Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Aktuálne: Horúca premiéra VW Golf s novým Evo motorom!

Automobilka len pred pár hodinami odhalila svoju novú pýchu! Nový facelift Golfu prináša niekoľko zmien, ktoré sa dotknú potenciálneho zákazníka. Aj keď sa jedná len o malé zmeny dizajnu, o technické novinky a zmeny pod kapotou, nebude núdza! 

rufus v Technika
10.11.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Nový Golf- svetová...

Technika

Jeden z najobľúbenejších modelov a automobilová stálica nášho trhu má pre náš aktuálne správy. Nový facelift VW Golf má za sebou oficiálnu svetovú premiéru! za sebou premiéru horúcej novinky! Aké zmeny prináša nový VW Golf 2017? Môžeme sa tešiť na viaceré zaujímavé verzie horúcej novinky!

Ktorú faceliftovu verziu berieš?Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

VW Golf 2017

Automobilka len pár hodinami odhalila svoju novú pýchu. Konečne si môžeme nový facelift Golfu predstaviť v celej paráde, nie len na základe predčasne odhalených fotografií. Teraz prichádza na rad množstvo hodnotení, komentárov a s nimi spojená vlna kritiky. Aj to patrí k predstaveniu bestselleru značky Volkswagen!

Dizajn

Zaujímavý dizajnový dojem vytvárajú upravené sacie otvory. Vozidlo dostalo upravenú čelnú masku s chrómovými lištami a nové nárazníky. Čo sa týka dizajnového prevedenia, nejedná sa o celkovú zmenu tvarovej línie. To možno pri podobne úspešnom modeli s overeným tvarom pochopiť.

VW predstavil rôzne zaujímavé verzieZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Farebné varianty

V základnej výbave narazíme na zaujímavé prvky, omnoho väčšiu pozornosť a prepracovanie si však zaslúži rozšírená výbava. Zákazník určite ocení možnosť výberu príplatkovej verzie s radarovým senzorom a tempomatom umiestneným za nárazníkom a logom Volkswagenu. Pochváliť možno tiež výber palety farieb karosérie a a dizajn zliatinových kolies.

Volkswagen Golf 2017 R-LineZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Novinky pod kapotou!

Nový facelift Golfu prináša niekoľko zmien, ktoré sa dotknú potenciálneho zákazníka. Aj keď sa jedná len o malé zmeny dizajnu, o technické novinky a zmeny pod kapotou, nebude núdza! Najväčším prekvapením je použitie nového pohonného agregátu.

Pohon

Do motorovej výbavy pribudne nový motor 1.5 TSI Ages! 1,5 litrová preplňovaný štvorvalec TSI Ages disponuje výkonom 150 koní a 250 Nm krútiaceho momentu. Tento motor využíva „deaktiváciu valcov“ s udávanou spotrebou 4,9 litra na 100 kilometrov jazdy! Volkswagen ponúka aj BlueMotion variantu, ktorá dokáže jazdiť ešte úspornejšie!

Volkswagen Golf GTI 2017Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Interiér

Najzaujímavejším prvkom interiéru je 12,3-palcový „virtuálny kokpit,“ ktorý poznáme aj od konkurenčných značiek. Ten je súčasťou príplatkovej výbavy. V rozšírenej výbave vozidlo disponuje možnosťou výberu až 5 rôznych nastavení virtuálneho ovládania. Vodič sa môže rozhodnúť, ktorý spôsob navigácie uprednostní. Interiér vozidla ponúka vodičovi klasické čisté línie, na ktoré sme u modelov Volkswagenu zvyknutí.

Interiér Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Bezpečnostné prvky

Na poli bezpečnosti sa Volkswagen rozhodol pre využitie viacerých systémov. Mieru bezpečnosti zvýši systém Traffic Jam Assist a vodič bude mať k dispozícii niekoľko možností „polovičného“ autonómneho riadenia. Do výbavy pribudla voľba Emergency Assist, ktorá dokáže vyhodnotiť z vodičových reakcií, že nevenuje dostatočnú pozornosť jazde. V tom prípade táto voľba bezpečne zastaví vozidlo. Bezpečnostná výbava ponúka aj zdokonalené brzdné vlastnosti, detekciu chodcov v okolí, samostatné parkovanie. Zaujímavosťou je aj funkcia „Trailer Assistent,“ ktorú ocenia vodiči jazdiaci často s prívesom.

Zdokonalený multimediálny systém

Zmenami prešiel aj stredový panel, ktorý v závislosti od výbavy dostal 6,5-palcový až 9,2-palcový monitor uľahčujúci navigáciu. Vyšší  variant s 9,2-palcovým monitorom je pre novú faceliftovú verziu kľúčovou modifikáciou.

Volkswagen Golf GTI 2017Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Ovládanie gestami

Nový Golf je vôbec prvým Volkswagenom, ktorý ponúka ovládanie gestami! Vodič tak môže využívať ovládanie dotykom aj gestami. Pripojiteľnosť sa stala taktiež esenciálnou vlastnosťou nového Golfu. Vozidlo možno pripojiť na systémy Android Car Mirror Link, CarPlay Apple a ďalšie. Ostatné modely dostanú túto možnosť až neskôr, ak vôbec. Volkswagen zváži, či sa ich využitie osvedčí.

Varianty

Mimoriadne zaujímavé je prevedenie VW Golf GTI s výkonom zvýšeným z 220 na terajších 230 koní. Ešte ostrejšou verziou bude stroj s označením GTI Performance, ktorý disponuje výkonom 245 koní. Zákazník dostane možnosť výberu medzi 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG.

Všetky predstavené faceliftové verzie Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Príchod na trh

Predpokladaný príchod na trh je budúci rok, pričom už od decembra je možnosť vytvárať predobjednávky! Tešiť sa môžeme nielen na najvyššiu variantu R-Line! Pošuškáva sa, že vo výbave ponúkne ďalších 20-koní výkonu naviac! Ostatné informácie môžu byť zverejnené pri príležitosti nadchádzajúceho autosalónu v Los Angeles, kde sa automobilka predstaví s úplne novým elektrickým VW e-Golf s predĺženým dojazdom!

Najpopulárnejší model opäť zaujal!

Nový motor. Ovládanie gestami a mnohé ďalšie zmeny. Aké sú prvé dojmy? Spĺňa  predpoklady očakávaného príchodu jedného z najpredávanejších modelov? Sleduj oficiálne videá zverejnené pri príležitosti premiéry! Všetko nasvedčuje tomu, že počet fanúšikov VW Golf bude mať aj vďaka novinke stúpajúcu tendenciu! 

Volkswagen Golf 2017 R-LineZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj: autoexpress.co.uk, .telegraph.co.uk

Video: Nový Golf- svetová premiéra

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nový pick-up Mercedesu ťa zdvihne zo stoličky!Pick-upy sú považované za automobily prevažne na pracovné účely. Aj keď sú najviac obľúbené...2. November, 2016
02Rekordman výdrže: 1 majiteľ 23 rokov a 575-tisíc najazdených km!Najazdených 575 tisíc kilometrov a 23 rokov aktívneho užívania! Tomu sa povie dlhoveký...8. November, 2016
03Rebel TRX Concept: 585 koní na trhanie terénu!Obrovské 37-palcové pneumatiky, pohľady priťahujúce dizajnové prevedenie v kombinácii so...6. November, 2016