Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Žiadna smrteľná nehoda! Najbezpečnejší automobil za 16 rokov!

Tento model nie je v kategórii vysokej bezpečnosti nečakaným návštevníkov. Značka dlhodobo dosahuje výborne výsledky v crash testoch a testoch Euro NCAP. Ktorý automobil sa môže pochváliť dych vyrážajúcou bilanciou bezpečnosti? Kto je víťazom testu bezpečnosti známej anglickej spoločnosti? 16 rokov bez jedinej smrteľnej nehody!  

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.04.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Volvo XC90 v teréne

Auto-moto zaujímavosti

Tento model nie je v kategórii vysokej bezpečnosti nečakaným návštevníkov. Značka dlhodobo dosahuje výborne výsledky v crash testoch a testoch Euro NCAP. Ktorý automobil sa môže pochváliť dych vyrážajúcou bilanciou bezpečnosti?

Najbezpečnejšie auto na svete: 16 rokov bez smrteľnej nehody! Zdroj: indiatimes.com

16 rokov bez jedinej smrteľnej nehody 

Dosahovať vysoké skóre v skúškach odolnosti a ochrany pasažierov je výsadou kvalitných značiek áut, ktoré majú na svetovom trhu vďaka bezpečnosti výborné renomé. Ktorý faktor však v tejto kategórii zaváži ešte viac? Ak model dosahuje skvelé výsledky bezpečnosti dlhodobo.

Volvo XC90

To je prípad dnešného kandidáta na najbezpečnejší automobil na trhu. Severské SUV prekvapuje nečakane vysokými známkami bezpečnosti v testoch takmer 20 rokov! Svoje prvenstvo potvrdilo ďalším úspechom. Zaujímavé výsledky anglickej spoločnosti Thatcham Research stoja za pozornosť.

Najbezpečnejšie auto na svete: 16 rokov bez smrteľnej nehody! Volvo XC90 Zdroj: motortrend.com

Najbezpečnejší automobil za takmer 20 rokov predaja 

Tento konkrétny model značky Volvo má za sebou viac ako 16 rokov predaja v Britskom kráľovstve. Prekvapenie? Nemá na konte na celom testovanom území za celý čas jedinú smrteľnú nehodu! Volvo XC90 prinieslo obdivuhodnú bilanciu nehodovosti. Koľko pasažierov zahynulo za takmer 20 rokov predaja v iných značkách áut, modeloch? Ani jeden konkurent sa nemôže pochváliť žiadnou stratou na životoch za tak dlhé obdobie.

Testovanie na 50 000 vozidiel

Od spustenia predaja modelu Volvo XC90 v roku 2002 sa predalo viac ako 50 000 vozidiel. Výskumníci označili za pre bezpečnosť kľúčové rozhodnutie – technológiu detekcie nebezpečenstva, ktorá varuje vodičov pred rizikom zrážky. Táto technológia sa stala štandardom, ktorú ponúka dnes napríklad Volkwagen Golf a viaceré modely značky Mercedes-Benz. Kto však ako prvý tento systém vytvoril a použil? Práve Volvo s modelom XC90. Priekopník účinného bezpečnostného systému má ďalšie cenné prvenstvo.  

Žiadna smrteľná nehoda za 16 rokov - Volvo - Najbezpečnejší automobil v teste! Zdroj: autoevolution.com" data-reactid=".11tcq5i9u7e.1.d.0.0.0.5.0.3.0

Najkvalitnejší automobil v teste

Aktuálne sú tieto systémy rozšírené o Autonómne núdzové brzdenie (AEB) a ďalšie systémy, ktoré dokážu reálne zabrániť kolízii. Nezávislé laboratórium Thatcham Research označilo Volvo XC90 na základe tejto skutočnosti a reálnej bilancie smrteľných nehôd za najkvalitnejšie vozidlo, ktoré bolo testované. 

Zmeny v poistení vozidla

Štatistika bezpečnosti anglickej spoločnosti Thatcham Research sa zaoberá najmä poistením vodičov. Výskumní dospeli k záveru, že na základe spoľahlivosti funkcie AEB je na mieste zaviesť nižšie poistenie pre vozidlá so štandardne aktívnym systémom AEB. V Spojenom kráľovstve má systém AEB ako voliteľný doplnok každé 3. vozidlo.

Volvo XC90Zdroj: cloudinary.com

Až o 38% nižšie riziko kolízie

Prečo je na mieste znížiť poistné pre takto vybavené vozidla? Tieto vozidlá disponujú na základe výsledkov bezpečnosti až 38% nižším rizikom zrážky. Luxusné SUV zo Švédska je vďaka tomu najbezpečnejším autom vo Veľkej Británii. Čo robí Volvo XC90 tak výnimočným? Extrémne vysoká miera aktívnej a pasívnej bezpečnosti sa nevsťahuje na územie Spojeného kráľovstva, ktorého štatistiky boli v teste použité. Tento štandard bezpečnosti a kvality ponúka Volvo celosvetovo. Tu však výrobca svoju prácu nekončí.

Od roku 2020 už žiadne smrteľné nehody značky Volvo!

Švédsky výrobca si stanovil odvážny plán, že od roku 2020 nezahynie vo vozidle značky Volvo žiaden človek! Súčasné výsledky a spoľahlivosť aktívnych systémov bezpečnosti nasvedčujú, že sa to skutočne podarí! Volvo ide cestou, kde prakticky nemá konkurenciu. Okrem dizajnu, úžitkovosti, praktického využitia, jeho vozidlá poskytujú najvyššiu možnú úroveň bezpečnosti. 

Najbezpečnejší automobil na trhu

16 rokov bez jedinej smrteľnej nehody! Ktorý automobil sa môže pochváliť takou dych vyrážajúcou bilanciou bezpečnosti? Je Volvo XC90 najbezpečnejším automobilom na svete? Ako hodnotíš výsledky testu a kvalitu vozidiel značky Volvo? 

Zdroj: telegraph.co.ukvolvocars.com, bbc.com, am-online.com, workshopmagazine.co.uk, garagewire.co.uk, motortrend.com

Video: Volvo XC90 - Najbezpečnejšie auto na svete

Video: Crash test Volvo XC90 vs. Audi Q7

Video: Volvo XC90 v teréne

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Stop zahmlievaniu skla: Funguje to, len 1 surovina!Ako zabrániť zahmlievaniu skla? Nečakaný spôsob, ktorý 100% funguje! Nebudeš veriť, že si...4. Máj, 2018
02Raritná Škoda Felicia: Na predaj za 5 700 €!Jeden z najobľúbenejších modelov. Škoda Felicia. Zub času však z úspešného modelu spravil...8. Máj, 2018
03Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Francúz Francois Gissy pokoril šialený rekord akcelerácie! Ako jediný na svete dosiahol...12. Máj, 2018