Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

25-metrový cestný vlak z ČR: 2 Road Trainy odvezú náklad 3 kamiónov!

V Austrálii jazdia ako 2 až 4-návesové súpravy dlhé až 50 metrov s maximálnou hmotnosťou až 136 ton. U nás sa s nimi môžeme stretnúť tiež. Sú efektívnou náhradou kamiónov. Vychutnaj si kamión s nadlimitnou dĺžkou v akcii! Trúfneš si ako vodič? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.10.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Radenie...

Auto-moto zaujímavosti

V Austrálii jazdia ako 2 až 4-návesové súpravy dlhé až 50 metrov s maximálnou hmotnosťou až 136 ton. U nás sa s nimi môžeme stretnúť tiež. Niektoré európske krajiny limitujú ich dĺžku na 25 metrov. Vychutnaj si kamión s nadlimitnou dĺžkou v akcii!

Scania NEW R450 Highline Road Train logistickej spoločnosti HOPI z ČRZdroj: flicr.com

Logistická spoločnosť z ČR

Ich nákupom prekvapila spoločnosť z ČR. Logistická doprava Hopi využíva na prepravu neďaleko Prahy tento unikát, ktorý ťa pri prechádzaní kruhového objazdu rozhodne zaujme! Vychutnaj si „spanilú jazdu“ Road trainov vo videách nižšie.

Scania NEW R450 Highline Road Train logistickej spoločnosti HOPI z ČRZdroj: flicr.com

Menej vodičov

Road trainy znamenajú pre spoločnosti ešte jednu obrovskú výhodu. Keďže odvezú viac nákladu, súčasne šetria pracovné sily. Kamiónové spoločnosti majú problém zamestnať zodpovedných vodičov. Využitím tejto formy dopravy „ušetria“ nielen finančne, ale aj na nábore vodičov.

Len najlepší vodiči

Samozrejme, s výberom vodičov sa spája ďalšia povinnosť. Za volantom môžu sedieť len tí najlepší vodiči z najlepších. Trúfol by si si na jazdu s týmto dlhým kolosom? Spoločnosť Hopi sa na sociálnej sieti pochválila s nákupom extrémnej súpravy krátkym príspevkom.

Actros Road TrainZdroj: roadstars.mercedes-benz.com

Šetria palivo

HOPI train opísala logistická spoločnosť z ČR pomocou niekoľkých stručných charakteristík. 4 teplotné režimy, dĺžka 25,25 metra a nosnosť nákladu 21 ton. Na vstup do premávky potrebuje povolenie ministerstva dopravy, Polície ČR a počas celej jazdy musia byť zapnuté majáky. Spoločnosť dostala povolenie na 2 súpravy určené pre trasu Praha-Prostějov.

Ruský Road Train spoločnosti ALROSA Tonar-95405 Zdroj: iepieleaks.nl

2 Road trainy odvezú náklad 3 kamiónov!

Tieto dlhé súpravy sú primárne určené na prepravu na využívaných diaľničných úsekoch. Ako sa ti cestné vlaky páčia? Čo si myslíš o ich bezpečnosti na cestách? Podeľ sa s nami o svoje názory v komentároch pod článkom.

Zdroj: linkedin.com, facebook.comhttps://roadstars.mercedes-benz.combulkhandlingreview.com

Road Train súpravy

Video: Volvo Truck Road Train riadený ženou

Video: Radenie 52-metrového cestného vlaku

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Čínska Škoda Kodiaq za polovicu: Haval F7x za 15 500 eurČínske automobilky dokážu napodobňovať európske úspešne modely s takou presnosťou, že často...20. Október, 2019
02Zabudni na Scalu: Nová Škoda Rapid s upraveným faceliftomVďaka čínskemu výrobcovi môžeš mať žiadané parametre za menej peňazí. Nová Škoda Rapid bola...22. Október, 2019
03Tesla zabíja: Vodič zhorel kvôli dverám bez kľučiekBezpečná a ekologická Tesla? Tesla Model S čelí obvineniam za smrť vodičov, ktorí po nehode...28. Október, 2019