Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Japonský Hummer: Gigantický 4x4 Mega Cruiser za 60-tisíc eur!

Hľadáš výnimočnú mašinu s pohonom všetkých kolies, ktoré disponuje výnimočnou priechodnosťou a nevidíš ho stáť na každom rohu? 8-miestna vojenská Toyota Mega Cruiser 4x4 je ako stvorená pre teba! Japonský Hummer strhne na seba pozornosť, všade kde sa objaví! Čo dokáže japonský Hummer v teréne? Sleduj video! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.05.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Toyota Mega Cruiser...

Auto-moto zaujímavosti

Hľadáš výnimočnú mašinu s pohonom všetkých kolies, ktoré disponuje výnimočnou priechodnosťou a nevidíš ho stáť na každom rohu? 8-miestna vojenská Toyota Mega Cruiser 4x4 je ako stvorená pre teba! Japonský Hummer strhne na seba pozornosť, všade kde sa objaví!

Toyota Mega Cruiser 4x4Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Toyota Mega Cruiser

Toyota Mega Cruiser s pohonom všetkých kolies sa objavil na trhu v roku 1995. Je najväčším vozidlom s „AWD-čkovým“ pohonom značky Toyota! Z pochopiteľných dôvodov bolo toto vozidlo určené najmä na vojenské účely. Vojenská verzia dostala označenie BXD10 a „nevojenská“ verzia skratku BXD20.

Rozmery

Veľkosť je gigantická, tak ako sa na poriadny vojenský špeciál patrí. Auto disponuje dĺžkou 5 metrov a šírkou 2 metre. Áno, má s Hummerom omnoho viac spoločného ako sa môže zdať!

Toyota Mega Cruiser 4x4Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Pohon

Čo sa týka parametrov pohonu, pod kapotou dostal svoje miesto- valcový dieselový motor s objemom 4,1 litra. A čo výkon? Stroj disponoval výkonom 155 koní. Málo? Veľa? Výkon na kolesá prenáša 4-stupňový automat. V pohonnej sústave nechýba uzamykateľný predný, stredný a zadný diferenciál.

Na predaj unikátny vojenský exemplár 

Exemplár Toyoty Mega Cruiser, ktorý zišiel z výrobnej linky v roku 1997, sa objavil v ponuke vozidiel na predaj stránky megacruiser.de. Okrem jedinečných jazdných vlastností a 38-palcových kolies, má tento automobil čo ponúknuť!

Toyota Mega Cruiser 4x4Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zaujímavosti

BXD10-tka má najazdených „len“ 126 500 kilometrov. Vizuál zodpovedá „vojenským“ potrebám, silný stroj je pôsobí masívnym dojmom aj vďaka svetlému béžovému laku. Mega Cruiser má vymenenú strechu. Špeciálna vojenská verziu je pripravená pre potreby nového majiteľa a do služby sa „hlási“ po prevoze z Monaka, kde sa nachádza.

4x4 pohon

Už na prvá pohľad upúta podobnosťou s Hummerom, gigantickými rozmermi a tiež pohonom 4x4. Mega Cruiser prekvapí aj pôsobivým polomerom otáčania! Tento automobil potrebuje na otočenie len necelých 6 metrov, presne 5,6 metrov! To je pre „obrí“ stroj viac ako priaznivý parameter a plusový bod!

Toyota Mega Cruiser 4x4Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Limitovaná výroba

Keď hovoríme o tom, že ich na cestách nie je veľa, myslíme to vážne. Bolo vyrobených len 141 „obyčajných“ kusov a približne 500 kusov špeciálnej vojenskej verzie. Limitovaná edícia vznikla v obmedzenom počte kusov, čo ešte dvíha jej cenu!

Cena

Ďalším dôležitým parametrom výberu je cena. A japonským Hummerom je tento model prezývaný nie náhodou. „Hummerová“ cena z nej robí zberateľský kúsok len pre človeka ,ktorý si túto mašinu dovolí živiť a kúpiť! Aká čiastka je podľa teba pre tento automobil adekvátna? Tento unikát pribudne v tvojej garáži ak zaplatíš 60-tisíc eur! Zaujíma ťa, čo dokáže japonský Hummer v teréne? Sleduj video! 

Zdroj: topgear.com, farpost.ru, megacruiser.de

Video: Toyota Mega Cruiser - Japonský Hummer!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Raritná Škoda Rapid Cabrio na predaj za 23-tisíc eur!Ako sa stará škodovka dostane v dražbe na cenu nového automobilu? Sleduj príbeh raritnej...20. Máj, 2017
027-miestna konkurencia Kodiaqu: Maxi kufor a cena 21 790 eur! Netradičný výzor a veľký batožinový priestor. 7-miestne SUV plne naložené zaujímavými...10. Máj, 2017
03Najbrutálnejší Raptor všetkých čias: Megaraptor na 46-palcových kolesách!Úpravcovská spoločnosť F250R špeciálne pre teba zostrojila najextrémnejšiu verziu Raptoru...28. Máj, 2017