Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Citroën C4 bude mať štýl SUV kupé a aj elektrický pohon

V Citroëne je to vždy inak. Popri klasickom hatchbacku C4 vznikol pár rokov dozadu model C4 Cactus. Ten potom ako crossover nahradil aj hatchback. Ale teraz prichádza C4, ktorá znova nahradí oba modely. A nebude úplne štandardným autom.

JozefM v Auto-moto zaujímavosti
02.07.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Citroën C4 bude mať štýl...

Auto-moto zaujímavosti

V Citroëne je to vždy inak. Popri klasickom hatchbacku C4 vznikol pár rokov dozadu model C4 Cactus. Ten potom ako crossover nahradil aj hatchback. Ale teraz prichádza C4, ktorá znova nahradí oba modely. A nebude úplne štandardným autom.

Nová forma predvádza kombináciu karosérií liftback a SUV, čo znamená, že vyzerá ako aktuálne veľmi populárne SUV kupé. Citroën znova vracia aj tento model na avantgardnú cestu a chce zaujať za každú cenu. Vlastne jedným z mála nudných prvkov sú kľučky na dverách. Aj predné svetlá s LEDkami vyzerajú inak ako na väčšine ostatných áut. Ale klasický znak ostal aj s predĺženou lištou medzi svetlami, dokonca tá spodná je zalomená podľa tvaru svetiel.

Citroën C4 bude mať štýl SUV kupé a aj elektrický pohonZdroj: Citroen

Vzadu okno delí výrazný spojler lakovaný čiernou farbou. Vďaka celkovej zložitosti tvarov je hmlové svetlo umiestnené v strede nárazníka, v jeho spodnej časti. Kedysi to tak malo viacero áut. Teraz je to zriedkavejší jav.

Interiér nového modelu prináša naozaj futuristické tvary, ale jedným detialom sa vracia naspäť o niekoľko rokov. Citroën počúval zákazníkov a čítal testy, lebo klimatizácii vrátil samostatné ovládanie, už nie je zakomponované v menu displeja. Displej však naďalej ovláda všetko ostatné. Už podľa prvých fotiek je jasné, že bude podobný ako napríklad v Peugeote 508. Prekvapením je ale systém radenia prevodov. V prípade automatickej prevodovky to je malý prepínač, ktorý je zapustený do stredového tunelu. Vzhľad tak neruší žiadna páka a táto časť vyzerá dizajnovo čisto. Je až prekvapivé ako veľmi dostali dizajnéri voľnú ruku.

Citroën C4 bude mať štýl SUV kupé a aj elektrický pohon

Samozrejmosťou bude podpora pripojenia telefónu. Bezdrôtové Apple CarPlay, či Android Auto určite v ponuke nebudú, ale káblové budú určite. Bez drôtov bude možné nabíjať mobilné zariadenia so štandardom Qi. A systém bude podporovať pripojenie mobilnej aplikácie, čo má význam najmä z hľadiska ponúkaných alternatív pohonu.

O samotných motoroch zatiaľ automobilka veľa nepovedala, ale použitie platformu EMP2 dostatočne jasne hovorí aké by mali byť. Základom benzínovej ponuky bude teda 1,2-litrový trojvalec PureTech, pričom naftu budú reprezentovať rôzne štádia naladenia motora 1,5 BlueHDi. Novinkou bude použitie elektrického pohonu v ëC4. Ten automobilka prevezme z ostatných použití bez zmien. To znamená, že bude mať výkon 100 kW (136 k) a kapacitu batérie 50 kWh, čo by mohlo znamenať dojazd viac ako 300 kilometrov. Podporuje nabíjanie stanicami s výkonom 100 kW, čo znamená, že na 80 percent sa z nuly dostane za pol hodiny.

Citroën C4 bude mať štýl SUV kupé a aj elektrický pohonZdroj: Citroen

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Mali ste nehodu? Na toto určite nezabudnite!S narastajúcim počtom dopravných nehôd rastie aj množstvo nevinných vodičov obvinených zo...27. Január, 2015
02Kúpil najlacnejšiu 6 ročnú Teslu Model S na svete! Za koľko?A opäť Tesla. Bezpochyby jedna z najzvučnejších a najpopulárnejších značiek súčasnosti....23. Júl, 2018
03R.I.P. Lamborghini, Bentley aj Maserati: Opustená zbierka drahých superšportov pod mostom! Čína je považovaná za ekonomiku budúcnosti a vďaka ekonomickému rastu sa stáva novu...25. Apríl, 2016