Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Dodávka roka 2017: VW Crafter aj ako elektromobil!

Volkswagen Crafter je model zaujímavej dodávky, ktorá ponúka novodobý dizajn a moderné technické parametre. Ako sa na trhu presadí vo verzii s elektromotorom? V katégórii úžitkových vozidiel ide o prekvapenie! Dokáže konkurovať krútiacemu momentu a ostatným parametrom vznetových motorov? Viac o dodávke ocenenej titutom dodávka roka 2017 v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
25.09.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Dodávka roka 2017: VW...

Auto-moto zaujímavosti

Zaujímavý Volkswagen Crafter

Volkswagen Crafter je model zaujímavej dodávky, ktorá ponúka novodobý dizajn a moderné technické parametre. Druhá generácia výroby už neprebieha v spolupráci s Mercedesom. Na cesty putuje po opustení výrobných hál v poľskom Meste Wrzesnia. K dispozícii je s v rôznych variantách motora. Zákazník si môže vybrať 2,0 TDI s výkonom 75 kW/102 koní alebo s výkonom 130 kW/177 koní vo verzii verzii biturbo.

VW Crafter - Dodávka roka 2017Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Vznetový motor vs. elektromotory

Triede úžitkových vozidiel kraľujú bežné pohonné agregáty. Koncern Volkswagen sa rozhodol pre riskantný krok. Aj napriek tomu, že vznetový motor má mnoho výhod a ponúka množstvo vlastností, ktoré sú vyhľadávané špeciálne v kategórii úžitkových vozidiel, vedenie sa možno na margo mnohých škandálov rozhodlo nahradiť pohonné jednotky elektromotormi. Množstvo modelov, úspešných aj vďaka dízlovým agregátom, nahradí elektromotor. Aký to bude mať dopad?

Volkswagen e-CrafterZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Nákladný elektromotor

Keď je reč o dodávke, ktorá sa presadí na trhu a uspokojí potreby dnešnej nákladnej dopravy, budú musieť elektromobily Volkswagenu spĺňať niekoľko zásadných kritérií. Ak koncern dokáže s elektromotorom ponúknuť cenené vlastnosti ako zaujímavý krútiaci moment v nižších otáčkach, , vysoký dojazd a minimálnu potrebu servisu počas dlhých trás, nové elektromobily budú mať úspech!

Interiér e-CrafteraZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Naša ponuka Volkswagenu Crafter TU!

Volkswagen e-Crafter

Volkswagen e-Crafter je zaujímavý koncept elektrickej dodávky. Plánom automobilky je dostať ho do výroby do 1 roka. O jeho hybridnom pohone sa veľa šepká. Otáčkomer v jeho prípade nahradí presný ukazovateľ výkonu hybridnej sústavy. Zvolený vzhľad sa riadi pravidlom, že modrá je dobrá. Či tomu skutočne tak bude aj v podobe tejto dodávky, sa dozvieme čoskoro.

Volkswagen e-CrafterZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Parametre elektrického agregátu

Elektromotor Craftera disponuje výkonom 134 konských síl a dosahuje krútiaci moment 290 Nm. V útrobách vozidla je ukrytá spoľahlivá lítium-iónová batéria vysokej kvality s kapacitou 43 kWh. Zaujímavá je aj prepravná kapacita Craftera, ktorá činí až 1 709 kilogramov nákladu. Predpokladaný dojazd je niečo okolo 200 km. Čas nabíjania nie je taktiež prekážkou nákladnej dopravy. Nabiť batériu na 80% zaberie 45 minút. Čo sa týka parametrov, má e-Crafter tie najlepšie vyhliadky do budúcnosti.

Volkswagen e-CrafterZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Úspechy Craftera

Model Crafter sa môže pýšiť niekoľkými úspechmi a v kategórii úžitkových vozidiel o ňom ešte budeme počuť. Crafter sa pýši titulom „Van of the Year Award 2017.“ Získať prestížne ocenenie dodávka roka 2017 je veľkou poctou. Ako sa k tomu vyjadrí silná konkurencia? Dostane na trhu priestor aj nový e-Crafter?

Volkswagen e-CrafterZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj: autoexpress.co.uk, autoblog.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Tento 330-koňový superšport je tvoj nový sen! Toto pútavé video útočí na všetky "automobilové" zmysly a špeciálne preverí milovníkov...25. September, 2016
02Najrýchlejší VW Beetle na svete: 550 koní a rekordná rýchlosť 328 km/h!Volkswagen Beetle LSR (Land Speed Record) je výnimočný stroj, ktorý pokoril rekord...23. September, 2016
03Najúspornejšie SUV so spotrebou 5 l/100 km!S rastúcim dopytom po vozidlách kategórie crossoverov sa vytvorila špeciálna trieda, ktorá...23. September, 2016