Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Japonská Hummer sanitka: 4x4, 37-palcové kolesá, 420 mm výška nad zemou

4-kolesový kolos je postavený na základe “japonského kladiva“ Toyoty Mega Cruise na objednávku pre banskú spoločnosť. 4x4 pohon, 37-palcové kolesá, až 420 mm výška vozidla nad zemou a ďalšie špeciálne vlastnosti, sú zárukou extrémneho HMV vozidla pre špeciálne účely záchrany životov. Súčasťou je výbava sanitky aj pre prípady nutnej resuscitácie a okamžitého zásahu v nedostupnom teréne pri banských nešťastiach. Japonský Hummer, zásahovú sanitku Detra-SMP, musíš vidieť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
06.02.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Japonská Hummer sanitka

Auto-moto zaujímavosti

Vo Vladivostoku uzrelo svetlo sveta nezvyčajná sanitka. 4-kolesový kolos je postavený na základe “japonského kladiva“ Toyoty Mega Cruiser.

Japonská Hummer sanitka: 4x4, 37-palcové kolesá, 420 mm výška nad zemouZdroj: drom.ru

High Mobility Vehicle (HMV)

Toyota Mega Cruiser je ťažké SUV, ktoré vyrábala spoločnosť Toyota Motor v rokoch 1995-2002. Skratka HMV (High Mobility Vehicle) označuje sériu výroby špeciálnej modifikácie armády. Pôvodný Mega Cruiser je dvojdverovým prevedením so strechou v tvare stanu.

Extrémna „zdravotná sestra“ na kolesách

Tunajšia obchodná a priemyselná spoločnosť Vostok-Trailer postavila vozidlo na objednávku pre banskú spoločnosť, ktorá ju plánovala využívať ako sanitku. HMV disponuje pohotovostnou hmotnosťou 2640 kg.

Japonská Hummer sanitka: 4x4, 37-palcové kolesá, 420 mm výška nad zemouZdroj: drom.ru

4x4 pohon + 37-palcové kolesá

Neodmysliteľná vlastnosť vozidla pre špeciálne účely? Nemôže za žiadnych okolností obísť pohon všetkých kolies. Práve 4x4 je kľúčovou vlastnosťou, ktorá dodáva stroju so zaujímavými parametrami potrebné schopnosti v teréne. Ďalším bonusovým prvkom sú obrovské 37-palcové kolesá a až 420 mm výška vozidla nad zemou.

Pohon a rozmery

Pohon zabezpečuje spoľahlivý 4,1-litrový turbodízel s výkonom 170 koní. Výkon na kolesá prenáša automatická prevodovka. a systémom pohonu všetkých kolies. Dĺžka 4 910 mm, šírka 2150 mm a výška 2240 mm, robí z tohto vozidla obratný všetkoterén, ktorý sa nezastaví pred nástrahami terénu.

Japonská Hummer sanitka: 4x4, 37-palcové kolesá, 420 mm výška nad zemouZdroj: drom.ru

Zásahová sanitka Detra-SMP

„Detra-SMP“ je určená na prácu v baniach, pričom jej úlohou bude dopraviť tím kvalifikovaných doktorov na miesto nešťastia. Keďže podmienky v šachtách a doloch sú skutočne extrémne, pre potreby rýchlej evakuácie je nevyhnutné extrémne zásahové vozidlo so špeciálnym vybavením.

Celokovové puzdro na spevnenie

Od pôvodného modelu Toyoty Mega Cruiser HMV sa špeciálna verzia odlišuje celokovovým puzdrom s hrúbkou niekoľko milimetrov, ochrannými mrežami na oknách a špeciálnym zdravotníckym vybavením v kabíne, ktoré je nevyhnutné na poskytnutie okamžitej pomoci obetiam nehody vrátane resuscitácie.

Japonská Hummer sanitka: 4x4, 37-palcové kolesá, 420 mm výška nad zemouZdroj: drom.ru

Špeciálne sanitky do extrémnych podmienok

Pre armádu Ruskej federácie  sa vyrábajú obrnené sanitárne SUV KAMAZ Typhoon 4x4 Ambulance. Súčasťou experimentálnej výroby je aj projekt špeciálnej sanitky AMZ Tiger Aibolit. Konštruktérska spoločnosť zabezpečila do interiéru vozidla moderné špeciálne vybavenie potrebné pre špecifické nasadenie.

Podobné vlastnosti s Hummerom

Civilná sanitka by v daných podmienkach v žiadnom prípade nepostačovala vysokým nárokom sťaženého prostredia. Prevedenie Mega Cruiseru má veľa spoločného s americkým Hummerom (HUMVEE) a disponuje nezávislým zavesením kolies.

Japonská Hummer sanitka: 4x4, 37-palcové kolesá, 420 mm výška nad zemouZdroj: drom.ru

Špecialita na záver

Unikátnou vlastnosťou modelu je aj jeho plne kontrolovaný podvozok. Ako sa to prejaví na vlastnostiach vozidla? Vďaka tomuto typu podvozku sa predné a zadné kolesá otáčajú v opačných smeroch, čo sa prejaví na zvýšení úrovne ovládateľnosti. Ako sa ti páči táto vzácna netradičná špecifikácia? Aké ďalšie využitie by našlo obratné HMV na Slovensku?

Zdroj: https://news.drom.ru/Toyota-Mega-Cruiser-73804.html

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Rus opravuje Tesly na totálku: Neopraviteľný elektromobil ako nový za zlomok ceny!Keď sa povie prerábka, len skutočný odborník si trúfne na opravu automobilu. Opravené diela...22. Január, 2020
02Vodič SUV jazdil v koryte rieky Rajčanka: Najväčší blázon roka 2019Z najbláznivejších videií roka 2019 si treba pripomenuť vodiča, ktorý sa dobrovoľne...6. Január, 2020
0320-ročné BMW s extrémnou výbavou za 39 500 €BMW rad 7 patrí k tým automobilom, ktoré sa v ponuke inzertných portálov príliš neohrejú....8. Január, 2020