Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Karoq bez strechy: 163-koňová Škoda Sunroq boduje!

Karoq ako kabriolet? Škoda Sunroq je nové otvorené SUV z Mladej Boleslavy. Vydarený projekt je dielom študentov a teší sa výborným ohlasom. Okrem zaručeného pútania pohľadov, ťa dostane, čo 163-koňový kabriolet ponúka? Sleduj video. 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
20.06.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Karoq bez strechy:...

Auto-moto zaujímavosti

Karoq ako kabriolet? Škoda Sunroq je nové otvorené SUV z Mladej Boleslavy. Škoda Sunroq je zaujímavé dielo, ktoré nevytvorili profesionálni návrhári. Vydarený projekt je dielom študentov a teší sa výborným ohlasom. 

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="0

Autormi mladí študenti

Ako vytvoriť úspešný študentský projekt? Najlepšie to vedia autori 1. SUV kabrioletu Škody na svete. "Karoq kabriolet" je výsledkom práce mladých nádejných talentov stredného odborného strojárskeho učilišťa mladoboleslavskej automobilky.

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="16

1. Škoda SUV cabrio na svete

Tento model vznikol vďaka projektu Azubi. Meno Sunroq bolo vyberané zo všetkých návrhov, ktoré zaslali fanúšikovia značky. Počas 5 rokov dáva projekt študentom príležitosť zrealizovať nekonvenčný model odvodený od existujúceho modelu značky Škoda. Študenti sa rozhodli pre Karoq. SUV ako kabriolet, prečo nie? Na základe pozitívnych ohlasov je zrejmé, že sa rozhodli správne.

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="4

Funkčné riešenie otvoreného SUV bez strechy - väčší kufor

Dotiahnuť študentský projekt do úspešného konca nie je jednoduché. Okrem skvelého nápadu to chce aj funkčné riešenie konštrukcie a pozornosť verejnosti. Najväčšou výzvou bol pre študentov návrh zadného veka, ktoré bolo potrebné vytvoriť výlučne pre potreby cabrio návrhu. Na základe úpravy veka, batožinový priestor získal viac objemu, teda viac ako pôvodných 521 litrov.

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="2

Výrazný dizajn + interiér

Pútačom pohľadov je tento stroj aj vďaka jasnej červenej farbe laku v odtieni Velvet. Študenti použili niekoľko častí z iných, už existujúcich modelov. Použili efektné 20-palcové disky kolies Vega vo výraznej červenej farbe a obidva nárazníky Škody Kodiaq Sportline. Nárazníky dostali ešte agresívnejší vzhľad. Tlmiče prevzali z modelu Škoda Octavia RS. Výsledok? Znížená svetlá výška o 50 mm. Zaujímavý vzhľad interiéru podčiarkuje bielo-červené čalúnenie. Nechýba efektné podsvietenie podbehov a športový zvuk výfuku so 4 koncovkami.

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="6

Plne funkčný model, rozmery

Aké sú rozmery vozidla? Rázvor náprav 2638 milimetrov aj dĺžka 4382 milimetrov ostali zachované. Šírka vozidla je 1811 milimetrov. Výška 1480 milimetrov. Zaujímavý vzhľad nie je jediné, čím model Sunroq prekvapí. Plne funkčný návrh je určený na výstavné účely, ale je pojazdný.

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="12

Výkon + parametre

Výkon zabezpečuje benzínový štvorvalec 1,5 TSI. Zážihový agregát s priamym vstrekovaním paliva disponuje vďaka úprave riadiacej jednotky parametrami 120 kW, 163 koní a krútiacim momentom 279 Nm. Výkon je na kolesá prenášaný 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Môže byť, čo povieš?

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="1

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="25

Rýchlostné parametre

Zaujímajú ťa rýchlostné parametre? Akcelerácia z 0 na 100 km/h za 8,6 sekundy. Maximálna rýchlosť až 195 km/h. Na projekte pracovali žiaci 8 mesiacov. Pomáhali im špecialisti dizajnu, technického vývoja a výroby. Čo ponúka okrem zaručeného pútania pohľadov? Neskutočný pocit z jazdy a vietor vo vlasoch! Ohlasy sú fantastické. Študenti Škodovky sa opäť ukázali v najlepšom svetle. Ako sa ti páči? Sleduj video.

Škoda Sunroq - Škoda Karoq CabrioZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="9

Zdroj: autotrader.co.uk, autoexpress.co.uk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

0148-tonový žeriav za 200 000 €: Ukradnutý v Nemecku, nájdený v Egypte!Ako zlodeji previezli ukradnutý žeriev 4 200 km až do Severnej Afriky? Spoločnosti Hermann...24. Jún, 2018
02Nová Škoda Polar: 4x4 (ne)bude, cena od 13 000 €! Škoda Polar koncept Vision X - Základná motorová výbava ponúkne pod kapotou agregát 1.5 TSI...14. Jún, 2018
03Najdrahšia Škoda Superb: Extrémna odolnosť, cena 140 000 €!Brutálna úprava ponúka extrémnu odolnosť. Vysoká cena zohľadňuje hodnotu vozidla. Výnimočný...8. Jún, 2018