Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Koľko stojí 1 rok prevádzky drahého superšportu? 60 % strata hodnoty + reálne náklady

FerrariGTC4 Lusso - luxusná nie je nielen cena, ale aj ročné náklady na prevádzku. Kiež by potenciálny záujemca pri kúpe superšportu musel kalkulovať len s reálnou nákupnou cenou. S celkových nákladov doslova mrazí. Koľko stojí rok prevádzky drahého superšportu? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
10.03.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Koľko stojí 1 rok...

Auto-moto zaujímavosti

Športové automobily chytili za srdce veľkú časť automobilových fanúšikov. Dôvodov je niekoľko. Parametre. Rýchlosť. Krása. Nazvi hlavné znaky týchto rýchlych mašín akokoľvek, po počiatočnom rozčarovaní z kúpy pricháda vytriezvenie v podobe reality.

FerrariGTC4 Lusso - luxusná nie je nielen cena, ale aj ročné náklady na prevádzkuZdroj: ferrari.com

Ferrari nie je pre každého

Ak si kupuješ superšport, zrejme hľadáš diametrálne odlišné vlastnosti ako pri rodinnom automobile. Ako zaťaží tvoj rozpočet hvieznde Ferrari GTC4Lusso? Nebude to lacný „špás.“  Luxusná nie je nielen cena, ale aj náklady na prevádzku. Koľko stojí 1 rok prevádzky drahého superšportu?

Pohon, pohodlie pasažierov

Výkon zabezpečuje silný atmosférický 12valcový motor s objemom 6,3 litra. Celkový výkon? Skvostných 507 kW, 690 koní. 697 Nm krútiaceho momentu je prenášaných na všetky 4 kolesá. Primárne využitie vozidla sú ďaleké trasy. Počas jazdenia sa netreba vyhýbať zime ani teplu. Vozidlo si hravo poradí aj s pohodlím pasažierov. Tí sa môžu spoľahnúť na nadštandardne veľký priestor interiéru, ide predsa o prémiové luxusné vozidlo.

Tim Burton alias Shmee 150 - FerrariGTC4 Lusso - luxusná nie je nielen cena, ale aj ročné náklady na prevádzkuZdroj: youtube.com/Shmee150

GTC4 Lusso beštia

Ak sa dá zovšeobecniť, čo znamená kúpa drahého automobilu, možno hovoriť o fenoméne mať a jazdiť. Keď si vezmeme počiatočné náklady pri kúpe, človek by určite len na základe sumy neprestal snívať. Zarobiť si na luxusnejšie vozidlo však má 2 skutočnosti, ktoré všetko vysvetľujú. Jedno je luxusné vozidlo vlastniť. Druhé je môcť si dovoliť drahý superšport reálne využívať a jazdiť ním.

Cena vozidla vs. reálne prevádzkové náklady

Tu sa dostávame na kameň úrazu. Počiatočné náklady sú očakávane vysoké, to asi nikoho neprekvapí. To, čo prekvapí sú reálne prevádzkové náklady. Tu možno skutočne hovoriť o bohatstve. Kto si dovolí „jazdiť“ beštie ako charizmatické Porsche 911 alebo Ferrari 488 GTB, Porsche Cayenne, či Ferrari FF, je skutočne bohatý.

Zaujímavé

Málokto uverí, že tieto luxusné vozidlá nestrácajú hodnotu na trhu tak rýchlo, respektíve vôbec, v porovnaní s bežnými modelmi vyšších tried. Ak majiteľ pri výbere modelu pohne rozumom, môže sa výberom vyhnúť strate hodnoty takmer úplne.  

Koľko stojí 1 rok prevádzky drahého superšportu? 60 % strata hodnoty + reálne náklady

Bežný ročný nájazd 16 000 km

Tim Burton alias Shmee150 zverejnil to, čo nielen jeho fanúšikov, zaujíma najviac. Po tom, čo predal svoje Ferrari FF a rok používal ozdobu showroomov s označením GTC4Lusso, zverejnil celkové náklady na prevádzku. Pre posúdenie a pochopenie vysokej ceny za luxus a rýchlosť, treba prihliadať na fakt, že na vozidle najazdil celkom bežný nájazd väčšiny vodičov asi 16 000 km.

Pridaná hodnota

Tou je bez pochýb štandardný sedemročný servisný program Ferrari. Zabezpečuje takmer úplne bezplatné služby po dobu 7 rokov od kúpy. Žiadne garančné prehliadky a ďalšie výdavky. Nečakanou zvláštnosťou sú brdzy a pneumatiky, ktoré nie sú zahrnuté vo výdavkoch. Koľko stoja majiteľa brzdy. 1 200 libier (36 tisíc Sk).

1 rok prevádzky superšportu  - celkové náklady  

Prekvapia ťa náklady známeho automobilového fanatika, Tima Burtona? Jeho splnený sen, FerrariGTC4 Lusso, ho stojí každý rok približne 35 000 britských libier, čo je v prepočte približne 42 100 eur za rok prevádzky.

FerrariGTC4 Lusso - luxusná nie je nielen cena, ale aj ročné náklady na prevádzkuZdroj: hushhush.com

Strata hodnoty

Treba rátať ešte aj so stratou hodnoty. Tá sa týka aj jeho ojazdeného Ferrari, ktoré si kúpil. Tim Burton ráta so sumou 60 tisíc libier, v prepočte približne 69 000 eur za dobu používania. Podstatné je ešte spomenúť cenu. Ojazdené exempláre sa dajú kúpiť výhodne, práve vďaka opotrebeniu a rýchlej strate hodnoty. Koľko stojí nové delo?

Cena

Cena GTC4Lusso sa pohybuje okolo sumy 200 000 britských libier, v prepočte približne 230 000 eur. FerrariGTC4 Lusso ostáva nesplneným snom, ktorý napriek extrémnym nákladom a cene rozbúcha srdce nejedného z nás. Ako sa ti táto dravé beštia páči? Tim Burton vyzerá na videu nadšene napriek vysokým nákladom, tvrdí, že zvážiť kúpu výnimočnej mašiny napriek tomu za to stojí. Ponúka podľa teba parametre adekvátne k cene? Podeľ sa s nami o svoj názor v komentároch.

Zdroj: https://www.dexerto.com/Shmee150@Youtube

Ferrari GTC4 Lusso

Video: Koľko stojí 1 rok prevádzky superšportu?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Drsná nehoda: Vodič vyletel z auta - motor letel 15 m!Kuriózny prípad s prekvapivým koncom. Vodiča pri náraze vymrštilo von z vozidla. Vytrhnutý...4. Marec, 2020
02Koniec monopolu EČV v SR: Ako môže nový ŠPZ-kový tender ušetriť milióny eur? Na Slovensku dodávala EČV 1 firma 20 rokov. Zmluva vypršala koncom minulého roka. Nič...6. Marec, 2020
03Prerábka za 126 000 €: 37-ročný VW Golf na predaj za zlomok ceny!Najväčší fanatici starých strojov sú pripravení utopiť vo svojej vášni množstvo peňazí....8. Marec, 2020