Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Žena prerobila Model 3 na vysnívaný Tesla super pick-up

Mladá youtoberka snívala o elektrickom pick-upe. Tesla funkčný dodnes nepredstavila. Svojrázna mladá žena sa rozhodla, že si ho vyrobí svojpomocne. Na výrobu použila Teslu Model 3. Výstavba počítala s premysleným riešením korby umiestnenej v priestore nad zadnou nápravou. Nenechaj si ujsť Tesla Truckla - pick vyrobený z Tesly Model 3. Čo dokáže? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
20.06.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Truckla -...

Auto-moto zaujímavosti

Tesla sa s výrobou funkčného a praktického pick-upu neponáhľa. To prinútilo mladú youtuberku k odvážnemu činu. Rozhodla sa, že svoju Teslu Model 3 prerobí na vysnívaný pick-up. Ako to dopadlo?

Žena vyrobila Tesla super pick-up, ktorý Tesla neponúkaZdroj: youtube.com/ Simone Giertz" data-iml="1560977635328

Tesla super pick-up

Plány ohľadne príchodu na trh sa zatiaľ Muskovej automobilke rozplývajú. Realizáciu brzdí množstvo otáznikov ohľadne praktického a funkčného riešenia. Elektrický pick-up by posunul možnosti potenciálneho využitia ešte ďalej.

Príchod na trh

Sériová výroba zatiaľ nebola ohlásená. Tesla chce na vhodných vlastnostiach poctivo pracovať. Časom sa snáď dočkáme očakávanej verzie karosérie, ktorú si pýta čoraz väčší počet Tesla zákazníkov.

Prerábka - žena upravila Teslu Model 3

Populárna youtuberka Simone Giertz sa s myšlienkou funkčného elektrického pick-upu popasovala s rozumom. Na výrobu použila vlastnú Teslu Model 3. Výstavba počítala s premysleným riešením korby umiestnenej v priestore nad zadnou nápravou.

Žena prerobila Model 3 na vysnívaný Tesla super pick-upZdroj: youtube.com/ Simone Giertz

Príprava "Tesla Truckla" projektu

Samotný projekt odštartovala s celkovým odhadom časového plánu prípravy na 1 rok. Konštrukcia Tesly Model 3 je vyrobená z ocele a disponuje krátkym dojazdom. Vďaka tomu možno ľahšie zasahovať do rámu a meniť dispozičné riešenie.

Postup prerábky

Ako základ poslúžila nová Tesla Model 3. Ako prvé sa chalani museli popasovať s náročnými prácami ako s demontážou a kompletným rozobratím okien. Bolo nutné všetky prebytočné časti odrezať a odstrániť z vozidla.

Tesla super pick-up vyrobený ženouZdroj: youtube.com/ Simone Giertz" data-sizes="auto" data-srcset="https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--QHTrgKIe--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/c1nbfdap6otvq8judbzl.png 2x, https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--QHTrgKIe--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/c1nbfdap6otvq8judbzl.png 3x" data-width="932" data-chomp-id="c1nbfdap6otvq8judbzl" data-format="png

Spevnenie konštrukcie

Následne bolo nutné vystužiť kostru, by udržala ťažké nové diely nesúce korbu. Pri prerábke boli použité náhradné diely z Fordu F-150.

Interiér

Čo sa týka zmien, interiér prešiel niekoľkými výraznejšími úpravami. Väčšina kľúčových prvkov výbavy interiéru ostala nezmenená. Vodičovi stále ostáva možnosť navigovať väčšinu funkcii pomocou informačného panelu uprostred palubnej dosky.

Charakteristické prvky

Nákladný priestor poskytuje dostatok miesta pre využitie a potreby 2-člennej posádky. Charakteristickým znakom super pick-upu je povestná dobíjacia zásuvka na ľavom zadnom boku vozidla.

Žena prerobila Model 3 na vysnívaný Tesla super pick-upZdroj: instagram.com/ Simone Giertz

Zábava nesmie chýbať

Na čom si dala autorka nápadu záležať? Nemôže chýbať zábava. Natočené zábery ťa presvedčia, že aj svojpomocne vyrobené vozidlo od ženy môže poskytnúť funkčné vlastnosti a dotiahnuť želané vlastnosti tam, kam to nedokázala dotiahnuť samotná automobilka.

Vyrob si sám vysnívaný automobil

Odvaha autorke nápadu rozhodne nechýbala. Posúď sám. Trúfol by si si na podobný zásah do konštrukcie Tesly? Svojpomocná prerábka sa mladej žene, čo sa týka funkčnej stránky, vydarila. Vozidlo spĺňa všetky očakávania majiteľky.

Žena prerobila Model 3 na vysnívaný Tesla super pick-upZdroj: youtube.com/ Simone Giertz" data-atf="0" data-iml="1560977868139

Sleduj video

Elektrický pick-up by posunul možnosti potenciálneho využitia ešte ďalej. Autorka nápadu pri prvej jazde neskrýva nadšenie. Nenechaj si ujsť zábavné momenty upravenej Tesly Model 3 s hrdou majiteľkou za volantom. Čo dokáže šialený elektrický Tesla pick-up? Sleduj video.

Zdroj: electrek.co, YouTube kanál Simone Giertz

Video: Truckla - elektrický Tesla pick-up

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lacné BMW M3? Pozor na napodobeninu za 14 950 €Unikátne BMW rad 3 je na predaj za 14 950 eur. Hodnota vozidla nie je vôbec tak vysoká, ako...8. Jún, 2019
02Vodiči pozor: Čo dokáže radar s dosahom 1 000 m? Zabudni na statické radary! Nový radar meria do vzdialenosti 1 000 m + dokáže meniť polohu...4. Jún, 2019
03Klimatizácia v lete - Ako jazdiť efektívne: Kedy radšej stiahnuť okná?Najzaujímavejšia servisná téma v období letných horúčav? Ako efektívne jazdiť s...18. Jún, 2019