Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Extrémne hladká akcelerácia: 1 600 m v Bugatti Chiron = Rýchlosť 366 km/h!

Bugatti Chiron - brutálne parametre zrýchlenia - takmer 400 km/h rýchlosť na 1 600 m dlhej dráhe! Ako vyzerá extrémne zrýchlenie šialenej mašiny len na 1 600 metrov dlhej trati? Extrémne hladkú akceleráciu musíš vidieť! Sleduj video.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.08.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Bugatti Chiron -...

Auto-moto zaujímavosti

Čo dokáže popredná mašina rebríčka najrýchlejších mašín planéty najlepšie? Dosahovať vysokú rýchlosť. Čo dokáže Bugatti Chiron len na 1 600 m dlhej trati?

Extrémne hladká akcelerácia: 1 600 m v Bugatti Chiron = Rýchlosť 366 km/h!Zdroj: youtube.com/Bugatti

1 600 m v Bugatti Chiron

Stroj predviedol úchvatné divadlo. Ak čakáš zúrivé vrieskanie motora a dymovú šou príznačnú pre iné kategórie, zabudni na esteticky agresívne znaky rýchlosti. Priprav sa na niečo odlišné, rovnako vzrušujúce.

Bugatti Chiron - brutálne parametre zrýchlenia - Akcelerácia 0-366 km/hZdroj: youtube.com/Johnny Bohmer Proving Grounds

Bugatti Chiron

Bugatti vedie v rebríčkoch rýchlosti nie náhodou. Nezabudnuteľný model EB110 z 90. rokov sa zapísal do tabuľky s titulom „najrýchlejší na svete.“ Bugatti Veyron je prvým sériovo vyrábaným automobilom, ktorý pokoril rýchlostnú métu 400 km/h. Chiron v histórii rekordérov nezaostáva. Pokračuje v búraní nielen rýchlostných limitov!

Extrémne hladká jazda

Brutálne parametre zrýchlenia - takmer 400 km/h rýchlosť na 1 600 m dlhej dráhe! Áno, z týchto hodnôt je každému jasné, že sa jedná o výnimočnú mašinu hodnú svojho postavenia a prestíže. Treba však doplniť hlavný dôvod nepochybnej hrdosti v znaku Bugatti. Tým je extrémne hladká jazda.

Bugatti Chiron - brutálne parametre zrýchlenia - Akcelerácia 0-366 km/hZdroj: youtube.com/Johnny Bohmer Proving Grounds

Akcelerácia 0-366 km/h

Chiron v prirodzenom prostredí a podobe, to je presne to, čo chcú praví automobiloví fanúšikovia vidieť. Vráťme sa na zem a z chúťok o prekonanie maximálnych rýchlostí áut na svete poďme k reálnym hodnotám, ktoré nepotrebujú konfigurácie ani úpravy.

Gravitačné preťaženie až 1,5 G

Pohon zabezpečuje statný 4-krát preplňovaný 16-valec. Výkon 1 103 kW, 1 500 koní a 1 600 Nm krútiaceho moment má všetky tromfy, ktoré „koč triumfu“ pre úspech potrebuje. Výkon prenášaný na všetky kolesá sa postará o špeciálny zážitok.

Bugatti Chiron - brutálne parametre zrýchlenia - Akcelerácia 0-366 km/hZdroj: youtube.com/Johnny Bohmer Proving Grounds

Sleduj video

Povedzme, že vodič len úplne prirodzene podľahne túžbe stlačiť plynový pedál Chirona až na podlahu. Presný výsledok testu. Na dráhe dlhej 1 600 metrov nameraná rýchlosť až 365,639 km/h! Očarujúcim parametrom je aj gravitačné preťaženie až 1,5 G! Je správny čas na obdiv. Ručička tachometra ide do extrémnych polôh hladšie ako pri krájaní masla nožom. Posúď sám. Nečakane hladkú akceleráciu musíš vidieť. Sleduj video.

Zdroj: YouTube kanál Johnny Bohmer Proving Grounds

Video: Bugatti Chiron - Extrémne hladké zrýchlenie 0-366 km/h

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Škoda Octavia III. na totálku: Po ruskej prerábke ako nová!Prerábka Škody Octavia III. ruského kutila sa okamžite po zverejnení stala hitom internetu....4. September, 2019
02Toyota Chiron: Dostupná Bugatti beštia s výkonom 1 500 koníToyota Chiron je šialená, cenovo dostupnejšia Bugatti beštia s výkonom 1 500 koní....8. August, 2019
03Škoda Superb Rothe: Unikátna škodovka prekoná 300 km/h!Medzi rýchlostnými rekordérmi figurujú najmä superšporty a špeciálne upravené mašiny. Pre...16. August, 2019