Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Audi Q5 podstúpilo kozmetické vylepšenia, pridali mu parádne zadné svetlá

Audi Q5 ani nevyzerá, že je na trhu už od roku 2016 so svojou druhou generáciou. To však znamená, že je akurát ten správny čas na úpravu vzhľadu a vylepšenia v polovici pôsobenia na trhu. Facelift prináša nové tvary detailov a tiež niečo skryté pod kapotou.

JozefM v Auto-moto zaujímavosti
08.07.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Audi Q5 podstúpilo...

Auto-moto zaujímavosti

Audi Q5 ani nevyzerá, že je na trhu už od roku 2016 so svojou druhou generáciou. To však znamená, že je akurát ten správny čas na úpravu vzhľadu a vylepšenia v polovici pôsobenia na trhu. Facelift prináša nové tvary detailov a tiež niečo skryté pod kapotou.

Prednú časť vylepšia štandardne montované predné LED svetlá a celkovo sa dizajn modernizovaných prvkov inšpiroval modelmi, ktoré automobilka na svojich produktoch predstavila len nedávno. Do ponuky zasiahne aj verzia S-Line s jemne modifokovaným vzhľadom. Prinesie inak tvarované otvory a tiež čiernu lištu v spodnej časti nárazníka.

Audi Q5 podstúpilo kozmetické vylepšenia, pridali mu parádne zadné svetláZdroj: Audi

Zadok auta vyzerá takmer totožne s tým, čo ponúkalo auto pred faceliftom. Avšak zdanie klame. Úplne nové sú svetlá s OLED technológiou. Pri nich bude na výber z niekoľkých usporiadaní, ktoré sa dajú nakonfigorovať pri objednávaní. V prípade Q5 bude prvýkrát v ponuke aj systém maticových predných LED svetiel. Pribudne aj svetelná šou pri prichádzaní k autu a tiež pri odchádzaní.

V interiéri automobilka využije najnovšiu verziu informačno-zábavného systému MIB 3. Na zobrazenie použije horizontálne nastavený displej v stredej prístrojovej dosky. Stojí akoby samostatne a má uhlopriečku 10,1 palca. Oproti predchodcovi je až 10-krát rýchlejší. Využíva tiež cloudové služby na uchovanie nastavenia auta. To znamená, že ak sa majiteľ prihlási do iného auta, tak sa mu stiahnu jeho vlastné nastavenia. Ovládanie je výlučne dotykom na novom displeji.´

Audi Q5 podstúpilo kozmetické vylepšenia, pridali mu parádne zadné svetláZdroj: Audi

Samozrejmosťou bude, že v cenníkoch sa zjaví Virtual Cockpit, čiže displej miesto prístojov pred vodičom. Pre všetky modely by sa mal do štandardnej výbavy dostať Apple CarPlay fungujúci bez nutnosti prepojenia káblom. Niektoré prvky výbavy bude možné, vďaka pripojeniu auta k internetu, doplniť dodatočne. Bude to, napríklad, navigáčný systém MMI navigation plus. Pre niektoré funkcie bude možné zvoliť dĺžku používania. Bude možné mať ich na mesiac, na rok, alebo bez časového obmedzenia.

Novinkou v ponuke motorov bude verzia označení 40 TDI. Dvojliter so štyrmi valcami dosahuje výkon 150 kW (204 k) a krútiaci moment 400 Nm. Oproti predchodcovi je až o 23 kilogramov ľahší. Je spojený aj s mild-hybridným systémom na princípe remeňom poháňaného štartér-generátora. Vďaka nemu je možné vypnúť, pri dobŕžďaní motor už pri 20 kilometroch za hodinu. Celková úspora paliva je tri decilitre. Celkovo sa, podľa merania WLTP, dostáva kombinovaná hodnota na 5,4-5,3 litra nafty na sto kilometrov. S modernizovaným dvojlitrom sa auto na stovku dostane za 7,6 sekundy a maximálne dosiahne 222 kilometrov za hodinu.

Audi Q5 podstúpilo kozmetické vylepšenia, pridali mu parádne zadné svetlá

Dvojliter na naftu spĺňa požiadavky emisných noriem Euro 6d-ISC-FCM a Euro 6 AP. Oxidy dusíka redukuje nový systém katalytickej redukcie s dvojitým vstrekom AdBlue. Nebude však jediným motorom v ponuke. Postupne sa pridajú ešte dve výkonové verzie tohto istého agregátu a tiež V6 TDI s objemom tri litre. Benzín bude reprezentovať dvojlitrové TFSI. Hybridné verzie budú aj s možnosťou nabíjania, čo znamená, že aj Q5 príde s dvomi verziami takéhoto systému.

Audi Q5 vyrába automobilka vo fabrike v Mexiku. Odtiaľ sa na trhy po celom svete dostane na jeseň 2020. Štart predaja bude spojený so štartovacou sériou označenou Edition One. Bude mať S-Line exteriér, čierne logá automobilky a červené brzdové strmene. Vnútro vylepšia športové sedadlá. Na výber bude, pre Edition One, z odtieňov farieb biela Glacier, čierna Myth, či modrá District a zelená Ultra.

Audi Q5 podstúpilo kozmetické vylepšenia, pridali mu parádne zadné svetláZdroj: Audi

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01VIDEO: Mansory LaRevoluzione alebo Ferrari pre najnáročnejších. Jediný kus na svete!Po čom ste túžili, keď ste boli ešte malým chlapcom? Po červenom Ferrari. Po čom ste...1. Január, 2015
02Drsné video z Čiech: Ako nejazdiť off-road s Mercedesom? V off-roadovom svete sa stane profesionálom ten, kto je ochotný riskovať. Keď však miera...14. Marec, 2017
03Nové detaily o Škode Superb. Fotky, možno aj športová verzia.Škoda Superb tretej generácie odpočítava posledné dni do svojej oficiálnej premiéry na...8. Február, 2015