Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Najväčšie katastrofy práce s ťažkou technikou!

Dnes si vezmeme na mušku nehody ťažkých strojov, ktoré vyzerajú hrozivo, ale zároveň často aj úsmevne, za predpokladu, že sa nikto nezranil a nie ste vlastníkom zničeného stroja. Pri práci s ťažkou technikou nemôže vodič nič nechať na náhodu, aj malé podcenenie situácie môže mať fatálne následky. Súčasne však môžu vzniknúť úsmevné situácie, ktoré budeš svojmu šéfovi ťažko vysvetľovať! Pozri si kompiláciu „veselých“ nehôd spojených s prácou s ťažkou technikou! Nehody gigantických vozidiel zaručene pobavia. Sleduj najväčšie katastrofy práce s ťažkou technikou!

rufus v Video sekcia
11.04.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Najväčšie faily...

Video sekcia

Nehody

Všetci vieme, že nehody sa na cestách stávajú každý deň. Dajú sa predpokladať, ale vo väčšine prípadov je už vtedy na reakciu neskoro. Najčastejšie sa hovorí o nehodách, ktoré sa stali počas snehovej fujavice, alebo v ťažko prístupných kľukatých úsekoch ciest. Nehody bývajú väčšinou spojené s obmedzenou viditeľnosťou alebo nepriaznivým počasím a poveternostnými podmienkami.

Nevydarené manévre pri práci s ťažkou technikou

Dnes si vezmeme na mušku nehody ťažkých strojov, ktoré vyzerajú hrozivo, ale zároveň často aj úsmevne, za predpokladu, že sa nikto nezranil a nie ste vlastníkom zničeného stroja. Pozri si kompiláciu „veselých“ nehôd spojených s prácou s ťažkou technikov! Videá nájdeš na konci článku!

Vtipné nehody

Pri práci s ťažkou technikou nemôže vodič nič nechať na náhodu, aj malé podcenenie situácie môže mať fatálne následky. Súčasne však môžu vzniknúť úsmevné situácie, ktoré budeš svojmu šéfovi ťažko vysvetľovať! Áno, vysvetľovať to, ako sa podarí prevrátiť stroj vážiaci aj niekoľko desiatok ton, môže byť ťažké!

Finančná škoda

Na druhej strane, menej potešiteľnou skutočnosťou, je riziko vážneho poškodenia či dokonca zničenia stroja. Vyskúšaj sa však nezasmiať pri pozeraní videa! Zrejme tu úraduje prirodzená ľudská škodoradosť! Koniec koncov, tieto obrie stroje bývajú majetkom veľkých spoločností, ktoré si môžu dovoliť nejakú škodu alebo odpísať opotrebované zariadenie.  

Dobrá rada nad zlato

Pred jazdou akýmkoľvek motorovým vozidlom netreba zabúdať na určité obmedzenia. Nie je nič lepšie ako pár dobrých rád.  Pred jazdou nikdy konzumácii alkoholických nápojov. To je najčastejšou príčinou vážnych nehôd. Požívanie alkoholických nápojov znamená cestu taxíkom alebo deň voľna!

Dodržiavaj zásady bezpečnosti

Najzákladnejším pravidlom je riadiť sa dopravnými značkami a cestnou signalizáciou.  Znamená to rešpektovanie semaforov, ale často tiež používanie zdravého úsudku.. Vždy zostať v bezpečnej vzdialenosti od ostatných vozidiel. Všeobecným, aj keď v praxi ťažko dodržiavateľným pravidlom je, čím ďalej od ostatných vozidiel, tým bezpečnejšie.

Nákladné automobily a ťažká technika predstavuje zvýšené riziko

Nákladné automobily a ťažká technika predstavuje zvláštne nebezpečenstvo. Daj im extra priestor. Kvôli rozdielnej veľkosti často nemajú taký výhľad ako iné vozidlá v premávke. Treba mať však na mysli, že keď dôjde ku kolízii auta a kamiónu, vodič automobilu je omnoho viac ohrozený!

Buď ostražitý!

Poľadovica môže spôsobiť stratu trakcie pneumatiky a znížiť jazdné vlastnosti ešte viac ako jazda v daždi, ktorá je aj kvôli obmedzenej viditeľnosti, častou príčinou dopravných nehôd. Veľa vodičov stratí kontrolu nad svojimi vozidlami práve na úsekoch s nebezpečnou poľadovicou! Technológia tu môže pomôcť, ale nevyrieši všetky problémy zhoršených jazdných podmienok.

Najbláznivejšie nehody ťažkej techniky roka 2015

Nebezpečie, že pri práci s ťažkou technikou zažiješ pár nebezpečných situácií, je poriadne vysoké. Nevydarené manévre a najbláznivejšie nehody ťažkej techniky roka 2015, sú toho jasným dôkazom. Alebo predsa len ide väčšinou o zlyhanie ľudského faktora a podcenenie niektorého zo základných pravidiel? Nikdy nepodceňuj riziká pri práci s motorovými vozidlami! Buďme na cestách opatrní! Nehody gigantických vozidiel zaručene pobavia!  Sleduj najväčšie katastrofy práce s ťažkou technikou!

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku

Zdroj: youtube.com

Najväčšie faily ťažkej techniky

Video: Najväčšie faily ťažkej techniky!

ň
Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Volvo podpichlo konkurenciu novým systémom: Model XC90 T8 dobíjajú okoloidúce autá!Volvo podpichlo konkurenciu novým dokonalým systémom! Projekt revolučného nabíjacieho...9. Apríl, 2016
02Na predaj Bentley Mulsanne britskej kráľovnej: Uhádni cenu!Pozor! Na predaj je kráľovská limuzína! Ak si chceš vyskúšať ako jazdia najbohatšie rodiny...9. Apríl, 2016
03Video: Keď ťa v 100 km/h predbehne terénny Mercedes idúci mimo cesty!Ak si pri pohľade na tento Mercedes podľahol jeho výzoru a myslíš si, že ide o vozidlo...10. Apríl, 2016