Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Škoda Octavia Scout, bojovník s každým počasím a jednostranne zameranými automobilmi sa vydáva do boja už po tretí krát. Prichádza tretia generácia, ktorá sa bude niesť v duchu nových Škodoviek, hrany, uhly a ešte raz hrany.

Dávid v Auto-moto zaujímavosti
27.02.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Do roku 2014 s novým...

Auto-moto zaujímavosti

Turista v zajatí plechov

Presne takým je nový Scout. Vlaste ani jeho starší súrodenci neboli iní. Mali to radi v horách, na rozbahnených cestách, lesných zasnežených zvážniciach ale aj v meste. Treba však povedať, že hlavne prvá generácia pôsobila v meste tak trocha komicky, hlavne kvôli výrazným plastovým kontrastujúcim dielom karosérie. Bolo to ako stretnúť v Auparku pri nákupe obleku horolezca v kompletnej výstroji. Nový Scout už ani v bežnej premávke nebude až takou päsťou na oko.

Outdoorová Octavia

Nejako takto by sa dala stručne opísať nová Octavia Scout. Má výrazné ochranné plastové lemy, ktoré umožňujú ešte väčšie nájazdové uhly. Strmá cesta pri príjazde do dvora rodičov na Kysuciach už nebude dôvodom odstaviť auto pri krajnici. Nového Scouta pekne schováte do dvora, aby vám iní nezávideli. Veď nepôjde o najlacnejšie auto, základ súčasnej generácie začína pri 26 000 eurách čo až tak málo rozhodne nie je.

Samozrejmosťou je pohon všetkých štyroch kolies a medzinápravová spojka Haldex. Klasická Octavia Combi má svetlú výšku 139 mm, tu je to 172 mm, čo sa na našich cestách aj necestách určite hodí.

Čo jej bije v hrudi?

Auto, ktoré sa vyšplhá na kopce nezvládnuteľné pre rekreačných turistov by malo mať aj poriadny motor. Druhá generácia Scouta ich ponúkla len dva, novšia začína s trojicou bojovníkov so strmými kopcami a nezjazdnými cestami. Najlacnejším bude benzínový agregát 1,8 TSI. Spotreba ani dynamika známe nie sú, v klasickej Octávií Combi 4x4 však dosahuje výkon 180 koní pri spotrebe 6,1 l/100 km. Scout ju bude mať možno o nejakú desatinku vyššiu, veľké rozdiely však čakať netreba. Druhým bude diesel 2,0 TDI s výkonom 150 koní. Pri klasickej Octavií Combi si vypýta len 4,9 l/100 km a bude pravdepodobne najúspornejším motorom z ponuky. A do tretice tu máme ešte jeden motor 2,0 TDI avšak s výkonom až 184 koní. Tento agregát je srdcom Octavie RS, v nej má spotrebu len 4,6 l/100 km. Scout však bude výrazne vyšší, ťažší a to sa určite premietne aj v spotrebe.

Každopádne nás čaká veľmi zaujímavé auto. Vyhlásenia Škody, že pôjde o crossover, ktorý bude prelomový treba brať s veľkou rezervou. Ak sa však vydarí ako klasická tretia Octavia, určite si svojich priaznivcov nájde.

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Do roku 2014 s novým Scoutom. Škodovka sa zas pochlapila!

Na posledných dvoch obrázkoch je názorne vidieť rozdiel svetlej výšky medzi klasickou Octaviou a Octaviou Scout

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA