Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

BMW X5 z Číny: Lacná kópia jazdí aj po 14 rokoch!

Shuanghuan SCEO vs. BMW X5 podobnosť s originálom takmer 1:1. Zmena loga však z napodobeniny nikdy neurobí skutočné BMW. Ďalší automobil zo série čínskych "fejkov," ktoré skutočne uzreli svetlo sveta a dotiahli to na sériovú výrobu. BMW X5 z Číny musíš vidieť. Lacné BMW X5 šlape ako hodinky aj po 14 rokoch! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
02.05.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Shuanghuan SCEO

Auto-moto zaujímavosti

Zmena loga lacný klon na renomovanú značku nezmení. Nenechaj si ujsť ďalší automobil zo série čínskych "fejkov," ktoré skutočne uzreli svetlo sveta a dotiahli to na sériovú výrobu. BMW X5 z Číny musíš vidieť.

BMW X5 e53 vs. klon z ČínyZdroj: youtube.com/remote BACK Door" data-iml="1556747076400

Čínsky klon vs. kvalita a výdrž

Ak je reč o kvalite automobilov, rozdelia sa automobiloví nadšenci na mnohé tábory. Podľa značky, veku, kategórie, ceny, pôvodu vozidla, presvedčení o automobile s najdlhšou životnosťou je toľko ako samotných áut. Niet sa čomu čudovať. Nie je vôbec ľahké posudzovať výdrž a odolnosť vozidla. Aké parametre o životnosti a dobe možného využívania rozhodujú?

Spoľahlivé automobily

Pozrime sa na zvláštne vlastnosti áut, ktoré zákazníci a majitelia hodnotia ako spoľahlivé a dávajú im bežne vysoké hodnotenia v klasifikácii výdrže a odolnosti voči zubu času. Automaticky za lepšie automobily považujeme tie, ktoré sú ohodnotené vyššou cenou.

Shuanghuan SCEO vs. BMW X5 - Lacná kópia z Číny vs. originálZdroj: reddit.com

Vyššia cena - značka ako záruka kvality

Prečo je tomu tak? Väčšina z nás jednoducho spája drahú a luxusnú značku s vyššou mierou odolnosti a výdrže. To je mätúce. Renomé značky je niečo, čo sa buduje roky. Všetko dokáže zmeniť 1 udalosť. Ťažkosti s prevádzkou po rokoch používania spájame s nízkou kvalitou značky.

Životnosť

Predtým ako vzniklo presvedčenie, že autá z východu je možné oprávnene označovať ako menej kvalitné napodobeniny, skúšali možnosti expanzie na nový trh samotné napodobeniny. Čínske kópie úspešných modelov, sa pokúšali preraziť nielen na domácom trhu v Ázii, ale aj na trhu v Európe.

Lacné kópie západných modelov

Háčikom malého počtu čínskych kópií západných modelov u nás nie je znížená životnosti áut pôvodom z Číny. Môže za to skôr malá dôvera v neznáme značky. Niekoľko lacnejších napodobenín z Číny našlo u nás predsa popularitu a záujemcov. 1 z predaných exemplárov dokonca jazdí dodnes.

Shuanghuan SCEO vs. BMW X5 - Lacná kópia z Číny vs. originálZdroj: reddit.com

BMW X5 z Číny

Rarita so vzhľadom ikonického modelu, od ktorej by si vynikajúcu výdrž a životnosť rozhodne nečakal? Napodobenina BMW X5 z Číny jazdí aj po 14 rokoch! Na prelome obdobia, kedy Čína mohla expandovať a brány trhu sa široko otvorili smerom na Európu, vzniklo viacero modelov, ktoré vzhľadom pripomínajú u nás úspešné a žiadané modely. BMW X5 takým modelom, bezpochýb, je! Môžu lacné varianty z Číny uspieť na trhu, ktorý sa vyznačuje nedôverou v neznáme značky a kopírovanie?

Recept na úspech

Čo môže stáť za rozhodnutím o kúpe napodobeniny? Skutočnosť, že vyzerá takmer identicky ako originál a fakt, že prekvapí dlhou životnosťou a nízkou cenou. Všetky tieto parametre spĺňa dnešný adept na zaujímavú kópiu neporovnateľne drahšieho automobilu.

Koniec lacných napodobenín z Číny

Kľúčom k záujmu verejnosti o čínske napodobeniny je dostupnosť. Kto z nás by nevyužil šancu kúpiť si inak nedostupný model za zlomkovú cenu? Také kopírovanie nelegálne prevzatých vlastností ide ľahko, kým "na krku" výrobcu nepristane viacero závažných obvinení a žalôb, ktoré vyžadujú okamžitý zákaz predaja.

Shuanghuan SCEO vs. BMW X5

Pozeráš sa na neznámy Shuanghuan SCEO. V porovnaní s originálom, BMW X5, nesie odlišné logo. Inak možno posúdiť podobnosť s originálom takmer 1:1. Tento konkrétny model sa predával v priebehu roka 2005. BMW X5 E53 sa nestačí čudovať tomu, ako možno zneužiť podobu populárneho modelu.

Rozdiely vzhľadu

Imidž mimoriadne podstatné zmeny vizáže nezaznamenal. Zadná časť pripomína BMW X5. Okrem svetiel Toyoty Land Cruiser sa ťažko hľadajú rozdiely. Tento exemplár pochádza z Rumunska, podľa majiteľa a samotných fotografií, ide o obdivuhodný klon s nečakanými vlastnosťami.

Prekvapenie - klon BMW s extrémnou životnosťou

Majiteľ posunul možnosti o stupeň ďalej, svojmu vozidlu zabezpečil najdôležitejšie znaky originality. Najväčšie prekvapenie? Tento konkrétny exemplár jazdí v Rumunsku. V Európe sa skutočne podarilo objaviť  rekordéra životnosti - schopnejší klon BMW X5 na trhu nenájdeš. Automobil je aj po rokoch schopný prevádzky. 14 rokov nezanechalo na vozidle žiadne výrazné stopy. Posúď sám.

Zdroj: carnewschina.comreddit.com

Shuanghuan SCEO = BMW X5 z Číny

Video: Shuanghuan SCEO

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Armádny off-road pre civilistov: UAZ Hunter Expedition za 13 500 €!UAZ Hunter Expedition je výnimočný armádny off-road dostupný pre bežných civilistov. Lepšia...14. Máj, 2019
02186 kontrol za 6 mesiacov: Mladý vodič sa s policajtmi vysporiadal po svojom! Tento mladý 23-ročný vodič luxusného BMW má toľko zážitkov s policajtmi, že by mohol o ich...8. Apríl, 2019
03Najčastejšie chyby vodičov: Ako si neničiť auto?Toto sú najčastejšie chyby vodičov. Vieš ako si neničiť auto? Tieto chyby budú pre teba...22. Apríl, 2019