Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Zabudni na Ferrari FF: Ferrari GTC4 Lusso je tu!

Ferrari GTC4 Lusso je novým faceliftom modelu Ferrari FF. Nebude to však len vylepšené Ferrari FF po výzorovej stránke! Ferrari GTC4 Lusso prichádza s radom zmien! Nenechaj si novinku z Maranella újsť!  

rufus v Auto-moto zaujímavosti
10.02.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Zabudni na Ferrari FF:...

Auto-moto zaujímavosti

Dovidenia Ferrari FF!

Ferrari GTC4 Lusso je novým faceliftom modelu Ferrari FF. Nebude to však len vylepšené Ferrari FF po výzorovej stránke!

Ferrari FF Zdroj: forbes.com

Modernizované FF s radou zmien

Ferrari GTC4 Lusso prichádza s radom zmien, ktoré sa dotknú exteriéru, interiéru vozidla a taktiež priestoru pod kapotou! Nenechaj si novinku z Maranella újsť! 

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Zmeny pod kapotou

GTC4 Lusso prináša pozitívne zmeny aj pod kapotou. Ferrari sa rozhodlo pre netradičnú kombináciu aktívneho riadenia zadnej nápravy s AWD pohonom. Zaujímavosťou nie je len samotný výber pohonu všetkých štyroch kolies.

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Vlastný systém pohonu všetkých štyroch kolies

Novinka disponuje vlastným pohonom všetkých štyroch kolies. Systém funguje tak, že primárne poháňa zadnú nápravu a následne prenáša krútiaci moment aj na prednú nápravu. K systému vyvinutému samotnou automobilkou Ferrari pridáva aj aktívne riadenie zadných kolies.

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Motor

Ak ťa zmeny pod kapotou vystrašili a pevne dúfaš, že sa nedotkli zmien pohonného agregátu, poteší ťa fakt, že GTC4 Lusso naďalej poháňa 6,3 litrová atmosférická V12-tka! Zmenu prináša až parameter výkonu. Samozrejme, ide o pozitívnu zmenu. Výkon sa vyšplhal na 680 koní pri 8000 otáčkach za minútu. Automobil disponuje krútiacim momentom 697 Nm. Zaujímavé sú aj otáčkové údaje, pretože Ferrari uvádza, že 80 % maximálneho výkonu možno so strojom dosiahnuť už pri 1750 otáčkach za minútu!

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Ďalšie pomocné systémy

Aby zaujímavých „vecičiek“ nebolo málo, zákazníka lákajú aj nastaviteľné tlmiče a elektronický diferenciál. Vďaka tomu si modernizované „FF-ko“ poradí aj pri horských výstupoch a sťažených podmienkach jazdy. Ako si poradí v rôznych podmienkach ukážu prvé testy.

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Interiér a exteriér

Interiér ponúka "vychytávku," ktorá spríjemní zážitok z jazdy aj spolujazdcovi s názvom „Dual Cockpit.“ Niektorí kritici označili vzhľadové vlastnosti vozidla ako neestetické. Milióny fanúšikov novinky po celom svete, však na internete vyjadruje opačný názor a jeho výzor hodnotia veľmi kladne. Posúdenie exteriérových vlastností vozidla necháme na teba. Aký je tvoj subjektívny názor?

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Úspech modelu

Čo prinesú zmeny v riadení a aká bude reakcia verejnosti na inovácie, ktoré prináša modernizované Ferrari FF s luxusne pôsobiacim názvom, Ferrari GTC4 Lusso? Nechajme sa prekvapiť!

Ferrari GTC4 LussoZdroj: forbes.com

Video: Ferrari GTC4 Lusso

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: forbes.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najdrahšie Ferrari predané v aukcii! Kto kúpil mašinu za 32 miliónov eur?Ferrari 335 S Spider Scaglietti bolo predané za 32 miliónov eur! Kto rozšíril svoj vozový...9. Február, 2016
02Video: Nikdy nekradni odomknutý superšport!Asi sa ti ako automobilovému fanúšikovi často stáva, že na ulici začneš obdivovať...7. Február, 2016
03Tuningový Ford Transit od Carlexu: Dodávka, akú nemá nikto!Hľadáš niečo skutočne výnimočné, čo očarí exteriérom, ponúkne obrovský prepravný priestor a...6. Február, 2016