Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Vzácna 25-ročná Toyota Supra: 320 koní, nájazd len 12 658 km!

Výkon 320 koní zabezpečuje ostrý "twin Turbo" motor s 2 turbodúchadlami. Rekordne nízky nájazd len 12 658 km! Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra 1994 môže byť tvoja, vyvolácia cena v aukcii len 8 850 eur! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
14.03.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Vzácna 25-ročná Toyota...

Auto-moto zaujímavosti

Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra! Pohon Rekordne nízky nájazd Toyoty Supra narodenej v roku 1994! 

Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra ročník 1994! Zdroj: bringtrailer.com

Vzácna Toyota Supra ročník 1994

Každý automobil nepotrebuje "upsizing" ani extrémne parametre na to, aby zaujal. V tomto prípade stačí mať za sebou polstoročie bez úprav a zvýšenia výkonu a na tachometri až smiešne nízky nájazd.

História

Výroba 1. generácie začala už v roku 1978. Nikto vtedy nečakal, že bude trvať dlhých 15 rokov, kým sa dočká vytúženého úspechu. Po 15 rokoch prišla na trh 4. generácia a tá priniesla rad zmien, ktoré oslovili zákazníkov.

Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra ročník 1994! Zdroj: bringatrailer.com

Akcelerácia

Z 0 na 100 km/h zrýchľovala štýlová Toyota Supra s lichotivým dizajnom za 4,8 sekundy. Svojho času výborný parameter akcelerácie prispel k tomu, že sa stala ikonou svojej doby. Kto by si nespomenul na kultový film Rýchlo a zbesilo? Práve tam v roku 2004 zažiarila Toyota Supra. Vo filme porazila aj zvučné mená ako Ferrari 348.

Toyota v Rýchlo a zbesilo

Aj vďaka filmovej postave sa teší dobrej reputácii a záujmu verejnosti dodnes. Zohnať ju v ponuke vozidiel na predaj je takmer nemožné. Predsa len sa to tentokrát podarilo. Unikát je na predaj a disponuje výnimočným parametrom.

Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra ročník 1994! Zdroj: bringatrailer.com

Nájazd

Extrémne nízky nájazd. Len 12 658 km za 25 rokov. Sériový stav. Všetko toto ako súčasť dokonalého kokteilu s nečakaným nájazdom. Čo viac si možno od zachovalého vozidla priať?

Rarita

Pozeráš sa na originálny exemplár. To, že sa dostal dnes na trh, je nečakané prekvapenie. Ešte väčšou raritou je Toyota Supra v pôvodnom stave na predaj v Európe.

Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra ročník 1994! Zdroj: bringatrailer.com

Cena

Nepríjemnou správou je, že verejná aukcia na webe Bring a Trailer bola už ukončená. Stále je tu však možnosť, ak by si dokázal nového majiteľa zaujať svojou ponukou. Oficiálna cena zachovalého stroja z roku 1994 je stanovená v aukcii na 10 000 amerických dolárov, v prepočte približne 8 850 eur.

Zaujímavé prvky

Výrobca si dal záležať. Odnímateľný hliníkový strešný panel, 17-palcové zliatinové kolesá s pneumatikami Bridgestone Potenza, svedčia o veľkom dôraze na detail. Nadčasové prvky výbavy sú závideniahodné nielen pre vozidlá s rovnakým rokom výroby.

Kazetový prehrávač ako bonus

Karoséria v pôsobivom odtieni Renaissance Red. Na svoju dobu ponúka daný exemplár vychytávky ako duté zadné krídlo,4 kvalitné kotúčové brzdy alebo kazetový prehrávač. Ktorý iný 25-ročný automobil toto poskytuje?

Japonské značky áut

Niekto ich miluje, niekto nenávidí. Japonské autá sú však v automobilov svete silnou konkurenciou pre európsky a americký trh. Čo ich robí výnimočnými? Okrem parametrov môže za ich popularitu rozhodne aj ich dlhá  životnosť motora.

Výkon

Pod kapotou dostal miesto 6-valec s objemom 3 litre s podporou 2 turbodúchadiel, ktoré dostali výkon na 330 koní. Pôsobivý rival pre Nissan Skyline GT-R R34. Nákup ktorého vozidla z dvojice by si uprednostnil?

Ojedinelý exemplár na predaj - ikonická Toyota Supra ročník 1994! Zdroj: bringatrailer.com

Pohon

Za zmienku stojí samosvorný diferenciál Torsen. Ostrá Supra si poradí aj so silnejšími súpermi. Pohon zabezpečuje ostrý "Supra Twin-Turbo" motor. Výkon je na kolesá prenášaný 6-stupňovou manuálnou prevodovkou značky Getrag.

Technický stav vozidla

Čo ťa na tomto exemplári určite zaujme? Okrem toho, že ponúka výkon pôsobivých 320 koní, nikdy nezažila nehodu. Na základe priloženej fotodokumentácie inzerátu, technickému stavu vozidla tak možno dôverovať aj dnes. Ako sa ti táto výnimočná ponuka páči? Vieš si predstaviť tento exemplár vo svojej garáži? Ako sa bude vyvíjať pomer ceny a hodnoty vozidla? Podeľ sa o svoj názor v komentároch.

Zdroj: bringatrailer.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Samoriadiace autá majú rasistický problém: Ohrozujú ľudí tmavej pokožky! Samoriadiaci systém mal v testoch problém zaznamenávať pohyb chodcov tmavšej pleti. Sú muži...10. Marec, 2019
02Terénne monštrum z Ruska: Odvezie 127 ton nákladu, meria 28 m!Z Ruska pochádzajú najextrémnejšie stroje planéty. Tento kolos si s iným vozidlom určite...4. Marec, 2019
0324-tonové vojenské monštrum: 10 kolies, 5 náprav, 609 koní! Zabudni na Mercedes G 6x6! Brutálne parametre + bezkonkurenčné vlastnosti. 24 ton, 10...2. Marec, 2019