnako atraktívna aj v prípade, ak vezmeme do úvahy servisné náklady.

Rumusnká legenda

Možno by ste si mysleli, že lacné autá sú populárne len v krajinách, kde životná úroveň nie je až tak vysoká. Lenže je to omyl, Dacia Duster sa teší obľube aj v takom Nemecku. Nuž a portál autobild.de sa pozrel na reálne servisné náklady, ktoré sa s kúpou nového Dustera spájajú. A ide o pomerne nízke náklady.

Ak si kúpite novú Daciu Duster, v prvom rade vás čaká malý servis, ktorý vyjde na 180 €. Po najazdení ďalších 30 000 km na vás čaká veľký servis, ktorý vyjde na 350 €. A to je vo svete automobilov mimoriadne priaznivá suma. Nemecký motoristický portál vypočítal, že pri ročnom nájazde 10 000 km s 1 litrovým 3 valcovým motorom, zaplatíte za palivo mesačne 64 €. Takže opäť nejde o nejaký vysoký výdaj.

Nuž a tým v podstate servisné náklady pri novom vozidle končia, nakoľko by v tomto prípade bol každý úkon krytý zárukou. Pre majiteľov celkom nového Dustera je ešte mimoriadne dôležitým faktom to, ako si drží hodnotu. Napríklad ak by ste auto chceli predať po 3 rokoch prevádzky, štandardne autá v priemere strácajú 33% ceny. Napríklad Škoda Octavia stratí 37% ceny, Škoda Superb 35%, Škoda Fabia 28%. Drahé a prémiové autá, ako napríklad Audi A5 stráca až 50% hodnoty. Nuž a Dacia Duster je rekordérom, príde len o 21% hodnoty!

Vezmime si príklad. Ak by ste si kúpili Daciu Duster už s nejakou výbavou ako napríklad klimatizáciou a nie v úplnom základe, necháte za ňu okolo 13 000 €. No a po 3 rokoch ju stále môžete predať za nejakých 10 500 €! Po započítaní poplatok za servis vás takéto auto vyjde v prepočte na nejakých 84€ mesačne! Bezkonkurenčné, čo poviete? Údajne ide o najlepšiu a najekonomickejšiu variantu, pretože pri nájazde nad 100 000 km sa už Duster v servisoch objavuje v priemere 4 krát častejšie, ako ostatné autá. Takže ideálne je Duster kúpiť, po 3 rokoch ho predať a stále dookola.

Koľko € stojí prevádzka najlacnejšieho SUV, Dacie Duster?Zdroj: autobild.de

Zdroj: autobild.de

Zdroj foto: autobild.de

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Za 23 € môže byť tvoj Boeing 787 mexického prezidenta!Áno, sme portál zaoberajúci sa automobilmi. Svet motorov je však tak pestrý, že občas sa aj...31. Január, 2020
02Indický konkurent Fabie stojí len 6 700 €! Môže sa Škode rovnať? Škoda Fabia je legendou nielen na európskych cestách, ale skutočne po celom svete....5. Február, 2020
03Na predaj auto jedného z top futbalistov sveta! Len 3 960 €!Občas sa vo svete áut objaví na predaj nejaký exkluzívny kúsok, niekedy exkluzívny kúsok po...7. Február, 2020