Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

BMW X6 M ako na totálku: Zdemolované po nehode stále jazdí

Tento automobil sa stal svojím zaujímavým príbehom hitom internetu. Toto BMW X6 M z roku 2019 zdemolovane mozno prirovnat k zazraku, po tazkej havarii stale jazdí! Nebudeš veriť vlastným očiam. Musíš vidieť. Sleduj video. 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
24.03.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Kúpil BMW X6 M ako...

Auto-moto zaujímavosti

Ak na automobilovom trhu existuje voľná disciplína, ktorá ponúka nevšedné riešenia, rozhodne tu patria prerábky áut na totálku. Automobily po ťažkých haváriách priam volajú po šikovných rukách zručných odborníkov. Neodradí ich náročnosť a finančná náročnosť s neistým výsledkom. Táto „adrenalínová disciplína“ láka stále viac odvážnych nadšencov zo všetkých kútov sveta.

BMW, ktoré vyzerá ako na totálku stále jazdí Zdroj: youtube.com/SalvageMasterV

Recyklovať staré automobily, ktoré by už dávno skončili na vrakovisku je novým hitom. Väčšinou sa použije technika a súčiastky, ktoré je možné speňažiť alebo poskytnúť na diely. Ostatné časti, často celé vozidlá končia na vrakoviskách. Len málokto naberie odvahu na komplexnú rekonštrukciu. Môže byť často zdĺhavá, plná nečakaných komplikácií a chýb, ktoré nebolo možné predpokladať. Keď sa povie BMW, väčšine skúsených majstrov sa rozsvieti kontrolka „nie.“ Dôvodom sú vysoké ceny náhradných dielov a nečakane vysoká cena poškodených exemplárov v ponuke. Ich cena na trhu klesá pomalšie ako u konkurenčných modelov. Modely ako M6, M3 alebo M4, populárne X5, X6 aj X7 sú stelesnením riskantného rozhodnutia, ktoré môže byť veľkým prešľapom v prípade prerábky.

Kúpiť starý automobil s osudom bližším vrakovisku ako akémukoľvek ďalšiemu využitiu, to chce odvahu. Šanca, že sa stará legenda vráti na cesty umiera posledná. O tom bol presvedčený aj hlavný aktér dnešnej prerábky. Muž z malého mesta Nine Mile Falls vo Washingtone túžil po najvyššej modelovej špecifikácii BMW rad M. Chcel potešiť svoju ženu, ktorá značku z Bavorska miluje ešte viac. Stav robitého BMW X6 M z roku 2019 sa dá najlepšie opísať slovami „na zaplakanie.“ Karoséria a externé škody sú tak veľké, že si tento exemplár rozhodne nevyberieš ako objekt svojej prerábky. Jedine, že by si bol neskutočným automobilovým fanúšikom so šiestym zmyslom a nekonečným odhodlaním.

BMW X6 M ako na totálku: Zdemolované po nehode stále jazdíZdroj: youtube.com/SalvageMasterV

Ročné BMW dostalo vďaka zaujímavému príbehu druhú šancu na život. Pri ťažkej dopravnej nehode bola výrazne poškodená ľavá predná časť vozidla. Svoje si z „bojiska“ pamätá aj bočná strana a strecha. Dá sa povedať, že to dopadlo pre akýkoľvek ďalší scenár vozidla desivo. Neuveríš, ale tento zdemolovaný kúsok je plný prekvapení. Určite by si nepovedal, že je napriek rozsahu škôd stále schopný samostatného pohybu. Je otázne, či by si s touto informáciou rozhodol o kúpe vraku. Či by tento fakt vôbec zavážil.

BMW X6 M ako na totálku: Zdemolované po nehode stále jazdíZdroj: youtube.com/SalvageMasterV

Štartovacie tlačidlo prekvapivo skutočne fungovalo a zobudená palubovka ukázala na tachometri nájazd 4 531 míľ, v prepočte približne 7 291 kilometrov. Obočie dvihlo novému majiteľovi aj to, že sa u vozidlo podarilo „z prvej“ naštartovať. Motor, zdá sa, neutrpel devastačné „zranenia“ a je naklonený ďalšej prevádzke. Novopečený majiteľ musel SUV-čku nasadiť rezervné koleso. Zázrak sa podaril. Nárazom zničené BMW sa skutočne rozbehlo bez nutnosti využitia odťahovky! Odvážny chlapík si hovorí SalvageMaster a na kanáli YouTube publikuje svoje šialené nápady z automobilového sveta. Skôr ako si svoju novú lásku vyložil z odťahového vozíka, musel zabojovať s volantom vytiahnutým niekde spod vystreleného airbagu.

BMW X6 M ako na totálku: Zdemolované po nehode stále jazdíZdroj: youtube.com/SalvageMasterV

Nemecká technika ťa nesklame. To by sa dalo povedať o množstve podobných príbehov. Reč nie je len výlučne o tejto značke. Internet je plný vydarených prerábok. Len výnimočne však ide o veselý príbeh, keby sa investície do následkov havárie vrátia v podobe spokojnosti so staronovým vozidlom v dobrej technickej kondícii.

BMW X6 M ako na totálku: Zdemolované po nehode stále jazdíZdroj: youtube.com/SalvageMasterV

Osemvalec nezradil ani v najťažšej chvíli a predviedol sa aj po drastickej nehode. Jazdené SUV nový majiteľ kúpil pre svoju tehotnú manželku. Na celú prerábku mal preto k dobru obmedzené finančné zdroje a rezervu niekoľko mesiacov. Plány o netradičnom nákupe nového rodinného SUV sa môžu, ale aj nemusia podariť. Čo myslíš, ako tento príbeh dopadol? Skončí sa „rozprávka“ tejto mašiny so šťastným koncom alebo ostane len priestor pre plač z nevydarenej kúpy? Sleduj videá z prerábky na vlastné oči. Ako hodnotíš odvážny plán autora? Oplatí sa vsadiť na nesmrteľný motor a šťastie pri kúpe jazdenky? Podeľ sa o svoj názor a skúsenosti s kúpou v komentároch pod článkom.

Zdroj: SalvageMasterV

Video: Kúpil BMW X6 M ako na totálku - zdemolované po nehode stále jazdí

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Mercedes CLS AMG Shooting Brake: Beštia za 100 000 € na predaj za 39 980 €!Mercedes CLS AMG Shooting Brake beštia sa pred 6 rokmi predávala za 100 000 eur. Dnes môže...14. Marec, 2020
02Koľko stojí 1 rok prevádzky drahého superšportu? 60 % strata hodnoty + reálne náklady FerrariGTC4 Lusso - luxusná nie je nielen cena, ale aj ročné náklady na prevádzku. Kiež by...10. Marec, 2020
03Koronavírus: Čo robiť pri cestovaní zo zahraničia/Ak sa objaví teplota, kašeľ alebo dýchavičnosť?Na Slovensku je potvrdených viac ako 61 prípadov. *Aktualizácia k 16.3 o 13:30 celkom 63...16. Marec, 2020