Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Ako postaviť karavan z Lega?

Blízko britského Birminghamu zahviezdila televízna šou o obytných automobiloch a karavanoch, na ktorej bol odhalený najväčší karavan postavený z Lega. Dokumentačné video zachytáva viac ako 1000 hodín práce 12-členného tímu, ktorý postavil karavan z viac ako 215158 legových kociek.

admin v Auto-moto zaujímavosti
15.04.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Ako postaviť karavan z Lega?

Auto-moto zaujímavosti

Blízko britského Birminghamu zahviezdila televízna šou o obytných automobiloch a karavanoch, na ktorej bol odhalený najväčší karavan postavený z Lega. Dokumentačné video zachytáva viac ako 1000 hodín práce 12-členného tímu, ktorý postavil karavan z viac ako 215158 legových kociek.

Organizátori potvrdili, že išlo o prelomenie svetového rekordu v stavbe najväčšieho karavanu z Lega, ktorý bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov.

Ako postaviť karavan z Lega?

Tím, ktorý sa zapísal do nového svetového rekordu sa skladal z profesionálnych staviteľov z Lega. Karavan, ktorý postavili je 3,6m dlhý a 2,2m vysoký a je navyše vybavený elektrickým osvetlením a tečúcou vodou. Karavan z Lega bol postavený okolo kovovej výstuže, ktorá zabezpečila, aby sa pod vlastnou váhou nezrútil. Postaviť ho trvalo neskutočných 12 týždňov. Oproti naposledy zapísanému rekordnému karavanu z Lega je 10-krát väčší.

Vo vnútri karavanu je možné nájsť plnohodnotné interiérové zariadenie a doplnky, ako vierohodne premietnutú realitu života v karavane do sveta hračiek z Lega. Vedľa drezu s tečúcou vodou sa nachádza stavebnicová dvojplatnička s kanvicou a panvicou s volskými okami. Chladnička obsahuje uskladnené potraviny ako rajčiny či krabicu mlieka.

Nájdeme tu kompletne vybavený priestor s jedálenským stolovaním, posteľ a šachovnicu s rozohranou partiou šachu. Posledná kocka bola symbolicky umiestnená dvojicou Carlom Fogartym, bývalým svetovým šampiónom v pretekoch na motorke, a Mattom Bakerom, moderátorom karavanovej šou. James Bisset, jeden z organizátorov šou, povedal: „Chceli sme vytvoriť niečo naozaj unikátne, aby sme oslávili 130. Výročie voľnočasového karavaningu a sme absolútne nadšení naším rekordným modelom.“

Jeho obľúbeným detailom je „presklené“ okno, na ktoré boli použité priesvitné kocky Lega. Obdivuhodným je aj šachový set a do detailu prepracované šachové figúrky z najmenších legových súčiastok. Kreatívni stavitelia karavan zútulnili kyticou z lesných kvetov alebo pohárom na zubnú kefku s vytekajúcou zubnou pastou. Nechýba ani hračka pre deti v podobe stredovekých rytierov, ktorí hádžu nešťastlivca do kotla s vriacou vodou.

Každý, kto karavan videl na vlastné oči, bol ohúrení prepracovanými detailmi a vynaliezavosťou staviteľov. James dopĺňa: „Cestovanie a trávenie voľného času v karavanoch má nádhernú históriu a je veľmi obľúbené miliónmi ľudí a rodín, ktorí majú silný vzťah k prírode.“

Prelomenie rekordu je obzvlášť fascinujúce, keď sa stretnú dva svety – svet Lega a svet karavaningu. Lego je navyše veľmi obľúbeným predmetom pri lámaní rekordov. V Guinessovej knihe rekordov mu v roku 2016 patrí samostatná kapitola.  


Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA