Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Ford dal dodávkam vizáž evokujúcu terénne vozidlá

Ford a jeho sekcia úžitkových vozidiel má v ponuke naozaj terénne auto, ktorým bezpochyby Ranger Raptor je. Zvládne zdolať nejednu prekážku a vyzerá odhodlane. Podobnú drsne vyzerajúcu tému automobilka aplikovala aj na rad modelov Transit a Tourneo.

JozefM v Auto-moto zaujímavosti
07.07.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Ford dal dodávkam vizáž...

Auto-moto zaujímavosti

Ford a jeho sekcia úžitkových vozidiel má v ponuke naozaj terénne auto, ktorým bezpochyby Ranger Raptor je. Zvládne zdolať nejednu prekážku a vyzerá odhodlane. Podobnú drsne vyzerajúcu tému automobilka aplikovala aj na rad modelov Transit a Tourneo.

Prvá séria modelov dostane pomenovanie označenie Trail a bude kompatibilná ako s Transitom, tak s Transitom Custom. Oba modely sa od ostatných na prvý pohľad odlíšia maskou chladiča s veľkým nápisom Ford. Podobne to má vyriešené aj spomenutý Ranger Raptor.

Ford Transit TrailZdroj: Ford

Pre Trail budú špeciálne aj disky kolies z ľahkých zliatin. Pre oba modely budú mať priemer 16 palcov. Oba budú mať tiež zmenené nárazníky a pridané plastovanie okolo celého auta. Na prednom nárazníku je naviac aj strieborná spodná časť. Má evokovať plechovú ochranu spodných častí vozidla. Do interiéru sa dostali ľahko umývateľné poťahy a štandardne bude mať každý kus klimatizáciu, či vyhrievanie predného okna.

Ford Transit TrailZdroj: Ford

V oboch prípadoch bude, okrem terénnejšej vizáže, aj samosvorný diferenciál. Trail teda nie je viazaný na štvorkolku, ktorá je v ponuke len pre väčší Transit. Štvorkolka vo veľkom Transite je založená na verzii s pohonom zadnej nápravy, ale v prípade potreby dokáže poslať polku výkonu na predok.

Pre oba modely s niekoľkými veľkostnými verziami príde možnosť spraviť z nich double cab, čo znamená druhý rad sedadiel. Spomedzi motorov bude stále v ponuke dvojliter EcoBlue. Na výber bude z výkonov 96 kW (130 k), 125 kW (170 k) a 136 kW (185 k). V ponuke si svoje miesto našla aj mild-hybridná technológia kombinovateľná s vybranými verziami.

Ford Transit ActiveZdroj: Ford

Druhou novou verziou, ale výhradne pre Tourneo Custom a Transit Custom bude Active. Vyberie sa po stopách verzií Active, ktoré už fungujú v ponuke modelov Fiesta a Focus. Nie je zameraný na drsný vzhľad, ale skôr na lifestylové doplnky. Plastovanie spodných častí je tiež na aute, ale disky majú priemer 17 palcov a všetko vyzerá síce terénnejšie, ale s určitou dávkou elegancie. Plastovanie nie je čierne, ale sivé.

Ford Transit ActiveZdroj: Ford

Na rozdiel od Trailu bude samosvorný diferenciál až súčasťou príplatkovej výbavy. Ponuka Tournea Custom Active je omnoho užšia ako v prípade Trailu. Bude dostupný len ako osemmiestny mikrobus. Výber motorov však bude rovnaký a na výber bude tiež rovnako manuál aj automat. Transit Custom Active bude buď ako zaplechovaná dodávka, alebo znova ako double cab s druhým radom sedadiel a presklenými panelmi, aby mali nejaký výhľad. Okrem krátkeho rázvoru sa dá Active objednať aj s dlhším.

Podobné Active úpravy Ford ponúkne aj pre menšie Transity a Tourneá. Takúto kúru možu predviesť aj verzie Connect a Courier.

Ford Transit ActiveZdroj: Ford

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01VIDEO: najnebezpečnejší most v Rusku! Stuhne ti krv v žilách!Slovenské cesty sú niečím, o čom by sa dali písať knihy. Katastrofálny stav, záplaty,...31. Január, 2018
02Monštrum s výkonom 1001 koní: G6M V10 Hurricane CS!Tento stroj bol vytvorený na základe objednávky pre náročného klienta z Emirátov. Zákazník...27. Máj, 2015
03Tesla Honda hybrid: Rekord 100 km/h za 2,48 s!Mašina s extrémnou akceleráciou? Teslonda! Kríženec Hondy a Tesly prekvapí brutálnou...24. Apríl, 2018