Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!

Francúz Francois Gissy pokoril šialený rekord akcelerácie! Ako jediný na svete dosiahol zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 0,551 sekundy. Automobilový svet prišiel o ďalšiu legendu. Pokus o prekonanie 400 km/h rýchlosti skončil tragicky...

rufus v Auto-moto zaujímavosti
12.05.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Pokus o prekonanie...

Auto-moto zaujímavosti

Francois Gissy má na konte niekoľko rekordov a prvenstiev. Fanatik rýchlosti z Francúzska sa stal slávny vďaka neskutočnej odvahe. Tá sa mu stala osudnou. Pokoril šialené rýchlostné méty a zapísal sa do automobilovej histórie rekordmi, z ktorých ostáva rozum stáť.

Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Zdroj: wired.com

Z 0 na 100 km/h za 0,551 sekundy! 

Brutálne zrýchlenie sa stalo jeho drogou. Ako jediný na svete pokoril rekord akcelerácie z 0 na 100 km/h za 0,551 sekundy! To však nebol jeho jediný úspech. Okrem mnohých zaujímavých pretekov, mal na konte aj viaceré rýchlostné rekordy.

Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Zdroj: newatlas.com

Rekord – Rýchlostný limit 333 km/h pokorený! 

Na upravenom stroji sa mu v roku 2014 podarilo prekonať neuveriteľnú rýchlosť až 333 km/h! K pokoreniu rekordu si pomohol špeciálne upraveným „jetovým“ motorom spaľujúcim peroxid vodíka. Opätovného prekonania vlastního rekordu sa už nedočkal.

Akcelerácia z 0 na 400 km/h

Francúzsky rekordér zomrel na následky zranení po náraze do betónového oporného múru počas testov na letiskovej dráhe. Pokus o prekonanie 400 km/h rýchlosti skončil tragicky!

Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Zdroj: newatlas.com

Výroba špeciálneho vozidla

Výroba špeciálnej mašiny, ktorá by spĺňala požadavky na prekonanie rekordu, trvala 3 roky. Pri vývoji strojov mu pomáhal špecialista na kvantovú optiku.

Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Zdroj: newatlas.com

Prvé úspešné testy

Testovanie prebiehalo na letiskovej dráhe bývalého vojenského letiska na severe Francúzska. Za prvými úspěšnými pokusmi o zrýchlenie na 200 km/h, pokračovalo testovanie pri vyššej rýchlosti. Gissy však pri pokuse o prekonanie 300 km/h na nerovnom povrchu vozovky stratil kontrolu nad strojom a vyletel mimo dráhy.

Tragická smrť rekordéra rýchlosti

Ihneď po nehode mu bola poskytnutá prvá pomoc a nasledoval prevoz helikoptérov do najbližšej nemocnice. Gissy však utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Milovník extrémnej rýchlosti tragicky zahynul v snahe o prekonanie svojho vlastního rekordu. 

Zomrel rekordér extrémnej rýchlosti - Francúz Francois Gissy pokoril rekord 100 km/h za 0,5 sekundy!Zdroj: newatlas.com

Automobilový svet prišiel o ďalšiu legendu

Pri pokuse o prekonanie rýchlostného rekordu tragicky zahynul 5. mája. Automobilový svet prišiel o ďalšiu legendu. Česť jeho pamiatke. Rekord Francoisa Gissyho, „stovku za pol sekundy,“ asi tak skoro nikto neprekoná. Málokto sa nebál extrémnej rýchlosti, tak ako Gissy. Ako výzerá jazda na upravenom stroji pri rýchlosti 299 km/h? Sleduj videá na konci článku. 

Zdroj: wired.com, roadandtrack.com, leprogres.fr

Video: Rekord rýchlosti 299 km/h - Francois Gissy

Video: François Gissy - Akcelerácia z 0 na 100 km/h za 0,5 s!

Video: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Ostrý súboj: 608-koňové BMW vs. AMG a Audi RS6 Avant!Súboj, v ktorom Mercedes-Benz C63S AMG a Audi RS6 Avant, nemajú šancu? Kto sa stane víťazom...10. Máj, 2018
02Škoda Favorit za 4 000 €: Ako nová na predaj v ČR!Netradičná Škoda s unikátnym pohonom v limitovanom množstve? Elektromobil Škody, veľká...14. Máj, 2018
03275-koňový VW Passat: Top stav, cena len 6 300 €! Výkon 275 koní zabezpečuje spoľahlivý W8 motor s objemom 4.0 l. Zaujímavé parametre...6. Máj, 2018