Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Bankovka za stieračom: Pozor na nový trik zlodejov!

Bankovky za stieračom by potešili viac ako bežné reklamné letáky. Pozor na nový trik - Nikdy nereaguj na peniaze zadarmo! Nevystupuj z auta a peniaze za stieračom si nevšímaj! Ako metóda odvádzania pozornosti od krádeže funguje? Varuj svoje okolie, nenaleť zlodejom!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.12.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Bankovka za...

Auto-moto zaujímavosti

Koľkokrát sa ti stalo, že si po príchode k autu znechutene vyťahoval reklamné letáky z pod stieračov? Ako by vodiča  asi potešilo malé "všimné" v podobe bankovky v hodnote 50 eur za stieračom? Pozor, nič nemusí byť tak, ako sa zdá.

Nenechaj sa nalákať na peniaze zadarmo - Bankovku za stirračom ignoruj.Zdroj: pinterest.com

Nový trik zlodejov

Bankovky za stieračom by ťa potešili viac ako bežné reklamné letáky. Stop! Teraz sa zamysli, kto by ti nechával peniaze zadarmo na tvojom automobile?  Alebo si myslíš, že ide o milé gesto nejakého dobrého človeka? Nebuď naivný, s najväčšou pravdepodobnosťou máš do činenia s novou metódou zlodejov, ktorá paradoxne využíva túto "pozornosť" na odlákanie tvojej pozornosti.

Peniaze za stieračom

Zlodeji hľadajú neustále nové spôsoby krádeže. Pri tomto triku, vložia vytipovaným vozidlám za stierače bankovku. Pri výbere vhodného vozidla uprednostňujú tie, parkované čelne k stene alebo na mieste s menším pohybom okoloidúcich. Ani to však nemusí byť pravda.

Bankovka za stieračom: Pozor na nový trik zlodejov!Zdroj: merryjeepmas.com

Falošná bankovka

Tvoja radosť môže byť planý poplach.  Po prvé, vytipoval si ťa zlodej. Po druhé, bankovka za tvojím stieračom je s najväčšou pravdepodobnosťou falošná. Falzifikát im umožňuje využívať túto metódu kdekoľvek. Nemysli si, že sa to môže stať iba na tmavom a opustenom mieste.

Odhalenie zlodejov pri čine

Sofistikované metódy krytia kombinujú zlodeji so sledovaním kamier a strážnikov v blízkom okolí. Presne vedia, kedy je ideálny čas na akciu. Odhaliť ich pri čine? Skôr nemožné. Kým sa ich pokus o krádež odhalí, sú už dávno preč.

Kedy zasiahnu?

Modelová situácia. Prichádzaš s nákupom k svojmu automobilu. Naložíš nákup do kufra alebo na zadné sedačky . Nastupuješ dopredu a odchádzaš. V tom si však všimneš bankovku za stieračom. Intuitívne vstávaš a vystupuješ, aby si skontroloval, čo sa deje. Pravdepodobne si "šťastím bez seba." Berieš bankovku. To je presne ten moment, kedy zlodeji útočia.

Falošné peniaze za stieračom - metóda zlodejov v zahraničíZdroj: aol.com

Kde si dávať pozor?

Najviac ohrozenou zónou, ktorá je obľúbeným miestom zlodejov, sú rozľahlé parkovacie plochy v blízkosti obchodných domov. Nenechaj sa oklamať, ak sa ti stane, že si po nakupovaní pri návrate k vozidlu všimneš "bankovku" za stieračom, zbystri pozornosť. Je zrejmé, že si sa stal terčom páchateľov trestnej činnosti. Teraz skutočne záleží na tom, ako sa zachováš.

Čo robiť?

Za žiadnych okolností nevychádzaj z auta. 20, či 50 eur by ťa mohlo vyjsť pekne draho. Zachovaj pokoj a z miesta sa snaž, čo najrýchlejšie odísť. Ak sa ti podarí zmiznúť, bonusom bude "darček" za stieračom. Zlodeji však s ohľadom na skúsenosť, veľmi nerátajú, že by si mohol ich trik odhaliť a nespraviť to, čo potrebujú.

Smutný koniec príbehu

To, čo začalo tak dobre, rýchlo končí. Ostávaš okradnutý. V lepšom prípade ti odcudzia cennosti z vozidla. V tom horšom prípade, prichádzaš o svoje vozidlo. Chceš riskovať problémy, kvôli   bankovke za stieračom? Používaj rozum, nikto ti nebude bezdôvodne dávať peniaze. Mysli na to, v podobnej situácii. Chvíľa konania bez premýšľania ťa môže stáť veľa.

 Nenechai sa nalákať na peniaze zadarmo - Bankovku za stirračom ignoruj.Zdroj: allthatsfab.com

Ako zlodejom prejsť "cez rozum?"

Tento konkrétny prípad nahlásila na sociálnej sieti istá žena. Tá si zachovala chladnú hlavu. Zo svojho automobilu nevystúpila, správne vyhodnotila situáciu a  snažila sa z miesta, čo najrýchlejšie odísť aj  s bankovkou za stieračom. Okamžite si všimla za sebou podozrivý automobil bez evidenčných značiek. Keď zlodeji zistili, že sa nespadla do ich pasti, snažili sa stratiť medzi autami.  

Príbehy zo zahraničia

Najviac podobných prípadov nahlasujú vodiči z Ruska, ale objavili sa už aj v Anglicku, či Amerike. Aj keď sa prípad odohral v zahraničí, nie je totiž vylúčené, že o rovnaký spôsob krádeže sa pokúsia aj na Slovensku. Žene sa podarilo prejsť zlodejom cez rozum a bezpečne sa dostať zlodejom z očí. Odmenou jej bola v tomto prípade pravá 50-eurová, ktorú si doviezla so sebou až domov. Nikdy nereaguj na peniaze zadarmo. Nevystupuj z auta a peniaze za stieračom si nevšímaj. Varuj svoje okolie. Neexistuje lepší spôsob ako odzbrojiť zlodejov. Ako by si zareagoval na jej mieste? podeľ sa s nami o svoj názor, skúsenosť  v komentároch.

Zdroj: allthatsfab.comaol.com, merryjeepmas.com, toplifehacks.net

Video: Bankovka za stieračom - Pozor - Nový trik zlodejov

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Audi R8 na totálku: Po oprave za 450€ ako nové!Oplatí sa opravovať športiak rozbitý na totálku? Autorizovaný servis odhadol opravu na 25...10. December, 2018
02Ťahač s nájazdom 994 887 km: Štart po 18 rokoch bez prevádzky!Vzácny ťahač Peterbilt 359 dostal 2. šancu na život. Prekvapil nečakanou odolnosťou. Stroj...4. Január, 2019
03Drsná nehoda na Bôriku: BMW na totálku, vodič vyletel z cesty, narazil do tunela!Drsná nehoda Slováka z pred pár dní si okamžite získala pozornosť. Vodič vyletel z cesty a...6. Január, 2019