Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Hit: Ruská skladacia motorka!

V priebehu histórie motocyklov sa vždy objavili a objavujú amatérske úpravy motocyklov s pohonom obidvoch kolies. Táto je však výnimočná, za 5 minút ju zbalíte do dvoch tašiek a vďaka váhe sa dá aj jednoducho preniesť! Ruský Taurus 2 × 2 All-Terrain Motocykel mieri na vysoké méty! Pozrite si túto jedinečnu skladačku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
16.05.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Hit: Ruská skladacia...

Auto-moto zaujímavosti

Motocykel s pohonom oboch kolies

V priebehu histórie motocyklov sa vždy objavili a objavujú amatérske úpravy motocyklov s pohonom obidvoch kolies. Aj napriek týmto faktorom je pohon 2x2 na motocykli ešte zriedkavý. Táto verzia je skutočne jedinečná! Ruská all-terrain "skladačka" sa dostane všade! Budete však prekvapený, čo skutočne ponúka! Jazda na takomto vozidle má určité špecifikácie, ktoré sa úplne odlišujú od jazdy na motocykli s pohonom len zadného kolesa, alebo akéhokoľvek iného 2x2 motocykla s pohonom oboch kolies! 

Hit: Ruská skladacia motorka!

Yamaha TT 600 R 2WD.

Motorku jednoducho môžete preniesť

Ruský Taurus 2 × 2 All-Terrain Motocykel mieri na vyššie méty! Systém pohonu dvoch kolies v spojení s robustnými pneumatikami umožňujú motocyklu zdolávať aj tie najťažšie terény. Ani s terénnym automobilom 4x4 sa nedostanete všade. Táto 47 až 74 kilogramov vážiaca motorka, má však neporovnateľné výhody a slovo "všade" je viac ako na mieste. Je dostatočne ľahká, aby sa dala dvíhať, ťahať, či dokonca prenášať. Existujú dva modely plánovanej výroby: 2 x 2 Taurus 2, ľahká verzia vybavená nízkotlakovými pneumatikami a 2 x 2 Taurus 2m, ťažší a výkonnejší model. Je vybavený zaujímavými all-terrain pneumatikami. 

Taurus 2x2 All-Terrain Motorcycle - model 2

Za 5 minút je zbalená v dvoch taškách!

Obe verzie zdieľajú niekoľko kľúčových funkcií, 3-rýchlostné prevody, brzdový kotúč na stredovom hriadeli (protichodný k pravidelnej kotúčovými brzdami na každom kolese), 1,2 l spotrebu paliva na hodinu, maximálnu rýchlosť 60 km/h (37 mph) a uhol otáčania 55 stupňov. Motorka je skladacia, tu však treba hovoriť o dokonalosti skladania. Možno ju ľahko rozobrať na malé časti a "zbalíť" ju do dvoch tašiek. Toto je kľúčová výhoda zabezpečujúca ľahké uskladnenie a prepravu. S výnimkou smiešne malého auta, ako je Smart, prepravíte ju aj v najmenších kufroch vozidiel.

Hit: Ruská skladacia motorka!

Strmé svahy, schody a bahno nie sú problém!

Ľahšia verzia, model 2, váži 47 až 50 kg, je dosť ľahká, aby zvládla aj mäkkú, bahnitú pôdu, zatiaľ čo model 2m váži od 72 do 74 kg, pričom ťažšia hmotnosť nesie silnejší štvortaktový motor a all-terrain pneumatiky so šírkou 220 mm a priemerom 650 mm. Bez problémov prekoná aj strmé svahy a schodisko. 

Hit: Ruská skladacia motorka!

Taurus 2x2 All-Terrain

Je toho oveľa viac, čím ešte prekvapí! neveríte? Presvedčte sa na vlastné oči!

Video: Ruská skladacia motorka

Cena 

Zdá sa, že Taurus je stále vo fáze konceptu, ale dobrá správa je, že bude k dispozícii ako DIY sada pre kutilov, ktorú si môžete zložiť za neuveriteľných 5 minút! Počiatočná cena sa vraj pohybuje okolo 35.000 ruských rubľov (asi 980 amerických dolárov). Podľa internetovej stránky, spoločnosť má až štyri plánované možnosti výroby a výrobcovia hľadajú pre toto majstrovské dielo investorov. Pohodlne prekoná aj strmé svahy a schodisko, môžete ju rozobrať a "hodiť do batohu", zložená je za 5 minút! Všetko sa riadi dopytom na trhu, takže sa možno dočkáme zavedenia nových technológií a nového poňatia dvojkolesového vozidla aj vďaka tejto ruskej skladačke. Možno bude aj pohon 2x2 na motocykli v súčasnom 21. storočí bežnou vecou. Nech žije tento 2x2 off-road na dvoch kolesách!

zdroj: wikipedia, blog.motorcycle.com, youtube

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Videli ste už miniatúrnu V8-čku?Hovorí sa mu rôzne. Osemvalcový vidlicový motor, osemvalcový V-motor, V8, vidlicový...14. Máj, 2014
02Ariel Atom 3.5R: Superstroj poráža superšporty!Keď prvý krát testovali Ariel Atom v Top  Gear, Jeremmy sa vyjadril, že nikdy predtým v...10. Máj, 2014
03Dá sa BMW X6 ukradnúť v dodávke?Poviete si, že takto sa fakt nekradne. A predsa sa nájde niekto, kto to skúsi! Tento Rumun...15. Máj, 2014