Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

100 km za 26 minut: 230 km/h na nemeckej diaľnici so spotrebou 25 l!

Rekordný čas + spotreba. Priemerná rýchlosť 230 km/h na 100 km úseku diaľnice s neobmedzenou rýchlosťou stála vodiča 25 l paliva. Čo dokáže VW Golf GTI po utrhnutí z reťaze rýchlostných limitov? Golf dokáže na diaľnici prekvapivo dobre konkurovať rýchlym 300 km/h superšportom! Budeš sledovať so zatajeným dychom, sleduj video.

rufus v Video sekcia
26.12.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: 100 km za 26 minút...

Video sekcia

Neobmedzená rýchlosť v Nemecku vyzýva k vyskúšaniu limitov. Vlastných, rýchlostných a tiež limitov vozidla. Je neobmedzená rýchlosť určená len pre drahé vozidlá, značky a majetných vodičov? Vôbec nie. Možno ťa to prekvapí. Ocení ju aj bežný model, napríklad obľúbený VW Golf!

2017 Volkswagen Golf GTI Performance - 100 km za 26 minut: 230 km/h na nemeckej diaľnici so spotrebou 25 l!Zdroj: motor1.com

Výhody neobmedzenej rýchlosti na diaľnici

Čo dokáže VW Golf GTI po utrhnutí z reťaze rýchlostných limitov? Aké sú výhody neobmedzenej rýchlosti na diaľnici? Najväčšie pozitívum? Možnosť jazdy rýchlosťou okolo 160 a 200 km/h v ľavom pruhu. Takmer nepretržite. Dokonca aj v prípade, že je diaľnica vyťažená. Nemecká diaľnica aj vďaka tomu vyniká plynulou premávkou. 

250 km/h, rekordný čas

Keď sa povie bezpečnosť na diaľnici, väčšina z nás si predstaví určitý rýchlostný limit. Priprav sa na nečakané hodnoty. Priemerná rýchlosť Volkswagenu Golf bola na 100 km úseku až 230 km/h. Vysoká rýchlosť neznamená zníženie bezpečnosti.

Čo dokáže VW Golf GTI raketa?  Zdroj: youtube.com/Cars on Autobahn

100 km na diaľnici za 26 minút

Kde sa neobmedzená rýchlosť zaručene prejaví? Na spotrebe, 100 kilometrov dlhý úsek stál vodiča približne 25 litrov paliva. Netreba však zabúdať na 2 obrovské výhody pre vodiča aj bezpečnosť. Rýchly presun a zníženie únavy ocení najmä vodič. Menej hodín strávených na diaľnici ocenia všetci účastníci premávky. Štatistiky dokazujú,  že vyššia rýchlosť na diaľnici prináša vyššiu bezpečnosť a menšiu nehodovosť.

Neobmedzená rýchlosť vs. 130 km/h rýchlostný limit

Čo by sa stalo, keby obmedzili rýchlosť na diaľniciach v Nemecku? Dopravné experti predpokladajú, že rýchlostný limit 130 km/h by spôsobil okamžité kolabovanie dopravy v dopravných špičkách. Jednoducho povedané, jediný spôsob ako umožniť prejazd väčšiemu množstvu áut, je vyššia rýchlosť a skrátenie času stráveného na diaľnici. Je to logické, čo povieš?

Čo dokáže VW Golf GTI raketa?Zdroj: motor1.com

Golf vs. 300 km/h superšport = Úspora 6 minút na 100 km jazdy  

Nestačia ti dosiahnutá rýchlosť prejazdu 100 km úseku a spomenuté parametre? V tom prípade dosiahneš ako vodič ešte zaujímavejšie, avšak porovnateľné čísla, s luxusnejším vozidlom, ktoré je stavané na jazdu pri rýchlosti 300 km/h. Za týchto podmienok prejdeš daný úsek za približne o 6 minút kratší čas. Výborné skóre práve pre Golf. Silným rivalom dokáže veľmi dobre konkurovať aj na diaľnici.

Maximálna rýchlosť ešte vyššia

Volkswagen Golf GTI Performance uvádza pre modely s automatickou prevodovkou maximálnu rýchlosť s elektronickým obmedzovačom 248 km/h. Prekvapením je, že dosahovaná rýchlosť vo videu je až 253 km/h na siedmom prevodovom stupni.

Čo dokáže VW Golf GTI raketa?Zdroj: motor1.com

Pohon

Priblížme si niektoré špecifikácie vozidla, ktoré rozhodne prekvapí výbornou kompatibilitou s nemeckou diaľnicou. VW Golf poháňa 2,0-litrový TSI turbodúchadlový plynový motor. Pohonný agregát disponuje výkonom 245 koní, 180 kW a 370 Nm krútiaceho momentu.

Nielen pre rýchle mašiny prémiových značiek

Ako rýchlo sa dá diaľnicou bezpečne presúvať bez obmedzení rýchlosti? Najlepšie to dokazuje príklad z praxe. Čo dokáže VW Golf GTI vyťažiť z nemeckej diaľnice?

Čo dokáže VW Golf GTI raketa?Zdroj: motor1.com

Čo dokáže Golf GTI Performance 2,0 Turbo?

Zábery boli zverejnené na YouTube kanáli Cars on Autobahn. Video je dôkazom, že neobmedzená rýchlosť je zaujímavá nielen pre vrcholové modely a rady áut. Čo dokáže Golf GTI Performance na nemeckej diaľnici? Určite si pozri, ako si nenápadný Golf viedol na úseku diaľnice s neobmedzenou rýchlosťou. Obdiv pre Golf GTI je na mieste. Ako hodnotíš zaujímavé čísla výkonu a času mašiny, ktorá nepatrí k špičke?  

Zdroj: motor1.com

Video: 100 km za 26 minút na nemeckej diaľnici

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Krádež navigácie: Nová metóda zlodejov = Rozbité svetlá, okno, strecha! Nové sofistikované spôsoby umožňujú zlodejom kradnúť v rekordnom čase. To, že pritom stihnú...16. December, 2018
02Rarita s podpisom Paula Walkera: Na predaj VW Jetta z Rýchlo a zbesilo!Ak chceš vlastniť výnimočný stroj s filmovou históriou, zbystri pozornosť. Hodnota mašiny z...12. December, 2018
03Žena natankovala benzín do elektrickej Tesly! Čo sa stalo?Ako zničiť Teslu? Táto vodička pozná odpoveď. Výrobca by mal pre podobné prípady varovať...30. December, 2018