Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Hodinu vykladal milión libier: Pokušeniu v práci neodolal - peniaze ukradol!

Bezpečnostný strážnik v práci hodinu vykladal 1 000 000 £ v tichej ulici. Pokušeniu  neodolal - peniaze ukradol! Kto by odolal takému množstvu peňazí? Ako kuriózna krádež dopadla? Nenechaj si ujsť podrobnosti zaujímavého prípadu.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.04.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Hodinu vykladal milión...

Auto-moto zaujímavosti

Nikdy nemáš peniaze. Nad hlavou ti visí hypotéka, nedokončené bývanie a jedinou istotou je tvoja práca, kde si v každodennom  kontakte s veľkým množstvom peňazí. Tak veľkým, že jeho vyloženie z dodávky ti v práci zaberie aj celú hodinu.

Bezpečnostný strážnik sa pokúsil ukradnúť 1 000 000 libier, ktoré 1 hodinu vykladal z dodávky v tichej uliciZdroj: g4s.com" data-iml="1556275432106

Pokušeniu v práci neodolal

Aká je hranica finančného limitu, kvôli ktorému by si bol ochotný všetko riskovať? Pracovník bezpečnostnej služby našiel svoj strop. Pokušeniu v práci neodolal. Ukradol extrémny obnos peňazí. Nenechaj si ujsť podrobnosti zaujímavého prípadu.

Bezpečnostný strážnik zlodejom

Predstav si, že každý deň v týždni, niekoľko miliónov libier cestuje po krajine vo vozidlách G4S. Tie peniaze niekto musí prevážať. Niekto musí dohliadať na ich bezpečnosť. Obrovskú hodnotu peňazí výnimočne neukradol zlodej. Nebol to organizovaný prepad ani akcia s prípravou. Kradla osoba povolaná na ochranu peňazí.

Ukradnúť 1 000 000 libier bez vzbudenia podozrenia

Bezpečnostný strážnik sa bez akéhokoľvek plánu pokúsil ukradnúť 1 000 000 libier. Jednoducho neodolal hodnote peňazí, ktoré 1 hodinu vykladal z dodávky v tichej ulici. Ako krádež dopadla?

Okolnosti

March zaparkoval modrú pancierovú dodávku o 8:58 v utorok ráno v tichej ulici v Claphame v juhozápadnom Londýne. Upútal pozornosť miestneho obyvateľa, ktorý sa jeho prítomnosti počudoval. V okolí nie je žiaden obchod, banka ani iná inštitúcia. Dodávku spoločnosti G4S si všimol ešte o 17:30, ale nevšimol si nič znepokojujúce.“

Kuriózny prípad

Polícia zverejnila upozornenie o krádeži pokladničných boxov v celkovej hodnote takmer 1 000 000 britských libier až o 19:00 večer. Amanda McCabeová z prokuratúry, povedala súdu: „G4S nezaznamenala správu týkajúcu sa dodávky ani celých 10 hodín po tom, čo bola opustená.

Nikto si nevšimol nič podozrivé

Dodávku nenahlásili ani muži, ktorí predávali parkovacie lístky. Jeden z nich videl, že na prednom sedadle spolujazdca sa nachádza identifikačný preukaz, ktorý umožňuje zaparkovať na dvojitých žltých čiarach pri parkovaní dodávky.

Krádež nahlásená až po 10 hodinách

Pohyb dodávky by mal byť monitorovaný a kontrolóri by mali byť v pravidelnej komunikácii so strážcom. Z nezistených dôvodov sa tak nestalo. O tom, že peniaze, ktoré mali byť naložené a rozdelené do boxov, zmizli, sa dozvedeli až po mnohých hodinách. Nečakane dlhá doba prekvapila aj samotných policajtov. V dodávke vodič a pracovník bezpečnostnej služby zanechal telefón a ďalšie predmety.

Zlodejom samotný pracovník bezpečnostnej služby

„Boli vykonané vyšetrovania s cieľom nájsť obžalovaného, nakoniec ho vypátrali na adrese v Brixtone. U bezpečnostného pracovníka našli približne 60 000 libier v hotovosti, nové oblečenie a obuv. Netradičný spôsob ako využiť ukradnuté peniaze, ak si zlodej na úteku. Joel March čelí obvineniu na súde v "Camberwell Green Magistrates 'Court" v južnom Londýne. Konkrétne ide o celkom 970 000 libier ukradnutých z dodávky G4S v Claphame, juhozápadnom Londýne pred pár dňami. „Podstatná“ suma hotovosti údajne stále nebola vrátená.

Dodávku nahlásili obyvatelia ulice

Dotknutí obyvatelia na Larkhall Rise v Claphame kontaktovali policajtov, aby im povedali, že je tu pancierová dodávka G4S, ktorá bola zaparkovaná po celý deň - s parkovacím lístkom na palubnej doske. Nikto nevie koľko by odhalenie krádeže trvalo bez nahlásenia.

Hodinu vykladal milión libier: Pokušeniu  v práci neodolal - peniaze ukradol!Zdroj: pixabay.com

Dôvod krádeže

Aký bol dôvod skratového správania a krádeže len 36-ročného zamestnanca bezpečnostnej služby? Obžalovaný bol vypočutý a podal správu, v ktorej sa sťažoval na G4S ako zamestnávateľov. Sťažoval sa na jeho duševné zdravie a pracovné podmienky. V tomto prípade sú prítomní a vypočúvaní ďalší svedkovia.

Nebezpečná práca (najmä pre prevážané peniaze)

Doručovanie hotovosti je nebezpečná práca. Najrizikovejšou časťou je čas, ktorý vodiči posádky trávia mimo vozidla, prenášajú hotovosť od zákazníka do bezpečných vozidiel a naopak. Snahou spoločností na prevoz peňazí je znížiť riziká pre posádku, zákazník, verejnosť a pre samotné peniaze.

Podobná krádež na Slovensku

Kto by odolal plným balíkom peňazí s  extrémnou hodnotou? Ako by podľa teba kuriózna krádež dopadla na Slovensku? Myslíš, že by sa to podarilo šikovnému Slovákovi nepozorovane uniknúť a peniaze odcudziť?

Netradičná krádež

Netradičný prípad si okamžite získal pozornosť médií a verejnosti. Prípad z Anglicka sa zaradil medzi najkurióznejšie prípady krádeží na svete. Čo by si spravil z odcudzeným obsahom dodávky, v prípade, že by sa ti podarilo uniknúť trestu?

Zdroj: g4s.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najčastejšie chyby vodičov: Ako si neničiť auto?Toto sú najčastejšie chyby vodičov. Vieš ako si neničiť auto? Tieto chyby budú pre teba...22. Apríl, 2019
02Mercedes G za 150 000 €: Mladá Slovenka si kúpila delo od Brabusu!Nedosiahnuteľný sen väčšiny Slovákov - Mercedes G za 150 000 € putuje do garáže slovenskej...16. Apríl, 2019
03Žena ukradla vlastné auto: Pristihla s ním na nákupoch zamestnanca servisu!Hlavná aktérka príbehu ukradla svoj vlastný automobil! Ako by si zareagoval ty sám, keby si...26. Apríl, 2019