Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Extra veľké combi: 430-koňové Audi A8 Avantissimo

Luxusné 430-koňové Audi A8 s extra veľkým batožinovým priestorom. Mimoriadne zaujímavá Audi fantázia, ktorá nevznikla = Avantissimo koncept. Tento model by znamenal pre konkurenciu ťažké chvíle. Má všetko, čo môže veľké combi ponúknuť. Napriek tomu sa nikdy nedostal na trh. Práve toto môže byť Audi, ktoré chceš!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
16.09.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Audi Avantissimo koncept

Auto-moto zaujímavosti

Veľké rozmery, praktické vlastnosti a luxusné prvky. To sú požiadavky, ktoré má väčšina zákazníkov segmentu veľkých combi. Vodiči, ktorí obľubujú a využívajú tento typ vozidiel, boli pred rokmi blízko ideálnemu kandidátovi.

Audi Avantissimo maxi combi koncept Zdroj: motor1.com

Luxus, pohodlie + množstvo priestoru

Tento typ zákazníkov vyžaduje od vozidla viac ako bežne ponúkané parametre. Luxus a pohodlie vedie k najobľúbenejšiemu parametru veľkých luxusných combi. Viac priestoru v interiéri vozidla. Ak existuje koncept, ktorý tieto parametre spĺňa mimoriadne pôsobivým spôsobom, je to Audi Avantissimo.

Veľké luxusné combi

V roku 2001 vznikol koncept, ktorý mohol zmeniť segment luxusných combi značky Audi, ako ho poznáme dnes. Audi sa vtedy po vytvorení konceptu, nerozhodlo v prospech luxusných maxi combi. Značka sa rozhodla ísť iným smerom. Urobila chybu?

Audi Avantissimo maxi combi koncept Zdroj: motor1.com

Audi Avantissimo

Písal sa rok 2001. Na autosalóne vo Frankfurte značka Audi prestavila koncept combi A8. Koncept pomenovaný Audi Avantissimo už v názve naznačuje, že má blízko k populárnemu označeniu combi značky Audi – Avant.

Combi, ktoré na trhu chýba

Sériová výroba ponúka viaceré možnosti výberu. Na trhu je množstvo modelov, ktoré sa požiadavke „viac priestoru v interiéri“ približujú. Žiaden však neuspokojí potenciálneho zákazníka tak, ako model, ktorý paradoxne nikdy nevznikol.

Audi Avantissimo maxi combi koncept Zdroj: motor1.com

Konkurencia

Čo by na existenciu Audi Avant na trhu povedala konkurencia? Mercedes-AMG E63 kombi by zrejme nemal toľko zákazníkov ako dnes. Nemecké prémiové značky sa do výroby skutočne veľkých prémiových luxusných combi nikdy nepustili.

Audi RS6 Avant

Značka však nezanevrela na praktické vlastnosti konceptu. Audi RS6 Avant využíva veľa prvkov, ktoré pôvodne pochádzali z konceptu Audi Avantissimo. Na Avantissime na prvý pohľad zaujme netradičná strecha.

Audi Avantissimo maxi combi koncept Zdroj: motor1.com

Zaujímavé – solárne panely na streche

Presklená strecha sa odlišuje od ostatných osadením solárnych panelov. Netradičný a praktický prvok sa však spájal so zvýšenou hmotnosťou vozidla. Pri vývoji sa podarilo znížiť nadmernú hmotnosť vozidla vďaka využitiu hliníkových dielov.

Využitie solárnej energie + pohon

Múdro získaná energia mala slúžiť na napájanie ventilačného systému kabíny počas parkovania. Pohon mal zabezpečovať 4,2litrový benzínový 8-valec s 2 turbami. Celkový výkon mal byť 316 kW, 430 koní a 600 Nm krútiaceho momentu. Výkon bol na všetky 4 kolesá prenášaný 6-stupňovou automatickou prevodovkou so sekvenčným radením.

Audi_Avantissimo_konceptZdroj: motor1.com

Exteriér + interiér

Vzhľad možno označiť ako pôsobivý. Na svoju dobu pôsobí futuristickým dojmom. Zaujímavé prvky a solárne panely sa postarali o zaujímavý dizajn. Interiér možno opísať jedným hlavným slovom. Veľký. Maxi rozmery sú dominantou konceptu. Interiér vďaka krémovému odtieňu a drevenému obloženiu dýcha luxusným dojmom. Tento typ interiéru dominuje vo viacerých modeloch tohto obdobia.

Pneumatické pruženie

Nápravy s pneumatickým pružením s osadenými veľkými kolesami majú obuté hliníkové „runflat“ pneumatiky. Disponujú špeciálnymi vlastnosťami. Ponúkajú bezvzduchový dojazd až 200 kilometrov pri jazde rýchlosťou až 80 km/h a sú vybavené čidlom tlaku.

Audi_Avantissimo_konceptZdroj: motor1.com

Svetlomety + elektricky ovládaná podlaha

bixenónové svetlomety disponujú pohyblivými reflektory, ktoré sa natáčajú do zákrut v smere natočenia volantu. Vychytávka v podobe elektricky ovládanej podlahy nákladného priestoru je ďalším prvkom, ktorý možno oplakávať. Do sériovej podoby veľkého combi by väčšina vodičov túto skvelú vlastnosť rozhodne chcela.

Veľké luxusné Audi combi

Ako by vyzerala top trieda luxusných combi vozidiel, ak by tento skvost dostal šancu presadiť sa na trhu? Koncept nikdy nevyrábaného Audi A8 by na trhu veľa zmenil. Ako hodnotíš šance na úspech najvyššej triedy luxusných combi? „Štyri kruhy v znaku“ by uskutočnením podobného projektu v modernom prevedení rozhodne rozvírili vody segmentu veľkých combi.

Audi Avantissimo maxi combi koncept Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nové BMW X6 Vantablack: Najtmavšia čierna na svete!Veľké BMW X6 v „najčiernejšej čiernej“ farbe. Pozeráš sa na nový sen automobilových...2. September, 2019
02Škoda Octavia Combi: Nemecký test odhalil slabinu jazdenky2-litrový turbodiesel s manuálnou prevodovkou alebo 1,6 TDI - To sú motorové špecifikácie,...12. September, 2019
03Chceš SUV? Majiteľ Volva XC90 zaplatil 49 600 eur za palivo na 3 roky!Vlastniť populárne SUV zo Švédska je snom mnohých z nás. Koľko stojí prevádzka špičkových...2. August, 2019