Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

1050-koňový zabijak Tesly: Stovka za menej ako 2,5 sekundy + dojazd 700 km!

Tajomná „elektrická“ automobilka pripravila Tesle odvážnu výzvu. Tvrdí, že ich prvé produkčné vozidlo pokorí rýchlostné parametre Tesly. Podarí sa jej to? Nenechaj si ujsť unikátny elektromobil, ktorý prekvapí nielen dojazdom! Sleduj video z jazdy!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
16.01.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Fail z prezentácie vozidla...

Auto-moto zaujímavosti

Tajomná „elektrická“ automobilka pripravila Tesle so svojím prvým produkčným automobilom odvážnu výzvu. Tvrdí, že ich prvé produkčné elektrické vozidlo pokorí rýchlostné parametre Tesly. Podarí sa jej to? 

Faraday Future FF91 - dojazd

Vozidlo predstavené na veľtrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas má skutočne veľké plány. Podľa európskej normy udáva výrobca na jedno nabitie dojazd 600, podľa niektorých zdrojov až 700 kilometrov! O vysoký dojazd sa má postarať vstavaný 130kWh akumulátor.

Zaujímavé prvky

Model ponúka viacero zaujímavých prvkov. Okrem pohonu všetkých kolies pozornosť upúta vonkajšie osvetlenie so špeciálnym signalizačným systémom. Pomocou zmeny osvetlenia tak upozorňuje okolie o zmene rýchlosti, brzdení alebo o jazdení v samoriadiacom režime. Samoriadenie zabezpečuje 13 radarov s krátkym a dlhým dosahom, 10 HD kamier, zásuvný 3D modul v kapote a 12 ultrazvukových senzorov. 

Jazda v protoype Faraday Future FF91 - Jazdí extrémne rýchlo!

Nabíjanie

Domáca 240V nabíjačka ho podľa dostupných informácií dokáže dobiť na polovicu za menej ako 4,5 hodiny. Plnú kapacitu batérie je možné dosiahnuť za približne 10 hodín. Okrem toho ponúka FF 91 nečakane vysoký level autonómneho riadenia. Výrobca sľubuje až level 5, ale reálne môžeme považovať za veľký úspech aj level 3 alebo 4. Nie všetko totiž funguje tak hladko ako výrobca sľubuje. Presvedčil o tom pri prezentácii "Driverless Valet" systému. Pred zrakmi médií a špecializovaných odborníkov systém jednoducho nefungoval.

 

Zrýchlenie z nuly na sto pod 2,5 sekundy!

Startupová spoločnosť udáva zrýchlenie z nuly na 97 kilometrov za hodinu len za 2,39 sekundy! Podľa Faradayu by na rovnakej dráhe najrýchlejší model Tesly dosiahol identickú rýchlosť za 2,5 sekundy. Čo dodať, sľub o porazení najväčšieho konkurenta je mimoriadne odvážne tvrdenie!

Z predstavenia Faraday FutureZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Pochybnosti o financovaní a konkurencieschopnosti

Neznámemu výrobcovi údajne pomáha s financovaním čínsky kapitál. Podľa BBC spoločnosť v minulosti čelila finančným ťažkostiam a snažila sa preraziť už z viacerými modelmi. Veľa sa polemizuje o problémoch vo vedení. Len pár dní pred predstavením vozidla došlo k odchodu viacerých dôležitých ľudí z vedenia spoločnosti spolu s odchodom šéfa globálneho vedenia. Ďalšou negatívnou reklamou je "fail" priamo z prezentácie vozidla v Los Angeles. Vozidlo sa rozhodla, že na stlačenie tlačidla nebude reagovať. Viac vo videu pod článkom. 

1050-koňový zabijak TeslyZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Uvedenie na trh

Napriek všetkým problémom je však samozvaný „zabijak Tesly“ tu. Za pár dní ohlásených predobjednávok má na konte viac ako 64-tisíc rezervácií! Model FF 91 by mal byť na trh uvedený v roku 2018. Výrobca ponúka možnosť vytvorenia návratných predobjednávok. Záujemcovi stačí zložiť zálohu vo výške 5-tisíc amerických dolárov.

Faraday Future FF 91Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Faraday Future rýchlejší ako Tesla?

Dohady ohľadne konkurencieschopnosti a financovaní vystriedali dohady o tom, či Faraday dokáže konkurovať elektromotorom Elona Muska, tak ako si zaumienil. Demonštratívne video ukazuje, že zrýchľuje lepšie ako Tesla Model X a Model S Ludicrous Mode. Myslíš, že sa odvážne plány o pokorení Tesly podarí 1050 koňovému Faradayu naplniť? 

Zdroj: roadandtrack.com

Video: Faraday Future FF 91- nový druh elektrického vozidla

Video: Tesla Model S vs. Faraday Future FF 91

Video: FF 91 - prvá jazda

Fail z prezentácie vozidla v Los Angeles

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Bentley Continental Supersport: Najrýchlejší najluxusnejší 3-tonový 4-miestny obor planéty! Nadchádzajúci skvost Continental Supersport je najsilnejším Bentley vôbec! Rýchlostné...14. Január, 2017
02Video: Boj vodičky s poľadovicou - musíš vidieť!Vodiči na celom svete v týchto dňoch bojujú s poľadovicou. Niekedy ide o poriadne...10. Január, 2017
03Všetkoterén za 10-tisíc eur? Zrekonštruovaná Tatra 8x8 na predaj! Chystáš sa do ťažko prejazdného terénu? Pravdepodobne vyžaduješ od vhodného stroja pohon...2. Január, 2017