Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Dostupné prémiové SUV za 14 000 €: Nie je z Číny!

Renault Arkana - top cena, prémiovka za skvelú cenu!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
12.11.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Renault Arcana 2020

Auto-moto zaujímavosti

Renault Arkana je model SUV pôvodne určený pre ruský trh. V okamihu, keď francúzsky výrobca uviedol SUV na trh, začalo sa o ňom hovoriť ako o najatraktívnejšom SUV značky. To bol štart uvažovania o možnostiach expandovania na väčší trh.

Renault Arcana 2020 - Dostupné prémiové SUV za 14 000 €, ktoré nie je z ČínyZdroj: carscoops.com

Európsky trh

S rozmachom segmentu crossoverov automobilka prichádza s ideou rozšírenia pôsobnosti na trhu. Vzhľadovo zaujímavý model ponúka zaujímavé riešenia potrieb európskych vodičov. Renault Arkana pôvodne mal zožať úspech na ruskom trhu. Vylepšená verzia nebola dostupná na európskom trhu.

Renault Arkana

Vyhlásený favorit nových predstavených modelov posledného obdobia, Renault Arcana, mal dodnes jednu veľkú nevýhodu. Nebol u nás na predaj. To sa však čoskoro zmení. Európa sa môže tešiť na silného súpera v mori modelov najpopulárnejšieho segmentu áut súčasnosti.

Nový hit ponuky?

Podľa všetkého sa pozeráš na vozidlo, ktoré si čoskoro získa nielen srdcia ruských motoristov. Výrobca plánuje rozšíriť ponuku modelov pre Európu. Renault Arcana bude zákazníkom k dispozícii už v roku 2021. Pozeráme sa na budúci hit ponuky crossoverov?

Renault Arkana

Ali Kassaï Koupaï, produktový a programový riaditeľ skupiny Renault, je presvedčený, že SUV bude v centre pozornosti zákazníkov a dočká sa úplného vrcholu predaja na automobilov trhu v časovom horizonte 4 až 5 rokov.

Renault Arcana 2020 - Dostupné prémiové SUV za 14 000 €, ktoré nie je z ČínyZdroj: group.renault.com

Francúzske BMW X6 alebo Mercedes GLE Coupé

Renault Arkana, umiestnený medzi Capturom a Kadjarom, sa bude predávať iba v karosérii kupé, pričom štýl sa bude blížiť značne BMW X6 alebo Mercedesu GLE Coupé.

Euro NCAP 5 *

Vozidlo bude postavené na základe CMF-B New Captur (a Clio 5 / New Juke), ktorá nedávno získala až 5 hviezdičiek v teste Euro NCAP. Pôvodne model stojí na platforme B0 Renault Duster (Dacia). Výrobca používa aj základ Captur 2, ten istý, ktorý používa Samsung v Južnej Kórei na vývoj nadchádzajúcej novinky XM3. Kórejský ekvivalent Renaultu Arcana plánuje svoj príchod na trh východnej Ázie v roku 2020.

Potrebné parametre

Prechod na väčší trh nebude úplne bezproblémový. Model čelí výzve splniť parametre potrebné pre európske a francúzske normy. Po fáze konečného príchodu do výroby bude nutné vybudovať cieľovú linku RS, ktorá je momentálne vo fáze vývoja. Ruské zákony nevyžadovali náročné limity a normy, ktoré vyžaduje európsky trh.

Vyššia stredová konzola

Ostáva vyriešiť ďalšie výzvy ako výber vhodného stredového panela, ktorý bude najlepšie spĺňať náročné požiadavky nastolené konkurenciou. Renault plánuje vyvýšiť umiestnenie multimediálneho systému, páku manuálu aj volič automatu. Vďaka tomu sa zvýši bezpečnosť aj konkurencieschopnosť modelu.

Renault Arcana 2020 - Dostupné prémiové SUV za 14 000 €, ktoré nie je z Číny: Zdroj: group.renault.com

Investícia Renaultu

Renault to s príchodom na väčší trh myslí vážne. Spoločnosť Renault investuje do vývoja značky 300 až 500 miliónov eur. Francúzska automobilová skupina vyčlenila na vývoj Renaultu Arcana približne 50 miliónov eur. Bez ohľadu na subjektívne sympatie k segmentu vozidiel SUV, možný úspech na trhu možno predpokladať.

Výkon

Výkon zabezpečí nový 1,3 litrový preplňovaný 4-valec. Pri vývoji motora Renault spolupracoval s Daimlerom. Tento pohonný agregát ponúka dnes Renault Arcana ako vyšší stupeň výbavy. Výkon súčasného modelu pre Rusko zabezpečuje stará  automatická prevodovka X-Tronic CVT.

Lepšia motorová výbava + 4x4

Pohon predných a všetkých štyroch kolies na 99 percent dostane svoju príležitosť. Môžeme očakávať lepšie pohonné agregáty pod kapotou. Šepká sa o 1,5 litrovom turbodieselovom motore. Akú motorovú výbavu by si uvítal pod kapotou novinky ty?

Renault Arcana 2020 - Dostupné prémiové SUV za 14 000 €, ktoré nie je z ČínyZdroj: youtube.com/4Drive Time

Cena

Okrem očakávaného redizajnu, možno očakávať vysokú úroveň výbavy RS Line. Eso v rukáve? Jednoznačne cena. Tá je mimoriadne zaujímavá. Nemusela by byť dokonca vyššia ako hodnota v súčasnosti predávaného vozidla v Rusku. Informácia o cene štartujúcej od 13 960 EUR zatiaľ nie oficiálne potvrdená.

Lacné SUV za 14 000 eur

Nenechaj si ujsť prémiovku za skvelú cenu! 14 000 eur za prémiové SUV, čo viac si môže európsky vodič priať? Pozri si nový symbol dokonalosti v segmente cenovo dostupných SUV. Ako hodnotíš úroveň výbavy, dizajnu? Akú motorovú výbavy by si si vedel pod kapotou predstaviť. Podeľ sa o svoje tipy a názory v komentároch. Sleduj video.

Zdroj: https://group.renault.com/https://www.downshift.fr/

Renault Arcana 2020

Renault Arcana 2020 interiér

Video: Renault Arkana 2020

Video: Renault Arcana 2020

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Mercedes-Benz triedy G za 135 000 €: Bestseller v Rusku vypredaný!35 rokov predaja na trhu. Značka Mercedes-Benz, označenie AMG a naftový pohon. Agresívna...2. November, 2019
02Mercedes za 115 000 € vs. Mercedes za 1150 €Briti sa rozhodli, že preveria extrémne protiklady značky. Ako si v teste s novým delom...6. November, 2019
03Kolosálna nehoda: 130-tonový BelAZ vs. lokomotívaInternet žasne pri pohľade na bizarné nehody z našich ciest. Nečakané stretnutie 2 obrích...4. November, 2019