Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Cestný pirát z Poľska - zodpovedný za smrť Slováka: Na slobode na kauciu!

30. septembra 2018 sa stala na Orave nehoda s tragickým koncom. Smrť nevinného vodiča majú na svedomí účastníci naháňačky, vodiči z Poľska, ktorí na luxusných vozidlách spôsobili vážnu dopravnú nehodu. Prekvapivé nové skutočnosti trestu za nezodpovednú jazdu, ktorá skončila smrťou nevinného Slováka! Poliak ide na slobodu na kauciu!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.03.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Cestní piráti z...

Auto-moto zaujímavosti

Prípad 3 cestných pirátov z minulého roka si získal veľkú pozornosť médií a verejnosti. 3 vodiči z Poľska svojou bezohľadnou a nebezpečnou jazdou na slovenských cestách vážne ohrozili bezpečnosť premávky.

Cestní piráti z Poľska - Nové skutočnosti v prípade Zdroj: Fb/polícia SR

Smrť Slováka

Nezodpovedná jazda cestných pirátov sa neobišla bez tragických následkov. Čelná zrážka účastníka nehody s ďalším autom zapríčinila smrť nevinného Slováka z Oravy. Pri nehode zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín. Jeho spolujazdkyňa vyviazla z nehody so zraneniami.

Cestní piráti z Poľska - Naháňačka na OraveZdroj: Fb/dolný kubína a orava

Nečakaný verdikt súdu

Celý prípad sprevádzala mediálna pozornosť a nespokojnosť verejnosti s rozsudkom. Len pred pár dňami boli zverejnené v prípade nové skutočnosti. Prekvapivý trest pre niekoľkých účastníkov naháňačky nie je jediným rozhodnutím, ktoré pobúrilo verejnosť.

Vodič zodpovedný za smrť Slováka - na slobode na kauciu

Nové skutočnosti v prípade sú ďalším nečakaným verdiktom za zabitie človeka a ohrozenie všetkých účastníkov premávky nebezpečnou jazdou. Vodiča, zodpovedného za tragickú nehodu na Orave, prepustili na slobodu. Nariadenie súdu vinníka nehody posiela na slobodu s monitorovacím náramkom.

Cestní piráti z Poľska - naháňačka na Orave: Aký trest za smrť vodiča Škody Fabia? Zdroj: Fb/polícia SR

Rozhodnutie súdu

Krajský súd v Žiline rozhodol, že obvinený Adam Sz. bude na základe zloženia kaucie 20 000 eur prepustený na slobodu a monitorovaný náramkom. Hovorkyňa súdu, Lenka Belavá, sa v stanovisku pre portál Aktuality.sk vyjadrila: „väzba bola nahradená písomným sľubom obvineného, peňažnou zárukou, dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Cestní piráti z Poľska - naháňačka na Orave: Aký trest za smrť vodiča Škody Fabia? Zdroj: Fb/polícia SR

Kolektívny páchateľ

Slovenská legislatíva nepozná pojem kolektívny páchateľ. Súd rozhoduje o výške sankcie podľa miery zavinenia individuálne pre každého vinníka dopravnej nehody zvlášť. Dopravný expert Ján Bazovský tak vysvetluje, že 3 účastníci nehody nenesú kolektívnu vinu a zodpovednosť, výška trestu sa stanoví na základe miery zavinenia danej osoby. Vďaka tomu 2 účastníci naháňačky s tragickým koncom vyviazli ešte minulý rok s prekvapivým verdiktom súdu. Trest, ktorý vtedy udelil súd účastníkom naháňačky, pohoršil verejnosť. Nové skutočnosti prípadu sú ďalšou nečakanou bodkou výsledku súdnych rozhodnutí. Podľa reakcii verejnosti hlavní aktéri naháňačky vyviazli s nepochopiteľne nízkym trestom. Pozri si video z nehody na konci článku. 

Cestní piráti z Poľska - Naháňačka na OraveZdroj: Fb/polícia SR

Kaucia - Čo dokážu peniaze?

Poliak bude prepustený na slobodu vďaka kaucii. Nehoda sa stala len v septembri minulého roka. Je to podľa teba trest adekvátny? Aký trest by si za nebezpečnú jazdu s tragickými následkami navrhoval? Podeľ sa o svoj názor a výšku adekvátneho trestu s nami v komentároch.

Zdroj: aktuality.sk, Polícia SR, FB Polícia SR

Video: Cestní piráti z Poľska - Naháňačka na Orave s tragickým koncom

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01186 kontrol za 6 mesiacov: Mladý vodič sa s policajtmi vysporiadal po svojom! Tento mladý 23-ročný vodič luxusného BMW má toľko zážitkov s policajtmi, že by mohol o ich...8. Apríl, 2019
02Nová Škoda Kamiq: SUV za 16 000 € bez maskovania!Nová Škoda Kamiq bola zachytená s minimálnym maskovaním na špionážnych záberoch. Ako bude...6. Marec, 2019
03Nemecký test odporúča: Prečo kúpiť jazdenú Škodu Octavia III?Zaujímavá ponuka na kúpu automobilu musí spĺňať viaceré predpoklady. Ako vybrať vhodný...24. Marec, 2019